Een dagje naar Chiangrai en Mae Sai

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
21 augustus 2010

Door Chris Vercammen – Chiang Mai

Mijn Thaise vrouw is geboren in Chiangrai in het Mae Chan district. Af en toe wil ze er eens een dagje er tussen uit. Zeg maar: ”back to the roots”.

Het ouderlijk huis bestaat nog steeds en de meeste oudere familieleden verblijven nog steeds in het district. Broer & zussen zijn echter uitgezworven over het hele land, tot in het buitenland toe. Het aantal ooms en tantes worden steeds minder.

We hebben dus van de gelegenheid gebruik gemaakt om eens tot in Mae-Sai te rijden en zo verder tot in het Mekong delta. Mae-Sai is voor de Thai een “shopping place to be”. Daarna hebben we een tochtje met de boot op de Mekong rivier gemaakt.

De boot wordt gehuurd voor 400 baht en hij vaart tot in Laos. Aldaar kun je een ticket kopen bij de immigratie, zonder paspoort verplichtingen, voor 20 baht.

Bier, beelden, souvenirs en drank zijn hier in overvloed. De Lao whisky met de slang in de fles is hier aan te schaffen voor 50 baht per fles. Hij ruikt wel een beetje naar veredelde benzine…

Een fles wijn van twee liter, welke smaakt naar Spaanse Sangria, kost slechts 80 baht. Drie flessen Lao whisky voor 100 baht, is een souvenirtje voor de familieleden, die hem best smaken.

Hierbij een paar fotootjes om in de sfeer te geraken.

[nggallery id=31]

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “Een dagje naar Chiangrai en Mae Sai”

  1. Mia zegt op

    Die 20 baht voor het visum is volgens mij alleen voor Thai.

  2. johnny zegt op

    Ik was 1500 kwijt en nog eens 100 voor de politie.

  3. Ger Horst zegt op

    De boot vaart niet tot IN Laos maar naar een “eiland” midden op de Mekong. Daar ga je dan aan land en betaal je 20 bath. Je loopt er de markt rond en kan er “taxfree” kopen. Ook goedkope whisky en andere drankjes. Je kan er een stempel in je paspoort laten zetten van Laos en eventueel een kaart posten die dan met de post van Laos wordt verstuurd. Wordt natuurlijk door heel veel toeristen gedaan. Het is een leuk tripje. Wel oppassen met de hoeveelheid drank die je meeneemt………


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website