Je maakt van alles mee in Thailand (119)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
18 september 2020

Zondag aanstaande gaat Megabreak, de mooiste en meest populaire poolhal van Pattaya, weer open om een poging te doen uit de narigheid van de coronacrisis te komen. Voor blogschrijver Gringo betekent dat niet alleen weer zijn favoriete spelletje te kunnen spelen, maar ook een weerzien met Kai, een “ander” meisje uit de Isaan. Hij schreef in 2012 een verhaal over haar, dat we graag nog een keer herhalen in deze serie. Voor de actualiteit heeft hij er nu nog een nawoord aan toegevoegd over haar huidige privésituatie.

Dit is het verhaal van Gringo 

Een “ander” meisje uit de Isaan

Ach, hoeveel cliches zijn er al niet op dit blog verschenen over de meisjes uit de Isaan? De dames uit dit gebied, geteisterd door armoede, gebrek aan werk, slechte ervaringen met Thaise mannen, komen naar Pattaya om een Farang (met geld) aan de haak te slaan. Ze ontwikkelen zich als bargirl en veranderen in geldwolven, die er alles aan zullen doen om één of meerdere Farangs hun geld afhandig te maken. Alle middelen zijn daarbij toegestaan om dat doel te bereiken.

Uit een flink aantal van die contacten komen relatie’s tot stand, die soms kort, maar vaak ook langer duren. Het is zelfs mogelijk, zoals in mijn eigen geval, dat het leidt tot een voor beide partijen nieuw gezinsleven met een huis, voldoende inkomen en kind(eren). Je zou het eenieder, zowel een Thaise jonge dame als de meestal wat oudere Farang toewensen.

Kai, het ”ander” meisje uit de Isaan

Kai (gefingeerde naam), een meisje van inmiddels 25 jaar, uit Mukdahan zou dat ook wel willen. Zij werkt al weer een paar jaar in Megabreak, de poolhal, ontvangt gasten, zet de ballen op en zorgt voor de drankjes. Zes dagen in de week, lange dagen tot vaak diep in de nacht, wat haar een maandelijks inkomen van – schat ik – 9 à 10.000 Baht oplevert. Tevreden? Ja, dat wel, maar ze zou o zo graag een goede Farang ontmoeten, met hem trouwen en een gezinsleven opbouwen en dat wil nog maar maar niet lukken.

Kai komt uit een normaal gezin, vader, moeder en 3 kinderen. Vader werkt en het gezin is niet echt arm te noemen. Kai heeft een aan de lokale universiteit “marketing” gestudeerd en afgemaakt. Omdat er in haar woonplaats geen werk was, trok zij op aanraden van haar broer – die in een autofabriek in Rayon werkt – naar Pattaya. Niet om in een bar te werken, maar wel op een plek waar veel buitenlanders komen en vond dus de baan in Megabreak.

Verliefd

Ik heb een goede band met Kai, durf het nauwelijks te zeggen, maar ik ben ook wel een beetje verliefd op haar. Het is een mooie meid, prachtige ogen en een bijzonder charmante uitstraling. Als ik jonger was en niet al een relatie had, zou ik “werk” van haar maken, maar qua leeftijd zou ik bijna haar grootvader kunnen zijn. Het verliefd zijn zit hem daarom niet in lustgevoelens, maar ik zou haar graag als dochter hebben.

Kai is een beetje een gesloten type, zij praat niet veel, althans niet met buitenlanders, maar beetje voor beetje vertelt zij mij wat zij voelt en wat zij zou willen. Zij kent mijn Thaise vrouw en onze zoon en zij ziet onze relatie als een toekomstdroom voor haarzelf. “I want a man like you, you are a good man.” Tja, dat klopt, ik ben een “good man” (ha, ha!), maar het vinden van een soortgelijk exemplaar is niet eenvoudig. Daar moet je naar zoeken en met vallen en opstaan zal het misschien lukken.

Relatie’s

Afgezien van ooit een jeugdvriendje, heeft Kai niet veel relatie’s gehad. Ooit eens een paar maanden met een Ier, maar dat bleek – in haar optiek – een “butterfly” te zijn. Een enkele keer is zij wel met een andere buitenlander uit geweest, maar steeds leidde dat tot niets. Zij wil eigenlijk direct de “man op het witte paard” ontmoeten, maar – zoals zij zegt – zijn kennelijk alle Farangs maar op één ding uit, raad maar eens wat dan wel!

Ik heb haar verteld, dat, ja, alle mannen naar Pattaya komen voor seks en alcohol, maar dat daar zeker ook mannen onder zitten, die een serieuze relatie willen. Zij gedragen zich in eerste instantie wellicht als een “butterfly”, maar dat is voornamelijk dan bedoeld om de juiste partner te vinden. Zij zou dat ook moeten doen, net als sommige van haar collega’s, wat vrijer tegenover mannen zijn, meer uitgaan, ervaringen opdoen en wie weet, komt dan “de prins” ineens tevoorschijn.

De toekomst zal het leren, zij verdient echt een goede man, want zij is “een ander meisje uit de Isaan”.

Nawoord Gringo

Nu, na vele jaren is de privésituatie van Kai nog altijd min of meer hetzelfde. Ik heb ondanks de coronacrisis nog regelmatig contact met haar en heb ook wel aangeraden, dat het misschien beter is een andere baan te zoeken in bijvoorbeeld de hotel- of restaurantwereld.

Vorig jaar leek het er op, dat zij het geluk gevonden had. Het begon met een dagelijkse grote bos bloemen, die bij Megabreak voor haar werd afgeleverd. Aanvankelijk van een anonieme aanbidder, maar al gauw kwam hij ze persoonlijk brengen in Megabreak. Er ontstond inderdaad een relatie, zij trok bij hem in en alles leek koek en ei. Zij bleef wel werken en de man, die ik redelijk ken, kwam haar elke avond keurig afhalen.

Maar na een maand of zeven volgde een breuk. Ik had nog altijd goed contact met haar, maar de reden van de breuk heeft zij mij nooit verteld. Het enige, dat zij losliet, was dat de man gescheiden was van een Thaise dame en zijn twee kinderen, maar zijn scheiding niet betekende, dat de relatie verbroken was. Eén andere reden zou kunnen hebben zijn, dat hij bij geruchte deel uit zou maken van een Scandinavische scam-callcenter, hier in Thailand. Hoe dan ook, zij is dus weer gewoon een vrijgezelle dame, nog altijd mooi en aantrekkelijk.

Zondag zal ik haar weer spreken bij de heropening van Megabreak. Ik zie er naar uit!


» Laat een reactie achter


Rating: 4.47/5. From 17 votes.
Please wait...

3 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (119)”

 1. samee zegt op

  een foto van de dame in kwestie zit er zeker niet in? 😉

  • Gringo zegt op

   Nee, kom maar naar Megabreak, dan zal ik haar aanwiijzen of
   misschien wel aan je voorstellen!

 2. keespattaya zegt op

  Tja , de meeste mannen , zoals ik , die naar Pattaya gaan komen niet om een serieuze relatie te zoeken , maar om 3 weken plezier te hebben. En voor de meeste dames ben je simpel weg de volgende klant. De weduwe van mijn vriend was ook zo`n dame die op zoek was naar een relatie. Zij had het geluk om mijn vriend tegen het lijf te lopen. Ze zijn tot zijn dood 25 jaar samen geweest in Nederland. Inmiddels is ze weer terug naar Thailand. Kai moet dus net het geluk hebben om tegen een farang aan te lopen die ook op zoek is naar een relatie. En dan nog moet er maar net de juiste “klik” zijn.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website