Toen het artikel “ Van het Zuiden naar Isaan. Dag 4 “ van Lung addie verleden week op het blog verscheen was ik weer eens op “marode”. Deze keer niet zo heel ver van huis, doch naar Hua Hin, een Belgische ex gebuur gaan ontmoeten die er voor enkele dagen vertoefde. Lung addie had zich voorgenomen 5 dagen telefoon- en internetloos door te brengen. Dit is de reden waarom hij niet kon reageren op de reacties welke zijn artikel van “ Dag 4 “ teweeg bracht.

Bij mijn thuiskomst zag ik een paar reacties op het artikel waarvan er een paar zeker om een rechtzetting vroegen.

De reactie van “Ton” deed me even mijn notulen herbekijken en de reactie van Ton is heel terecht. Ik heb namelijk de twee tempels: de Phanong Rung en de Muang Tam met elkaar verwisseld. Ja, zelfs bij het noteren van namen en plaatsen kan een “vliegende reporter” achteraf al eens fouten maken. Daar de lezer recht heeft op juiste informatie, schrijf ik deze rechtzetting. Phanong Rung is, zoals heel correct opgemerkt door Ton, de grootste en ook het meest bezienswaardig.

Betreffende de gratis toegang voor de mensen “in het wit gekleed” : dit was even ludiek bedoeld daar er steeds mensen zijn die klagen dat ze toegangsgelden moeten betalen en dit een “aanslag” op hun financiële mogelijkheden zou zijn. In Thailand zou alles gratis of toch bijna gratis moeten zijn. De mensen, volledig in het wit gekleed, zijn wel veelal dames: een soort vrouwelijke monniken en deze kunnen, net als de in het oranje of bruin geklede monniken, gratis naar binnen.

Ook LungHan heeft het bij het rechte eind betreffende Khuan Lam Nang Ron. Dit is geen rivier maar een kunstmatig meer welke aangelegd werd ter bescherming van de lager gelegen gebieden. Het meer is tevens een spaarbekken welke 150 milj m³ water bevat. Vele Thaise mensen komen hier in de weekend verkoeling en ontspanning vinden. Ook voor Farangs is het een aangename plaats om te verpozen. De naam van de rivier(en) , welke het meer voedt, daar ben ik niet kunnen achter komen. Waarschijnlijk wist mijn gids het zelf niet. De naam van het restaurant was enkel in het Thais vermeld en dus ook onleesbaar voor Lung addie.

2 reacties op “Leven als Single Farang in de jungle: Van het Zuiden naar Isaan (Dag 4) rechtzetting”

  1. FrancoisNangLae zegt op

    Wij waren al vóór 8 uur ‘smorgens bij phanong rung en mochten gratis naar binnen. Geen idee waarom. We waren zeker niet in het wit gekleed. Misschien zien we er vreselijk sympathiek uit (of vreselijk arm). Maar het kan natuurlijk ook dat de kaartjesverkoper zijn loket nog niet klaar had.
    Vroeg gaan is sowieso een aanrader. Toen we om half elf vertrokken was het al behoorlijk druk en onderweg kwamen we de ene na de andere touringcar tegen.

  2. ton zegt op

    hou het er maar op dat de loketbeambte nog niet helemaal wakker was voor haar/zijn taak hahahaha
    En een terrechte opmerking is vroeg gaan en als het kan zeker niet in het weekend vele vele vele touringcars zijn u voor en de fotos die u wilt nemen zijn gegarandeerd niet die u wou nemen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website