Je maakt van alles mee in Thailand (141)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
5 mei 2022

nitinut380 / Shutterstock.com

In Thailand gaan zaken soms anders dan dat wij in Belgie en Nederland gewend zijn. Dat zorgt nogal eens voor leuke anekdotes en grappige verhalen maar ook wel voor ergernissen. Onze lezers vertellen over wat zij zoal meemaken in Thailand.

 


Herinnering aan een straatfeest

Dat politie hier niet alleen maar corrupt is, bewijst het volgende verhaaltje. In de straat waarin ik voorheen woonde in Zuid-Pattaya zijn in dezelfde week enkele mensen jarig. Dus wordt er een feest georganiseerd. Tafels en stoeltjes in de gehele straat. Drank en eten.

Alle bewoners zijn uitgenodigd op één echtpaar na. Dit stel woonde indertijd naast mij en ik denk dat ik ook de enige was die wel eens contact met ze had. Ze zijn vanwege de gezondheid van de man naar Thailand gekomen, maar sluiten zich af van alles en iedereen. Thais eten is niet goed. Je kan Thais nooit vertrouwen. Etc. Ze maken het vooral zichzelf erg moeilijk. Het ergste is dat het een Duits echtpaar was. Hij spreekt alleen maar Duits. Zij enigszins Engels. Dus sprak ik alleen maar Engels met haar.

Maar nu het verhaal. Natuurlijk is de muziek erg luid en natuurlijk stopt de muziek niet om tien uur. Dus belt het echtpaar de politie. Merkwaardigerwijze komt die ook tamelijk snel. Twee agenten spreken eerst met het echtpaar, lopen daarna de straat eens door en spreken met verschillende Thais. Ze keren terug naar het echtpaar en verklaren: hier kunnen we niets aan doen. Ze hebben feest. En ze vertrekken, het echtpaar achterlatend met nieuwe stof tot ontevredenheid. Alle anderen zijn tevreden.

Nog twee zaken over dit echtpaar. Geruime tijd hadden ze een motor, die hij bereed met haar achterop. Toen ik een kleine motor kocht, formaat scooter, omdat ik die veiliger vond dan een grote motor, was zij dit geheel met mij eens. Zij kocht er ook één. Twee weken later werd ze gesneden door een taxi. Haar linker been werd bekneld. Na opname in een ziekenhuis in Pattaya, werd ze per helikopter naar Bangkok gebracht. Daar werd het linkerbeen geamputeerd. Gelukkig was ze rechts. Enige maanden later, zij oefende al op een kunstbeen, verhuisden ze. Om geld voor een taxi te sparen, bracht hij op zijn motor enige koffers naar het nieuwe adres. Hij kwam te vallen en brak een been. Boeddha bestaat.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.67/5. From 18 votes.
Please wait...

6 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (141)”

 1. Fons zegt op

  Volgens mij bewijst dat juist dat de politie wel corrupt is. Hoeveel geld en/of drank hebben zij gekregen om het feest te laten doorgaan.

  • dirk de witte zegt op

   Nou en ?

   Gelukkige agenten met wat drinkgeld en gelukkige feestvierders !
   En laat die moeilijk doende buren maar op hun nagels bijten.

 2. Jacques zegt op

  Als de hele buurt aan het feesten is en je hebt een klager dan ga je natuurlijk, als politieautoriteit, niet dat feestje verstoren. In Thailand bij ons in de buurt is het gebruikelijk tot middernacht dit toe te staan. Daarna de muziek zachter etc., dan loopt het meestal wel af. Ook is het bij ons gebruikelijk dat zo’n feestje bekend wordt gemaakt en dan kan je als je daar niet van gediend bent er rekening mee houden. Je bent in ieder geval op de hoogte gebracht.
  Het leven draait niet alleen maar om jezelf zou ik dit soort klagers willen meegeven. Dat de politie corrupt zou zijn blijkt niet uit deze informatie. Dat heb ik wel eens anders meegemaakt, waarbij ter plaatse aanwezige politieagenten in diensttijd, ook wel trek hadden in een alcoholische versnapering en er rustig bij gingen zitten en niet voor vijf minuten. Twee dienders in beschonken toestand later de dienst hervatten. Die zijn dus niet geschikt voor hun taak.
  De link tussen Boeddha en eventuele ongelukken vind ik wat misplaatst en kan beter achterwege gelaten worden. Dit soort ongelukken is erg genoeg als het je overkomt en wens je deze mensen niet toe omdat het kennelijk negatieve knorrepotten zouden zijn.

 3. jan zegt op

  corrupt, wat is corrupt.
  Enige jaren geleden op een (huur)scooter gereden door chaing mai. Heel relaxt en bijna tegen het omvallen aan zo zacht reden we maar ineens uit het niets sprong er een vrije dikke politieagent voor de scooter.Ik moest een soort van noodstop maken en wat volgde was een conversatie (in het gebrekkige Engels van zijn kant) of ik het bord niet had gezien.
  Bord ??? wij reden met de meute mee de kruising over de straat in, iedereen deed dat.
  Maar wij waren toeristen dus, betalen. Nadat de man een boete had uitgeschreven werd er een bedrag opgeschreven van 300 bath op een papiertje wat dat weer een beetje verstopt werd getoond. Met de blik van de agent en de 300 bath zonder bon te betalen vond ik een discussie waard (al was het alleen al voor de lol en omdat ik zelf politieagent ben in Nederland. De discussie werd afgekapt van zijn kant en ik moest hem volgen door het centrum van Chang mai naar het buro
  Natuurlijk verloren wij elkaar uit het oog omdat hij de weg kende en wij voorzichtig reden. Gestopt op een grote kruising en na enige minuten kwam de agent lachend aanrijden en kennelijk vond hij het toch sportief dat ik bleef wachten (nou sportief was het niet want ik zag ons al ergens in een vochtige kelder de nacht doorbrengen). Aangekomen op het buro moesten wij plaatsnemen op een houten bank. Na enige minuten werd er op een raam getikt en keek men ons aan (er was verder niemand in de wachtruimte) en met een belerend vingertje wees hij ons aan. Het formulier getoond en 2 stempels gekregen en verwezen naar het volgende loket waar alles nagekeken werd en weer doorverwezen naar het volgende loket waar een heel formulier afgetekend werd en ik 300 bath moest aftikken.
  Al met al heeft het denk ik 1 uur geduurd maar we hebben voor 300 bath gelachen en het was dus 300 bath waard.
  Natuurlijk zijn we teruggereden naar de betreffende straat en inderdaad er stond een bord verboden in de te rijden, echter dit bord gelde alleen voor toeristen want de plaatselijke bevolking werd er niet op gewezen.
  En nog steeds vinden we Thaise mensen bijzonder aardig en vriendelijk.

  • peter zegt op

   Ook mee gemaakt in Chiang Mai. Wilde op bepaalde plaats oversteken, zag het bord dat het niet mocht, zag een Thai zonder helm het toch doen, dus ik ook, wel met “helm”..
   Verschil was dus dat ik gelijk een motoragent achter me aan had en een bekeuring kreeg.
   In eerste instantie zouden we naar bureau gaan, maar onderweg stopte hij en handelde de zaak met mij af. Bon kreeg ik niet en denk dat de 500 baht in zijn portemonnee terecht kwam.
   Ik zou bijna geloven dat hij bij de oversteek, verscholen wachtte op het juiste slachtoffer.
   Een dag erna dezelfde motoragent gezien met wederom een farang, had geen helm op. Ik denk dat de farang daarop is gepakt, waarschijnlijk met zelfde ritueel als bij mij. Had denk ik meer geld nodig.

 4. PEER zegt op

  ????
  Excuus voor mijn late reaktie.
  Raar verhaal, waar enkel reakties op binnengekomen zijn betr politieverhalen.
  Het ging over het Duitse echtpaar. De echtgenoot was niet gezond, maar het “érgste” is dat het Duitsers zijn?
  Hallo, praten we zó over onze oosterburen?
  En ‘n linkerbeen van de Duitse echtgenote amputeren!!
  Soit, niet zo vervelend want de vrouw is rechts!!
  Welcome toThailand.
  Jellaman too.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website