Geesten bestaan niet. Of….?

Door Egon Wout
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , , ,
15 maart 2019

Mijn schoonvader was een overtuigd boeddhist. Zelfs muggen werden door hem niet doodgeslagen. Hij had zijn eigen boeddha-kamer waar hij geregeld in de avonduren een uurtje doorbracht om met de Boeddha te converseren.

Zijn meest waardevolle bezit was een ketting, waaraan zo’n tien boeddha amuletten waren bevestigd. Velen kenden hem ook al vanwege zijn uitmuntende spel op de kaen. Voor vrijwel alle belangrijke partijen werd hij uitgenodigd. Zo ook voor een gigantische partij van circa driehonderd man van een notabele uit de omgeving.

Na afloop van de partij kwam hij tot zijn enorme schrik tot de ontdekking dat hij de ketting had verloren. Hoe, was hem een raadsel daar hij als overtuigd boeddhist geen alcohol nuttigt. Navraag bij de hem bekende personen aanwezig op de partij leverde geen resultaat op.

Na vijf dagen had hij eindelijk weer tijd om met zijn Boeddha te praten. Hij vertelde zijn Boeddha dat hij uiterst verdrietig was, daar hij zijn ketting had verloren. De Boeddha deelde hem echter mede:  Nee hoor, de ketting is gevonden door mevrouw Noy en mevrouw Dara.

Mijn schoonvader was verrast, hij kende geen van beide dames en navraag gaf geen resultaat. Een week later ontmoette hij een achterneef en stelde hem de vraag of hij wellicht de dames Noy en Dara kende. Ja, zei zijn neef, die ken ik wel.

Von Toden betruebt nach himmelhoch jauchzend, snel een auto gehuurd en naar mevrouw Noy met zijn neef. Helaas, mevrouw Noy ontkende de ketting te hebben gevonden, maar na lang aandringen vertelde ze dat mevrouw Dara een ketting had gevonden.

De beide heren klopten op de deur bij mevrouw Dara en deze kon niet ontkennen dat ze de ketting had gevonden daar deze om haar nek hing. Na een lange onderhandeling en het overhandigen van enige biljetten kreeg mijn schoonvader de ketting terug.

Er ontbrak echter één amulet. Dat klopte, daar mevrouw Dara die aan mevrouw Noy had gegeven. Terug naar mevrouw Noy en jawel, na enig gepraat en wederom wat geld overhandigend, kreeg schoonvader deze amulet terug.

Kortom: Mijn schoonvader kende de dames niet, zijn Boeddha vertelde hem de namen en eerst na ruim twee weken kwam hij hun adres te weten. Zou er toch iets meer zijn tussen hemel en aarde dan wij vermoeden?


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Geesten bestaan niet. Of….?”

 1. jan scheys zegt op

  ik heb ook zoiets meegemaakt in het dorpje Ban Kud Khapun Neua op 17km van Nakhon Phanom aan de Mekhong rivier in het uiterste noord-oosten van Isaan.

  ik was op wandel in de rijstvelden met mijn dochtetrje op mij arm en we zijn ongelukkig ten val gekomen.
  niets erg maar een tijd later stelde ik vast dat ik mijn zonnebril verloren was.
  zoek daar maar eens naar in die rijstvelden!
  nadien felle ruzie met mijn vrouw van stommerik, omdat ik gevallen was, heeft mijn vrouw een plaatselijke “ziener” aangesproken en die wist precies waar ik die bril verloren had!
  toch had ik enige twijfel; misschien had hij me in de verte wel gezien, maar toch héél raar…

  mijn vrouw, intussen ex, die had ook van die “gaven”! je kon niks wegbergen of ze vond dat! mijn Belg/Thaise dochter, intussen al meerderjarig, beweert dat trouwens ook! Thailand is een rare plaats en je moet die cultuur altijd respecteren…

 2. Puuchaai Korat zegt op

  Wij zijn toch allemaal lichaam, geest en ziel ? Is bijna 2000 jaar geleden ook nog bewezen door die man wegens wiens geboorte wij het kerstfeest vieren. Dus niets nieuws onder de zon.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website