De middelvinger of….

Door Klaas Klunder
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags:
2 augustus 2022

SOMRERK WITTHAYANANT / Shutterstock.com

Deze anekdote gaat over Moe en Deng in ons dorpje. Moe is (was) een rijstboer die na ruimhartig innemen losse handjes krijgt. Deng is zijn vierde vrouw en moet regelmatig klappen incasseren. Vorige week is Moe overleden, 70 jaar oud.

Dus de normale drukte aan huis, koken, drinken en monniken, je kent dat wel. In die drukte liep Deng zichzelf voorbij, maar wilde toch een statement maken. Veelal wordt daarvoor de middelvinger gebruikt, een gebaar dat wereldwijd ingang heeft gevonden. Minder bekend is de variant die door oudere Thaise vrouwen wordt toegepast. Oudere Thaise vrouwen dragen vaak een soort wikkelrok, een sarong. Ook meestal zonder ondergoed. Om hun misprijzen te uiten bukken ze en klappen de sarong open richting de betreffende persoon om hun blote …  te tonen.

Zo dacht Deng in een onbespied moment haar ongenoegen richting Moe te uiten, staande voor de kist. Echter enkele bezoekers waren getuige van het voorval. Tot zover weinig bijzonders, ware het niet dat een dag  later Deng viel in de woning en haar been brak. Toen werd in het dorp alom gesproken over de wraak van Moe vanuit het hiernamaals.

Vrolijkheid alom en waardering voor Moe en dus reden om onder het genot van een lao khao er uitgebreid bij stil te staan.

3 reacties op “De middelvinger of….”

  1. Tino Kuis zegt op

    Mooi! Uit het leven gegrepen!

  2. Leuk verhaal, zie het zo voor mij.

  3. dre zegt op

    Prachtige anekdote. Wens Deng een vlug herstel toe en nog vele jaren met haar herwonnen vrijheid.

    Dre


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website