Je maakt van alles mee in Thailand (122)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
21 september 2020

Een belangrijk aspect voor een prettig verblijf in Thailand is de woonomgeving. De een houdt er van in een drukke binnenstad te wonen, de ander in een rustige moo baan en weer een ander verblijft het liefst ergens op het Thaise platteland. Walter en zijn vrouw kozen voor een huis in een doodlopend straatje in een kleine stad in de buurt van Bangkok. Moet dus wel een rustige woonomgeving zijn! Nou ja, rustig? Lees hieronder wat bloglezer Walter daarover te vertellen heeft…

Is het daar een beetje rustig, waar je woont?

Men vraagt mij wel eens: “Walter, is het daar toch een beetje rustig, waar je woont?” Mijn antwoord: “ Welja, ik woon in een doodlopende straat, dus dat scheelt.”  Zoals overal komen ook hier de straatventers langs. Tussen 6.15 u en 6.30 u zijn de eersten al van de partij. Noodles, groenten, fruit, vlees en vis. Dan heb je nog de ice koffie, ene met plastieken kopjes en schoteltjes, ene met bezems allerlei en natuurlijk ook nog de Icecream Nestlé…

Allemaal hebben ze hun eigen muziekje, omroep, belletje of toeter. Dagelijks passeren ze hier. Ook zondags. En zoals ik reeds zei, wij wonen in een doodlopende straat. Dus? Inderdaad. Ze komen nogmaals voorbij. Zo missen we ze zeker niet als we een aankoop willen doen. Nu achter ons huis loopt ook een straat en wanneer de venters de wijk uitrijden, nemen ze dikwijls deze straat, zodat we nogmaals (voor de derde!!!) keer mogen aanhoren wat ze te bieden hebben.

Deze taferelen herinneren mij aan m’n kindertijd in Kapellen. Toen kwam de melkboer, de scharesliep en natuurlijk ‘Soep Van Boon’ langs en o ja, af en toe de pastoor. Wat die kwam doen, was mij toen niet even duidelijk. Maar dat was het dan.

Verder zijn er nog de honden. Mijn overbuur had eerst 2 waakhonden. Zij blaffen naar alles wat beweegt en/of voorbijkomt. Sinds kort hebben deze puppy’s en nu zijn ze met 6! Alle dagen een gratis huilconcert.

Achter ons huis woont een landbouwer. Ook hij heeft 2 waakhonden. Deze dieren leven in een hondenhok. Hun leefgebied wordt bepaald door de lengte van hun ketting. Ook hier hetzelfde scenario, zij blaffen naar alles en iedereen die voorbijkomt. Als de ene begint, start de andere ook.

Ergens te begrijpen ook, die heeft schrik om z’n job te verliezen en op straat te worden gesmeten als ‘m niet blaft. Verder heb je ook nog de loslopende honden en katten. Zij scheppen er een hemels genoegen in hun vastgeketende vrienden te komen groeten of uitlachen. De gevolgen raadt u al…?

De meeste huizen hier zijn bewoond. Jammer genoeg staan er ook enkele leeg en in verval. Tientallen duiven hebben zich hier gevestigd. Het is dan ook een roekoekoe concert de ganse dag. Het ergste is dat ze alles nog eens met een dikke laag s****t bevuilen.

Op een 50-tal meter van onze woonst is er een grasplein. Dat wordt voor alle doeleinden gebruikt. Zo ook voor feesten. Met de nodige decibels weet iedereen in de wijk dat er op het plein wat te beleven valt. Maar dat is maar zelden en valt wel mee. Er hangen ook luidsprekers waaruit regelmatig boodschappen van de gemeente te horen zijn. Uiteraard op de meest onverwachte momenten.

Op maandag én donderdag passeert hier de vuilkar…tussen 5u en 5.30u. Met 3-4 man zijn ze dan. Ook zij zorgen voor de nodige decibels en…stank.

En zoals ik reeds zei, wij wonen in een doodlopende straat…Maar voor de rest? Voor de rest is het hier rustig…

Nu kan ik mij de reacties hier al voorstellen: ‘Ga toch verhuizen !!!” of “Koop oordopjes!!” Nee, beste Thailandbloggers, dat doe ik niet. Mijn vrouwtje heeft hier haar droomhuisje gevonden en gekocht. Haar ouders en broer wonen hier enkele huizen vandaan. Kortom ze is gelukkig hier.

En ik? Ik hou van haar en samen houden wij van onze luidruchtige, doodlopende straat…in Sai Noi, Nonthaburi.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.76/5. From 17 votes.
Please wait...

13 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (122)”

 1. Wim Dingemanse zegt op

  Is die laatste zin na En ik? niet het belangrijkste?
  Ik wens jullie veel geluk en liefde in jullie luidruchtige, doodlopende straat.

 2. Caspar zegt op

  Je zegt!!! En zoals ik reeds zei, wij wonen in een doodlopende straat…Maar voor de rest? Voor de rest is het hier rustig…
  Todat je eens flink gebeten wordt door een van die loslopende honden , want dan is de bok vet zeggen ze bij ons .
  Heb het meegemaakt gebeten door zo,n loslopende hond moest wel 4 X naar ziekenhuis terug voor injecties in mijn beide armen.
  Maar veel geluk toe gewenst In Sai Noi Nonthaburi !!!

 3. Mike A zegt op

  Leuke en eerlijke beschrijving van hoe het er aan toegaat in het echte thailand. Sterkte en succes !

 4. h.keizer zegt op

  voor de loslopende honden zijn heel handige apparaatjes in omloop in de vorm van een dikkere zaklamp, slechts 10 cm lang, de honden (en katten) verdwijnen na even schijnen verbaast met een noodgang !!
  voor mij is het heel handig op het strand tegen de zwerfhonden, werkt met een frequentie die wij niet kennen waarnemen.

  • Johan Choclat zegt op

   Een dazer

 5. Gerard zegt op

  Leuk bericht Walter,
  Altijd leuk om te horen hoe het een “landgenoot” vergaat in den vreemde.
  Het echte leven is toch waar het allemaal om draait.
  Tevens vind ik het persoonlijk heel leuk dat je de straatnaam erbij vermeld, duid alleen maar nog meer op de hartelijkheid van de mens.
  Als ik in de buurt zou zijn kwam ik zeker even aanwippen en onder het genot van een lekker “bakkie” lekker slap ouwehoeren in het Nederlands.
  Groetjes en heel veel geluk vanuit Krommenie,
  Gerard.

 6. A.J. Edward zegt op

  Mijn huis staat ook naast een doodlopende weg, eerder een zandpad van 500meter midden op het platteland, nu in de regentijd alleen met een 4×4 te bereiken, ook hier is altijd lawaai, zijn het niet de fanatieke boomomzagers dan zijn het wel de zwerfhonden in de nacht, eigenlijk zijn het niet de zwerfhonden maar meer mijn eigen (waak)honden die gaan dan hevig tekeer, ja en ze slapen doodleuk buiten onder mijn slaapkamerraam, klopt !, van de vele venters heb ik geen last ook niet van de buren die een paar honderd meter terug wonen, trouwens de muziek hoor ik hier ook, het is eerder de onnoemelijke sterke bas, die reiken makkelijk tot 20 km ver,…. beste Walter een plek zonder lawaai hier in Thailand, ik denk dat is zoeken naar een naald in een hooiberg om die te vinden, mijn mening.

 7. Bert zegt op

  Wij wonen in een moo baan, de één houd er van en de ander gruwelt er van
  Ik/wij genieten er iedere dag.
  Onze moo baan is vrij groot, 500+ huizen en toch vrij stil.
  Allemaal werkende mensen, di eoverdag weg zijn en ‘s avonds binnen genieten van de tv.
  Wij hebben eigenlijk alleen contact met de buren in onze straat. Dit zijn 6 huizen, waarvan 3 bewoond. De andere 3 zijn vakantiehuizen van rijkere Chinezen die af en toe komen. Ook geen last van.

 8. Maryse zegt op

  Walter, dank je wel. Leuke humor en relativerende blik op de zaken. Ik kan het me helemaal voorstellen dat je daar gelukkig bent.

 9. Hans Pronk zegt op

  Beste A.J. Edward, wij hebben die naald gevonden. We wonen in een bosachtige omgeving en de eerste buren vinden we pas op zo’n 300 meter. Als de avond valt is het hier meestal doodstil. En ook overdag is er weinig lawaai. Wel een paar keer per jaar een dorpsfeest maar dat is op 2-3 km afstand. En natuurlijk de natuur: kikkers, insecten, vogels en onze honden. Maar die honden blaffen vrijwel nooit ‘s-nachts, daar is gelukkig geen aanleiding voor.

 10. Jos zegt op

  Mooi verhaal en goed verteld. Zo herkenbaar. Ik woon ook in Nonthaburi trouwens. De enige opmerking die ik heb: het moet ‘Soep Van Boom’ zijn, niet van Boon 555

 11. fred zegt op

  In Thailand moet je alles huren en niks willen kopen. In Thailand moet je ten allen tijde uw kar kunnen draaien. Koffer pakken en wegwezen. Geen bezittingen . Geen verplichtingen geen bindingen. In Thailand moet je zijn om uw geld te verteren en niet om geld te sparen. In Thailand moet je gaan om je te vermaken.

 12. Stan zegt op

  Al die decibellen maakt de gemiddelde Thai niets uit. Die slapen overal doorheen! Geen idee hoe ze dat doen. Een hond, een haan, een toeter, een deur, ik ben gelijk klaar wakker.
  Hotels in Bangkok zijn voor mij vaak een kleine hel. Dichtslaande deuren ‘s avonds laat, lawaaiige schoonmaaksters ‘s ochtends vroeg, stratenmakers midden in de nacht, zucht…
  Over lawaai en van alles meemaken gesproken, mijn Thaise ex is tijdens onze verblijven in Bangkok maar één keer ‘s nachts wakker geworden van lawaai. Twee bommen midden in de nacht tijdens de demonstraties van eind 2008. Ik werd ook wakker van de eerste, bij de tweede viel ik van schrik bijna uit bed! Mijn ex zei dat het een bom was en een minuut later sliep ze weer! Het was een paar straten verder gebeurt. Gelukkig niemand gewond geraakt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website