Je maakt van alles mee in Thailand (101)

Door Redactie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
15 mei 2024

Aflevering van vandaag heeft het nummer 101 en het spreekt welhaast vanzelf, dat het verhaal over Roi Et, dat 101 in het Thais betekent, moet gaan. Wij kozen hiervoor een verhaal van de Belgische blogschrijver Lung Addie. Hij publiceerde een serie verhalen onder de titel “Leven als Single Farang in de Jungle” over een rondreis met Nederlandse vrienden, die hij C&A noemt, door de Isaan. Dit verhaal gaat over hun bezoek aan Roi Et, maar als u in het zoekvenster Lung Addie tikt, ziet u veel meer verhalen van hem. Van harte aanbevolen!

Dit is het verhaal van Lung Addie

Met C&A naar Roi Et

Na een laatste ontbijt in het Roy Hotel te Buriram zullen we vandaag de tocht naar Roi Et aanvangen. Onze vriend Louis was reeds op de hoogte van onze komst. Lung addie rekende op een ritje van ongeveer 3 uur om de goede 200 km tussen Buriram en Roi Et te overbruggen.

Het bleek een goede inschatting te zijn, want om 10 uur vertrokken en om 13 uur stonden we voor het huis van Louis. Enkel een kleine omleiding, wegens grote werkzaamheden aan de ingang van de stad, gaf wat werk aan Lady Garmin. De rest verliep gewoon vlekkeloos, Lung addie was er trouwens reeds vroeger geweest.

Na een eerste kennismaking van C&A met Louis en zijn echtgenote Moutje plus een welkome verfrissing, werd besloten reeds dezelfde namiddag een eerste bezoek aan een der bezienswaardigheden van Roi Et te brengen. Moutje, die de streek als haar broekzak kent en tevens een excellente wagenbestuurster is, bracht ons gezelschap naar de Wat Pah Kung of, beter gekend als de Borobudur Tempel, net buiten Roi Et gelegen. Deze tempel is een replica, van de zich op Java bevindende, Indonesische Boeddhistische Borobudur tempel. Een echt prachtig bouwwerk wat zeker een bezoekje waardig is.

Na dit eerste bezoekje gaan we even door Roi Et rijden met een bezoek aan het meer, gelegen in het midden van de stad. Het tempeltje, gelegen in het meer, was enkel via een grote omweg bereikbaar en dit wegens het feit dat er grote werken aan de toegangsbrug in uitvoering waren. Daar het geen woensdagochtend was en dus ook geen “varkenskoppen ceremonie”, werd het tempeltje maar overgeslagen. In plaats zouden we het Italiaanse restaurantje, bij Lorenzo, waar volgens Louis, en hij kan het best weten, de beste spaghetti van Thailand en omstreken geserveerd wordt, aandoen. Voor de tweede maal heeft Lung addie Italiaanse pech. De eerste keer toen we er kwamen, zo een 5 maand geleden, was Lorenzo, de Italiaan, met vakantie in Italië. Nu is hij echter helemaal verdwenen. Hij is niet meer te bespeuren in zijn restaurant. Waar heen? Dat zal Louis uitzoeken voor als Lung addie volgende keer op bezoek komt in Roi Et. Dus geen spaghetti maar wel koele Chang als troostprijs. Ook best lekker!

Louis had voor ons reeds kamers gereserveerd in het Patcharat Garden Hotel. Dus eerst even gaan inchecken en dan de keuze maken in welk restaurant we zouden gaan dineren. Lung addie had voor de eerste avond een voorkeur uit twee restaurants: het Chaai Khaai of het Rin Huaai Nua restaurant. Om deze twee, op elkaar lijkende zaken, uit elkaar te houden geven Louis en Lung addie het maar gemakkelijks halve een eigen naam: de ronde tafels en de houten tafels. Beiden zijn kwalitatief evenwaardig. Een uitstekende bediening, keuze tussen een geconditioneerde eetzaal of gewoon buiten. Buiten kan je wel genieten van de dagelijkse live Music. Het opgediende eten is in beide zaken van zeer hoogstaande kwaliteit. Dit is de Thaise keuken ten top.

De tweede dag van ons verblijf staat hoofdzakelijk in het teken van een bezoek aan de befaamde Chedi van Roi Et provincie, de Phra Maha Chedi Chai Mongkol. De Chedi is 101m hoog, boven op een heuveltop welke, indien je tot de hoogste verdieping klimt, een prachtig uitzicht over de streek biedt. Het is wel een eindje rijden vanaf de stad Roi Et, doch de verplaatsing meer dan de moeite waard. Louis en Lung addie bleven buiten wachten terwijl C&A konden genieten van het mooie deze Chedi te bieden heeft. In tussentijd konden wij beiden wat bijpraten over de gebeurtenissen van de maanden afwezigheid en ook reeds wat plannen smeden voor een toekomstig bezoek van Lung addie aan Roi Et.

Bij de terugkeer in Roi Et stond ook nog een bezoek aan de Wat Burapha Phirom, waarvan geclaimd wordt dat dit het hoogste Boeddhabeeld van Thailand zou zijn. Jammer dat deze bezienswaardigheid midden in de stad ligt en het bijzonder moeilijk maakt er, wegens de grootte van het beeld, een deftige foto van te maken.

Het aquarium van Roi Et stond ook nog op het programma maar dat hebben we moeten terzijde laten daar het om 16.00 gesloten wordt en we niet tijdig aanwezig konden zijn….. goed voor een volgende keer dus.

Het avondmaal vond plaats in het restaurant “Enjoy”. Ben er vroeger reeds geweest met Louis en dit is ook werkelijk top. Ook deze keer werden mijn gasten C&A niet teleurgesteld in het aanbod en het aangebodene.

Onze tijd in Roi Et zit er reeds op. Morgen gaan we naar Lahan Sai …. nu zullen mijn gasten het ware doel van hun uitstap naar Isaan bereiken: het echte landelijke en niet het stedelijke van deze landstreek in Thailand.

3 reacties op “Je maakt van alles mee in Thailand (101)”

 1. lung addie zegt op

  Jammer dat er reeds 2 van de hoofdpersonages intussen overleden zijn. Zo is C (het vrouwelijke deel van C&A) in het begin van 2019 in Nederland overleden en Louis uit Roi Et een paar maanden geleden.

  • Sietse zegt op

   Mooi verhaal Addie. En nog gecondoleerd met het verlies van C&A.

 2. Peterdongsing zegt op

  Inmiddels is Lorenzo, alweer een paar jaar geleden, een nieuw restaurant begonnen.
  En voor de geïnteresseerden in Roi Et, sinds kort is er een nieuwe toren gebouwd met een fantastisch uitzicht over de omgeving.
  Tot slot nog een tip om westers te eten voor werkelijk weinig geld, Steakhouse, in het centrum van Roi Et city.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website