Een kort uitstapje naar Hua Hin

Door Lung Addie
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: ,
9 december 2020

Jaarlijks gaat Lung Addie minimaal tweemaal naar Hua Hin. De hoofdreden is niet het bezoeken van de bezienswaardigheden, het strand, bars…. De reden is inkopen doen van etenswaren welke hij niet in zijn thuishaven, Chumphon, kan vinden en die wel te vinden zijn in Hua Hin. Hua Hin ligt op amper 250km van zijn woonst.

Voor de maand december was reeds een uitstap gepland. De uitstap zou gecombineerd worden met het bezoek van een zeer goede vriend uit Kanchanaburi, doch wegens omstandigheden moest dit uitgesteld worden naar volgend jaar. Onverwachts diende zich wel een andere combinatiemogelijkheid aan. De vriendin van Lung Addie was naar haar thuisbasis, Buriram, vertrokken om te assisteren bij de rijstoogst en zou eind vorige week terug naar Chumphon komen. Dit gebeurt met de bus naar Bangkok en van daar met de trein naar Chumphon.

Lung Addie kreeg het lumineuze idee zijn vriendin op te pikken in Hua Hin en haar dan van hier met de wagen naar huis te brengen. Zij was zeer enthousiast over dit voorstel daar zij hierdoor 4 uur minder lang op de houten banken van de trein moest zitten.

Aangezien hij graag gezelschap had bij deze rit naar Hua Hin vroeg Lung Addie aan Lung Lala, een streekbewoner en tevens goede Nederlandse vriend, of hij zin had mee te gaan. We zouden maar twee nachten in Hua Hin blijven. Ook hij was heel enthousiast over dit voorstel, een mooie afwisseling voor hem in de dagelijkse sleur.

De rit naar Hua Hin verliep op wieltjes, weinig verkeer op de snelweg 40, in minder dan 4uur waren we ter plaatse. Lung Addie verblijft steeds in hetzelfde hotel, Hua Hin Terminal, in de soi 88. Wegens laagseizoen en geen toeristen zijn de prijzen er zelfs goed naar beneden aangepast: 500THB/n, waar het normaal 800THB/n is.

De planning was: een bezoek aan AXA-verzekeringen, inkopen bij zijn favoriete Franse slager Messieur Jean-Pierre, een etentje in het favoriete Franse restaurant Alissa. Voor de rest zien we wel. Afspraak werd gemaakt met AXA, een telefonische initiële bestelling bij de slager om er zeker van te wezen dat hij kon voldoen aan mijn wensen. Het Alissa restaurant en de slager bevinden zich in dezelfde soi 88 als het hotel.

Bij AXA viel het totaal tegen. Er was, ondanks de gemaakte voorafgaande afspraak, niemand aanwezig om te voldoen aan de eventueel te beantwoorden vragen. Dus we kregen enkel de standaard documenten om een verzekering af te sluiten voorgeschoteld. Daar waren we op 10 minuten reeds buiten. Blue Port shopping is op amper een 100m van het AXA-kantoor. Dus een bezoekje aan Blue Port. Twee verdiepingen waren gesloten, doch de voedingsafdeling was open en Lung Lala kon zich vergapen aan het enorme assortiment vleeswaren, groenten en fruit dat hier ten toon gespreid ligt.

In de soi 88 was bijna alles geopend, op een paar zaken na. Het wou wel lukken dat het restaurantje, waar Lung Addie steeds zijn ontbijt nuttigde, hiertoe behoorde. Lung Addie is verzot op hun khai yad sai (Thai omelet). Geen nood, er zijn meerdere plaatsen waar je kan ontbijten maar geen enkele waar lung addie khai yad sai kon eten. Ja, een mens kan niet alles hebben wat hij verlangt. Het werd dan een Zwitserse bakkerij welke ook ontbijt aanbiedt en zich ook in soi 88 bevindt. Was echt prima, zeer lekkere broodjes en een ruime combinatie keuze.

Lung Lala had geluk. Een vriend, welke hij reeds vele jaren kende en in Korat woont, was toevallig op rondreis en bevond zich in Hua Hin. Een ontmoeting werd geregeld op donderdag in het hotel waar wij verbleven en van hieruit ging het naar een barretje met een Noorse eigenaar. Na een tijdje liet Lung Addie  het gezelschap rustig bijpraten en vertrok naar zijn favoriete Alissa restaurant…. De twee Nederlanders zouden wel ergens anders dineren.

Het Alissa restaurant is dus echte Franse keuken. De eigenaar, Manue, is een Fransman en zijn vrouw is een Thai. Ik dacht dat hij de chef was maar dat blijkt nu niet zo te zijn. Het is zijn Thaise vrouw welke de chef is. Zij heeft van jongs af aan de stiel in Frankrijk geleerd en had er vele jaren een restaurant tot ze terug naar Thailand kwamen en hier, in Hua Hin, het Alissa restaurant, met succes, openden. Zij spreekt trouwens perfect Frans.

Lung Addie heeft er genoten van een perfect bereide gigot d’angneau (lamsbout) met groentjes als worteltjes, broccoli en een eveneens perfecte gratin dauphinois. Een karafje van een 1/2l Franse tafelwijn erbij maakte de zaak compleet. De tafelwijn was zeer goed en geen ‘Chateau Migraine’. De totaalprijs bedroeg 980THB en dit is een zeer faire prijs voor wat je krijgt. Als digestief werd een gratis limoncello aangeboden.

Vrijdagochtend naar Messieur Jean-Pierre de bestelling gaan afhalen en ter plaatse kijken wat hij allemaal verder in aanbieding heeft. Het werd uiteindelijk:

 • 3kg 6-7 rib entrecôte
 • 3kg boudin noir
 • 1kg merguez worstjes
 • 2 kleine lamsbouten met been
 • 1kg pâté de campagne

De prijzen bij Messieur Jean-Pierre zijn heel goed en de kwaliteit is echt super. Voor gans deze aankoop betaalde ik 4500THB. Alles netjes luchtdicht verpakt. Persoonlijk ken ik verschillende restauranthouders welke hun vlees ook bij hem inkopen. (Alissa, l’Occitan, Volcano)

Ondertussen was het tijd om aan het treinstation mijn vriendin af te halen, Volgens haar info zou de trein om 12.00u aankomen…. Fout, het moest 13.00u zijn. Er restte dus nog voldoende tijd om een wandeling te maken in de buurt van het station. Heb mijn vriend Lung Lala dan maar de soi 80, met al zijn barretjes laten zien. De meeste waren natuurlijk op het middaguur nog gesloten en bij enkelen was er een melding dat ze tijdelijk (of permanent) gesloten waren, doch dat waren en niet bijzonder veel.

Zo zat de korte uitstap naar Hua Hin er weer eens op voor enkele maanden.

7 reacties op “Een kort uitstapje naar Hua Hin”

 1. Sjaak S zegt op

  Een leuk verhaal. Ik wil er wel even bij vermelden dat veel winkels die op de derde verdieping zaten, nu naar de eerste en de kelder vertrokken zijn. Al met al is het toch goed shoppen in Bluport. Ik heb nu twee keer keuken electra gekocht voor beduidend lagere prijzen dan via Lazada of in Market Village.

 2. RobHH zegt op

  Mooi verhaal. Maar voor mijzelf vooral weer een bevestiging dat ik er goed aan doe om ‘gewoon’ in Hua Hin te blijven en wonen. Alles binnen handbereik. Ruime keuze van eenvoudig Thais tot exclusieve topkwaliteit.

  En Hua Hin is dan wel ‘druk’, maar feitelijk is het maar een kleine plaats. ‘Ons kent ons’.

  Ieder zijn ding, maar ik hoop hier oud te worden. Met alles wat mijn hartje begeert op fietsafstand.

  • Lug addie zegt op

   Beste Rob,
   ik stem volkomen met je in wat wonen in Hua Hin betreft. Het heeft een klein stadscentrum, dus je woont heel gemakkelijk aan de rand waardoor het centrum, hoewel je dit niet echt nodig hebt, gemakkelijk bereikbaar is. Ik zou er zelf ook wel best kunnen wonen maar mijn keuze viel uiteindelijk op elders. Voor mij is het geen enkel probleem om een paar maal per jaar naar Hua Hin te gaan om het nodige te kopen. Bij Messieur Jean-Pierre kan ik zelfs mijn bestelling doen via de telefoon of email en het wordt dan, op droog ijs, per trein naar hier verstuurd waar het 4 uur later aankomt. Doch ik verkies zelf persoonlijk te gaan kopen want ik hou van de sfeer van Hua Hin.
   En ja, Hua Hin is druk, maar dan vooral tijdens de weekends, buiten de weekends valt het best mee.
   Geniet er daar maar lekker van, je maakte een goede keuze.

 3. Arthur zegt op

  Hua Hin is TOP ! Ben daar al 4 keer geweest en mijn vriendin Rose leren kennen. Heb ook veel vrienden (farangs) die daar wonen. Ik sta te trappelen om weer terug te gaan voor een maand of drie en te genieten van deze leuke stad die ik als mijn broekzak ken. Trouwens, mijn vriendin werkt in Blueport als verkoopster van de betere matrassen en kussens. Ga eens langst op de derde verdieping en vraag even naar Rose en doe haar de groeten van Arthur uit België. Ze zal wel aardig verrast zijn !

  • Sjaak S zegt op

   Arthur, je moet toch eens met je vriendin praten… er is geen derde verdieping meer waar je kunt winkelen in Blúport!

 4. rob zegt op

  Rob

  Ik zelf woon in Jomtien (zuid Pattaya)
  en ga regelmatig naar Hua Hin .

  Met de Veerboot naar de overkant (1200 bath)

  Ik heb daar veel Nederlanders zitten die een huis hebben op ,,Summerland,,
  Het is inderdaad een rustiger plaats dan Pattaya en ook schoner.

  Ons vaste ontmoetings plek is Say chees Nederlands restaurant .
  Mooie hotels in Hua Hin en gezellige bars ,niet overlaadde druk ,alleen de disco onder het Hilton hotel .

  Mooie winkelcentra

  alleen liggen de prijzen ongeveer 20% hoger dan in Pattaya .

  Behalve de Crab taxi die is weer voordeleger dan Pattaya

  Al met al een prettige plaats om heen te gaan ,misschien in het voorjaar als de quarantaine wordt opgeheven ,.
  Voor degene die er nu zitten ,een prettig verblijf gewenst en Prettige Kerst een gezond en gelukkig nieuw jaar .

  Gr Rob

  • Kritikus zegt op

   Misschien heb je het verkeerd begrepen, maar er is geen verplichte quarantaine als je een binnenlandse trip van Pattaya naar Hua Hin maakt 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website