Melder: RonnyLatYa

Ik las gisteren dat DLT (Department of Land Transport) een App heeft uitgebracht waar je het rijbewijs digitaal kan opladen. Besloot om het maar eens uit te proberen en het werkt prima.

Om in Thailand te mogen rijden moet je nog steeds een fysiek rijbewijs hebben, maar naar ik begrijp moet je dit niet meer bij je hebben als je het ook digitaal kan voorleggen via deze app. Men zegt dat het ook mag gebruikt worden als een geldig legitimatiebewijs bij omgang met o.a. overheidsinstanties. De gegevens van zowel de voor- als de achterkant van het rijbewijs moeten dan wel duidelijk leesbaar zijn op de App en ook de QR code.

De App DLT QR LICENCE downloaden. Vervolgens je registreren met paspoortnr en mailadres. Ik gebruikte de 2de optie op het registratiescherm na enkele Reviews van de App te hebben gelezen. Je krijgt dan een OTP toegestuurd dat je moet invullen in de app. Vervolgens kan je een persoonlijke code aanmaken om in de toekomst in te loggen. Vervolgens de QR code scannen op je rijbewijs en je krijgt het automatisch op de App. Zowel voor als achterkant worden automatisch opgeladen.

Voor diegene die nog een ouder rijbewijs hebben kan het zijn dat er geen QR code op hun rijbewijs staat. Indien zo dan wachten tot je volgende verlenging of een nieuw gaan halen indien je deze wil gebruiken.

Verder kan je er nog wat gegevens in kwijt zoals telefoonnummers in geval van nood, medische informatie, locatie en reisroute, etc..

Blijkbaar is de App enkel in het Thais beschikbaar.

Je kan natuurlijk ook gewoon je rijbewijs blijven gebruiken. Niemand is verplicht om die app te gebruiken.

Bron: Motorists in Thailand can now use digital driving licenses – Hua Hin Today English Newspaper Info, Reports, Events and News Social Life

6 reacties op “Digital driving license App”

 1. Bastiaan zegt op

  Werkt wel op IOS maar niet op mijn Android 11 toestel. App blijft hangen….

 2. Willem zegt op

  De app is er al meer dan een jaar. Werkt idd prima

  • RonnyLatYa zegt op

   Eigenlijk al van januari 2019 …..

 3. TheoB zegt op

  Op mijn iPhone 12 met iOS 15.2.1 kwam ik niet voorbij het indienen van de OTP-code, omdat de knoppen ยกเลิก (annuleren) en ตกลง (akkoord) waren verdwenen onder de numerieke toetsen die maar niet wilden verdwijnen.
  Opgelost door de Samsung met Android OS van mijn vriendin te gebruiken om een account en PIN aan te maken, waarna ik met die PIN op mijn toestel kon inloggen.

 4. Jacques zegt op

  DLT QR LICENCE
  Department of Land Transport ThailandTools
  EveryoneEveryone
  This app is not available for any of your devices

  Dit is de code die ik krijg op het scherm. Kennelijk niet voor mijn android apparaten geschikt.

  • TheoB zegt op

   Jacques,

   Welke Android OS versie heb je dan op je telefoon?
   De app vereist minimaal Android OS versie 4.1 hetgeen behoorlijk oud is. We zitten nu op OS versie 12, uitgebracht in oktober 2021.
   https://play.google.com/store/apps/details?id=th.go.dlt.qrlicence


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website