Els van Wijlen verblijft met haar man ‘de Kuuk’ in op Koh Phangan. Haar zoon Robin heeft een coffee cafe geopend op het eiland.


Bij Bubba’s Coffee Bar wordt gefilmd!

Rob Deelen en Martijn van der Sanden, de makers van het televisieprogramma Brabant Wereldwijd, reizen over de hele wereld om geëmigreerde Brabanders te filmen. Het populaire programma wordt uitgezonden via TV Brabant.

De manier waarop Rob en Martijn werken is bijzonder, dat vindt ook TV icoon Ivo Niehe. Hij heeft een uitzending aan Rob en Martijn gewijd in zijn TV Show. Binnenkort te zien op TV.

“Onze” Robin trekt de aandacht van Rob en Martijn.

Robin, de jonge ondernemende Brabander, die het kleine dorp Wijk en Aalburg achter zich laat en op avontuur gaat naar Australië. Daar werkt hij in de hippe coffee cafés in Melbourne en wordt er opgeleid tot barista. Hij ontmoet er ook zijn grote liefde, Somi uit Zuid Korea en op een dag besluiten ze om samen naar Thailand te gaan.  Hij wil op het tropische eiland Koh Phangan een eigen coffee bar beginnen. En dat is gelukt.
Sinds december 2015 bestaat Bubba’s Coffee Bar, die door locals en toeristen druk bezocht wordt vanwege de hoge kwaliteit, uitzonderlijke service, chille sfeer en Brabantse gezelligheid.

De makers van Brabant Wereldwijd vinden het verhaal van Robin de moeite waard en besluiten een aflevering over hem te maken.

Tijdens de eerste heel gezellige avond maken we kennis met elkaar en wij (ouders van Robin) stemmen dan ook enthousiast in met een klein interview. Hooguit een paar minuten uitzending, dus niets bijzonders.

Vandaag is het zover. Stiekem toch wel spannend. Om 7 uur gaat de wekker en spring ik onder de douche. Ik neem de afgelopen dagen nog eens door…..wat heb ik er toch een hoop voor overgehad om zo voordelig mogelijk vastgelegd te worden.

Ik zwom baantjes op en neer naar Samui, dronk liters water, ging vroeg naar bed, bezocht de schoonheidssalon en liet m’n snor verwijderen. Gerstekorrels werden gewipt, maskertjes genomen.

Ik epileerde en smeerde de beste kokosolie op mijn craquelé decolleté. Een hele pot antirimpelcreme is er doorheen gewerkt en ik onthaarde waar ik maar bij kon. Ik bleekte mijn tanden, vijlde de nagels en lakte ze heel secuur…..alles voor de goede zaak. Ik nam spraaklessen om mijn Brabantse accent een beetje in te perken. En last but not least, heb ik keihard getraind zodat ik m’n buik kan inhouden en praten tegelijk.

Ik ben er klaar voor!!!

Tevreden stap ik onder de douche vandaan… en dan kijk ik in de spiegel.

Waaaattttttttt???????

Ik deins achteruit! Dit is een ramp. Een niet te omzeilen drama heeft zich geopenbaard. Op mijn lip is in de afgelopen nacht, vanuit het niets, de Sint Jan uit Den Bosch gerezen. Een joekel van een koortslip, zoals ik nooit eerder heb gehad.

Ik probeer er nog overheen te piesen, een gouden tip van een goede vriendin, maar het resultaat is dramatisch.

Nadat ik weer gedoucht heb en schone kleren heb aangetrokken probeer ik er maar het beste van te maken. Dan stap ik toch maar op de scooter….. Met een beetje geluk, waait het hele zootje er nog vanaf voor dat ik bij Bubba’s Coffee Bar opgenomen wordt.

De uitzending is in september 2017.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Geland op een tropisch eiland: Bubba’s op TV en ik ook…”

  1. Kees en Els zegt op

    Kijk op http://www.trottermoggy.com. Wij zijn in 2006 Van Nederland naar Thailand GEREDEN met onze UINIMOG

  2. chris zegt op

    Ik vraag me bij soort verhalen altijd af hoe een Nederlander (in dit geval met een Koreaanse partner) kan beweren dat hij ‘een eigen coffeebar is begonnen’ (pretenderend dat hij de eigenaar is) terwijl dit wettelijk onmogelijk is tenzij met toestemming van de regering (die dit eigenlijk alleen doet als het om een aanzienlijke investering gaat in dit land die aan honderden Thaise mensen werkgelegenheid biedt).
    Worden hier wetten overtreden of is de eigendom ‘geregeld’? In beide gevallen zou ik mijn mond houden en nooit praten over mijn eigen coffee bar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website