Je maakt van alles mee in Thailand (106)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
24 maart 2022

(Suwin / Shutterstock.com)

Met alle geneugten, die Thailand kent, kan het toch voorkomen, dat je in ziekenhuis terecht komt. Voordat je wordt behandeld moet je dan wel de verzekeringsmaatschappij op de hoogte stellen, die dan de betaling aan het ziekenhuis moet garanderen. Dat gebeurt dan meestal via een alarmcentrale en meestal gaat dat prima. Op dit blog hebben we daar nog niet veel klachten over gelezen.

Het verhaal hieronder van bloglezer Caspar moeten we dan ook niet als een echte klacht beschouwen, maar meer als een anekdote.

Mijn ervaring met de Alarmcentrale SOS Nederland

Enkele jaren terug moest ik worden opgenomen in het RAM Hospitaal Khon Kaen voor een noodzakelijke operatie. Dus eerst bellen met SOS Nederland en ik krijg een dame te spreken. Het gesprek verliep als volgt:

Ik: ”Dag mevrouw, ik lig in het Ram Ziekenhuis in Khon Kaen in Thailand voor een operatie aan een breuk.”

Mevrouw: “Ligt U op een zaal?”.

Ik: “Nee, ik lig op een kamer privé.”

Mevrouw: “U hoort op een zaal te liggen.”

Ik: Nee mevrouw, ze hebben hier geen zaal, alleen privékamers.”

Mevrouw: “Het is de bedoeling dat U op een zaal ligt.”

Ik: Mevrouw, nogmaals, ze hebben geen zaal hier, maar wacht, ik vraag de verpleegster even”

Er is geen verpleegster in de buurt, dus zwijg ik even aan de telefoon en ga verder:

“Mevrouw, ik heb het net aan de verpleegster gevraagd en ze brengen me nu naar de kelder, dat is goedkoper 555555.|

Mevrouw: “Met U praat ik niet meer”

Ik: “En U nog een prettige dag verder, mevrouw!”

Het is verder allemaal goed verlopen, hoor, dankzij mijn verzekering en SOS Nederland.


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 7 votes.
Please wait...

6 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (106)”

 1. johannes h zegt op

  Hi, allemaal.
  Ik heb vanwege div accidents en ziektes w o Dengue en Stent behandeling, C Q verpleging, in Bangkok Hospital Pattaya en Phuket genoten.
  Alle keren tot volle tevredenheid.
  Wel moest ik telkens wachten op de goedkeuring, per fax, van mijn nederlandse verzekering.
  Maar verder geen enkel probleem ervaren……..

  M vr Gr Johannes.

 2. S.a a. zegt op

  Ik heb 2 jaar geleden mijn heup gebroken als gevolg van een val van een waterval op de rotsen. Uiteindelijk ben ik vervoerd naar een ziekenhuis in chiang mai. Daar aangekomen moest ik direct geopereerd worden. Ik belde gewoon direct mijn verzekeraar (unive) en alles werd meteen gegarandeerd + ik kreeg een privekamer. Ook al het eten werd vergoed en direct na de operatie begon de fysiotherapie, omdat ze je na een heupoperatie zo snel mogelijk weer op de been willen hebben. Ik heb er 8 dagen gelegen met dagelijkse fysiotherapie van een uur. Krukken en extra ondersteuning, alles werd vergoed. Met speciaal transport werd ik vervolgens naar de luchthaven gebracht en ik ben met de klm businessclass teruggevlogen, waar ik ook nog eens zeer goed werd verzocht. Ik heb daar zelfs nog een persoonlijk kaartje van de aanwezige crew gekregen en een klein cadeautje voor veel geluk in mijn herstel.

  Ik wil hier dus een dikke pluim geven aan unive. Zij hebben heel erg veel zorgen weggenomen voor zowel mij als mijn naasten.

 3. chris zegt op

  “Voordat je wordt behandeld moet je dan wel de verzekeringsmaatschappij op de hoogte stellen, die dan de betaling aan het ziekenhuis moet garanderen.”

  Het schijnt de blogschrijver blijkbaar te ontgaan dat er een groot aantal Nederlandse expats (gepensioeerd of niet) zijn die via een Thaise maatschappij verzekerd zijn, via de Social Security omdat zij hier werken of helemaal niet verzekerd zijn. Daar geldt deze hele procedure met een Nederlandse Alarmcentrale niet voor.

 4. Caspar zegt op

  Het schijnt dat beste Chris vergeet dat er ook zijn die 8 maanden en 4 maanden regeling doen en hoeveel zijn er al niet terug naar Nederland omdat ze ernstig ziek waren of hun Premie niet meer konden betalen.
  En bij een Thaise verzekering of je betaalt een hoge premie steeds meer hoe ouder je wordt of je wordt er uit gekieperd als je een bepaalde leeftijd hebt bereikt.

  Gr. Caspar

  Het verhaal hieronder van bloglezer Caspar moeten we dan ook niet als een echte klacht beschouwen, maar meer als een anekdote.

 5. Hans van Mourik zegt op

  Een man met ervaring.
  Heb wel sinds 2009 een Nederlandse verzekering bij VGZ met als woonland Thailand.
  Zowel het RAM ziekenhuis Changmai, als ik moet met met de ANWB alarmcentrale in contact komen, volgens mij vanwege tijd verschil.
  In 2010 kreeg ik last van mijn prostaat, en moest direct worden opgenomen, na onderzoek geopereerd worden.
  Het ziekenhuis heeft toen aan de alarmcentrale het door gegeven.
  Na enkele dagen, kreeg ik van mijn Arts door dat mijn bankgarantie is overgemaakt.
  Ook ik kreeg het per email, van de alarmcentrale door.
  In 2013 kreeg ik darmkanker, moest geopereerd worden, daarna verschillende keren chemo, Ct. Scans, en Ct.Pet scans, en Endoscopien.
  Maar hier omtrent, ga ik niet verder, heb verschillende keren, een stukje geschreven in het Thailandblog.
  Ook van mijn beroerte in 2018 in Leeuwarden geschreven.
  Hans van Mourik

 6. Cor van der Velden zegt op

  Ik heb een paar jaar geleden een week in het Bangkok Hospital gelegen in Hua Hin, en ik heb niets dan lof voor dit ziekenhuis. Het is een onderdeel van een keten van prive ziekenhuizen.
  Ook voor het contact met de verzekering niets dan goeds! Wel had ik liever in Thailand geopereerd willen worden, want het uitstel van de operatie is oorzaak van blijvende last in mijn rug. De Thaise chirurg had me ook geadviseerd zo snel mogelijk te laten opereren om dit te voorkomen, hetgeen overigens in Nederland door de behandelende chirurg werd bevestigd.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website