Het klinkt net als het begin vaneen sprookje, er was eens….

Na wat keren rondreizen door Azië, verloor ik mijn hart uiteindelijk aan mijn mooie Nisa, oordeel zelf. Ik was wat aan het rondslenteren in Hua Hin, bij de shopping mall zag ik een zeer mooie Thaise dame wat verdwaasd rond kijken, alsof ze de weg niet wist. Ik, met mijn uiterst vriendelijke lach stapte op haar toe en vroeg of ik haar als farang wellicht kon helpen.

Haar Engels was zeer minimaal, maar de glimlach van haar deed mij smelten. Ik stelde voor om Market Village met een bezoek te vereren en zo gezegd zo gedaan. Wat slenterend, het een en ander bekeken, hier wat drinkend én daar wat snoepend, begreep ik dat ze op bezoek was bij een vriendin maar dat die moest werken waardoor ze in haar eentje op zoek was gegaan wat Hua Hin te bieden had. Ze zou hier nog twee dagen blijven en dan weer terug gaan naar Ayuthaya, waar ze werkte bij een bedrijf dat Swarovski verwerkte tot allerlei dure ringen etc. Omdat het in Thailand niet ongebruikelijk is om te vragen naar iemands inkomsten, meldde ze mij desgevraagd dat zij exclusief vakantiegeld ongeveer 17.000 baht per maand verdiende als een soort chef.

Market Village werd achter ons gelaten en richting het station en daarna het strand gewandeld. In die tijd waren er nog talloze restaurants ter hoogte van het Hilton. Een fraai plekje gezocht, wat lekkers gegeten en gedronken en ik voelde mij naast deze dame de koning te rijk, jeetje wat was ze mooi en zo in de eerste contacten ook zeer lief!

Afijn, we hebben menig uurtje daar doorgebracht en mijn ontdekkingstocht met Nisa werd vervolgd door een aardige wandeling langs het strand en door het heerlijke warme water wadend. Het begon te schemeren en ik bood aan om terug naar Market Village te lopen en haar naar het huis van haar vriendin te brengen óf haar het huis dat ik bewoonde met zwembad te tonen.

Omdat de vriendin pas rond tien zou thuis komen, koos Nisa ervoor om met mij mee te gaan. Hand in hand werd mijn wagen uit de garage gehaald en koers gezet naar Soi 102. Ondanks dat ze in een totaal vreemde omgeving mét een vreemde falang onderweg was zag ik géén enkele twijfel bij haar, het leek erop dat zij mij vertrouwde.

Bij het huis aangekomen, de elektrische poort openend trad mijn hond haar tegemoet, met zo een blik wie is dat? Na wat geruststellende woorden, vond ook mijn hond Bank, het oké.

Nisa keek haar ogen uit, een zeer grote livingroom, een knoert van een keuken, drie slaapkamers van zeer fors formaat en een behoorlijk zwembad met jacuzzi dat nog feeërieker gemaakt werd door de onderwater verlichting te ontsteken. Ze was behoorlijk onder de indruk, ja en wie zou dat niet zijn als je altijd in schamele huizen gewoond hebt waarbij haar foto’s boekdelen spraken.

Omdat het huis géén directe buren had, vroeg ik of ze in de jacuzzi en het zwembad wou, nadat we een paar drankjes genuttigd hadden. Het probleem was dat ze natuurlijk niet over badkleding kon beschikken, niet op gerekend. Nee natuurlijk niet, maar om niet teveel druk op de ketel te zetten, bood ik haar aan een zwembroek van mij en een t- shirt te geven, of dat ze in haar eigen lingerie te water wilde. Dat laatste werd wat lacherig het besluit.

Ik ga op de zwembad en jacuzzi beleving niet verder uitweiden, maar voor mij stond één ding vast deze mooie dame zou ik nooit meer vergeten.
Omdat het later en later werd en ik niet méér in mijn auto wilde stappen om haar thuis te brengen, deed ik haar een voorstel om een taxi voor haar te bestellen, of dat ze in één van de slaapkamers hier de nacht wilde doorbrengen. Het geluk lichtte mij tegemoet, bleef slapen én hoe dat weet ik niet meer maar ik werd in de ochtend gelukzalig wakker met deze mooie Nisa aan mijn zijde.

Hoewel lezers zullen denken zó die laat er ook geen gras over groeien, een samengevat kort relaas. Ze heeft de vriendinnen gebeld en uitgenodigd om te komen zwemmen en kennis met mij te maken, vertelde ook dat ze de rest van de dagen bij mij zou blijven.

Toen ik aangaf dat ik haar het bedrag dat ze verdiende, iets zou verhogen en ik alle kosten zou betalen was het hek van de dam. Ze belde haar werkgever op dat ze voorlopig onbetaald verlof op nam en het leven was mooi, we gingen naar het strand, uit eten, kortom een zeer plezierig leven. Er werd badkleding, zeer sexy aangeschaft en wat andere kleding en schoenen, het was een echt sprookje.

Om een sprong in de tijd te maken dit speelde zich af in september 2013, zijn in januari 2014 voor Boeddha getrouwd met vrienden en kennissen en haar familie die ik voor het eerst ontmoette. Nisa heeft haar werk opgezegd, een zeer dure taalcursus Engels gevolgd, wonderbaarlijk wat iemand in zo een korte tijd kan leren van een privé teacher.

Zijn nu bijna twee jaar samen, inmiddels ook getrouwd voor de Thaise wet en verwachten onze zoon Hugo de komende september. Ik onderhoud financieel ook Nisa haar vader die steeds minder ziend afkoerst op totale blindheid, een jonger broertje van Nisa en een bij Nisa haar vader inwonende zoon van Nisa haar zuster, waar de man van verongelukt is. Ook met meubilair, en het verbeteren van het huis van Pappa trek ik regelmatig mijn portemonnaie, en ik voel mij daar goed bij.

Wellicht zal je als lezer zeggen, tja jij hebt geluk gehad, ja dat is zo! Maar ik wil dit ook graag mededelen dat ik zeker niet de enige ben, er zijn nog vele landgenoten en falangs uit andere landen die minstens zo gelukkig zijn al wij, Nisa en ik. Ik geef dan ook graag de pen aan anderen die deze gevoelens óók weten te delen, ben benieuwd.

Ik hoop dat véél, héél véél lezers met een Thaise levensgezel, man of vrouw, óók hun reactie zullen geven. Ik wil heel gráág hen een kans te geven om anderen te laten lezen dat er een positieve keerzijde aan de medaille is én dat een relatie met een Thai of Thaise, zeer wel mogelijk is. Vaak worden relaties zowel van mannen als vrouwen vaak in het verkeerde daglicht gezien worden. Ik wéét ondertussen beter en ben niet de enige die én getrouwd is met een Thaise én binnenkort weer vader worden zal én zeer gelukkig is! Dus:

 • Ben je een Nederlandse man en val je op Thaise mannen en heb je een langdurige relatie, reageer!
 • Ben je een Nederlandse vrouw en val je op Thaise vrouwen en heb je een langdurige relatie, reageer!
 • Ben je een Nederlandse man en val je op Thaise vrouwen en heb je een langdurige relatie, reageer!
 • Ben je een Nederlandse vrouw en val je op Thaise mannen en heb je een langdurige relatie, reageer!

28 reacties op “Belofte maakt schuld: “Ach zij hebben de foto’s nog, wij ons groot geluk!””

 1. Inge zegt op

  Mijn zoon vertrok bijna drie jaar geleden naar Thailand voor vrijwilligerswerk.
  Uiteindelijk kwam hij in Nakhon Ratchasima terecht waar hij (nog steeds)
  werkt(e) als leraar Engels. Daar ontmoette hij Boa met wie hij 15 juni is getrouwd
  voor de Thaise wet. De boeddhistische ceremonie zal gehouden worden als wij
  een keer in weer in Thailand zijn. Ze hebben inmiddels een dochtertje van 16 maanden,
  Aimee. We hebben haar in januari/februari jl. gezien en bewonderd.
  Ik heb mijn zoon nog nooit zo zien stralen. Hij was in Nederland nooit gelukkig,
  daarom zei ik : ga je droom achterna. Niet dat het zo gemakkelijk is geweest in Thailand;
  denk alleen al aan het papierwerk. Hij heeft inmiddels 73 (!!) documenten voor van alles
  en nog wat, maar het was het waard.
  Ik ben gek om mijn schoondochter en mijn kleindochter. Mijn schoondochter heeft inmiddels
  een succesvolle webshop en is een heel goede moeder. Mijn kleindochter wordt tweetalig
  opgevoed (thai en engels). Ik hoop dat ze volgende zomer naar Nederland komen.
  Groetjes, Inge

 2. Fransamsterdam zegt op

  Hoezo ‘Geld maakt niet gelukkig’?

  • compuding zegt op

   Precies.
   Als je een AOW en een klein pensioen heb kan je dat niet doen, dan is het net als in Nederland ieder bathje omdraaien en zeker als je haar kinderen wil laten studeren

   groet compuding

  • rudy zegt op

   Hallo.

   Ik kan enkel maar beamen wat Frans zegt.

   Ik leerde mijn vriendin, na een mislukte relatie kennen in Pattaya. Mijn eerste vriendin was ervandoor gegaan met goud, geld, mijn creditcards int pas en gsm… staje daar op vrijdagavond met 100 bath op zak, je kan eraan beginnen.

   Ik zwierf die avond doelloos rond op soi buakhao, en belande in The Marquee, een bekende bar.

   ik zet mij aan de toog, met mijn laptop, en links naast mij zit een jonge thaise, die me ineens vraagt of ze mijn laptop voor een uurtje mag gebruiken, ik zeg, waarom niet, want ze kende op youtube een clip betreffende monikken die tot Boedha bidden…
   En zij deed lustig mee.

   Zie ik naast haar een bejaarde man zitten die haar vriend bleek te zijn, en we raken aan de praat, na een half uur in het Engels komen we ineens tot de constatatie dat we allebeide uit Belgie zijn, iets wat me meermaals voorkomen is in Thailan.

   Ik vertel hem mijn verhaal, en hij zegt tegen me, wil je naar een goeie music bar, echt goed. Ik antwoord waarom niet, ben toch alleen. Dus we komen aan die bar op second road schuin tegenover central festival, en zetten ons neer aan de buitenkant. Er komt een dienster, en ik bestel een Singha… en toen kwam ze, niet de knapste, niet de grootste en niet de slankst, maar een lach met parelwitte tanden. Als ze lacht schijnt de zon, en is gans de wereld gelukkig.

   Ik zeg tegen mijn vriend, die laat ik nooit meer los. Hoe ga jij dat doen zegt hij, ik zeg kijk maar, ben op haar toegestapt en heb gezegd, you’re my wife…
   Ze keek me stomverbaasd aan, niet wetende wat antwoorden. Ze is die avond met mij meegegaan, is nooit naar die bar teruggekeerd, en we zijn al twee jaar samen.

   Waar wonen wij, in een soi van third road, simpele kamer, geen slaapkamer, zelfs geen airco of warm water, gewoon een grote kamer met vooraan en achtereen een balkon.

   Heb haar een gasfles met brander gekocht waarop ze elke dag zit te wokken en haar isaan foodod te koken, voor mij soms oneetbaar wegens veel te hot.
   Er zijn tegenover ons verschillende wassalons met machines binnen en buiten, goedkoop. Vergeet da maar, ze wou absoluut twee grote plastieke teilen, en daar doet ze de was in, met een borsteltje, de kledij ruikt heerlijk en is kraaknet.

   Dus geen luxe, geen zwembad, maar ze zegt het niet, maar zie aan wat ze doet dat ze gelukkig is, dus ben ik dat ook. Ik kan best begrijpen dt anderen het best iets breder hebben dan ik, maar dat maakt geen liefde, zeker niet in Thailand, in vele gevallen enkel verhoging van de status. Dat is ook de waarheid.

   Ik heb genoten van het verhaal van briefschrijver en wens hem en zijn gezin een gelukkig leven toe, maar zoals in mijn geval kan het ook anders, en evenveel geluk

   Groeten van een belgische man die zijn Thaise geen seconde meer kan missen.

   Rudy.

  • pw zegt op

   Geld maakt niet gelukkig, maar gelukkig wel rijk

 3. Jan Treffers zegt op

  Ik ben in Februari 2013 bij mijn vriendin weg gegaan in Nederland. Woonde op een kamer in Zeist en probeerde via diverse site’s aan de vrouw te geraken.
  Op internet kwam ik op Marktplaats een advertentie tegen van een Thaise die voor haar jongere zus een man zocht. Het telefoonnr. opgeschreven en na bedenktid besloten om te bellen. Dit dus gedaan en kreeg een thaaise aan de lijn. Gevraagd of er al reacties waren en na een negatief antwoord ook gevraagd of het erg was dat ik ouder was dan de gevraagde leeftijd. Antwoord was nee en een afspraak gemaakt om elkaar te ontmoeten. Bij de ontmoeting gesproken met afwisselend Nederlands en Engels mij afgevraagd wie nu wie was. Bleek dat de vraagstelster de zus was die getrouwd met een Nederlandse man is.
  Angun, mijn date bleek geen Nederlands of andere taal te spreken. Kortom na vele uren later is Angun met mij mee gegaan naar Zeist en al sprekende met gebaren en kromme taal er uit gekomen dat zij over 3 maanden terug ging naar Thailand en ook dat zij niet in Nederland wilde wonen. Besloten om met haar mee te gaan en om een visa voor 3 maanden te nemen om elkaar en het Thaise leven te leren kennen. In Amsterdam werd mij gezegd dat het misschien beter was om een jaar visa A0 te nemen omdat ik in de 70 was en dit mogelijk was.
  Aangekomen, om mijn verhaal kort te houden, naar haar huis in PathumThani te gaan omdat een nichtje zou trouwen enkele dagen later. Dit meegemaakt hebbende zijn we toen naar Donchedi gegaan, dit is bij Suphanburi en ligt N/W van Bangkok en we zijn toen ruim een jaar tesamen geweest tot het moment dat mij visa verlengt moest worden. Helaas is dat niet gelukt toen en in Januri ben ik terug naar Nederland gegaan met in mij achterhoofd dit is het eind van deze story.

 4. John Chiang rai zegt op

  Ook ik ben gelukkig met mijn Thaivrouw,en heb ondanks mijn verliefdheid de realiteit niet helemaal verloren. De farang die in contact komt met zijn droomvrouw,moet niet vergeten dat haar eerste verliefdheid,zover men dit zo noemen kan,een geheel andere is. Net zoals in Yuundais verhaal,heeft o.a het mooie huis met pool,en de vlotte auto,een enorme bijdrag geleverd aan deze verliefdheid,hoewel haast iedere farang dit graag anders ziet. Wij kunnen in het begin zeker een sympatische indruk maken, maar het leeftijdsverschil,en de daarmee verlorene schoonheid,wat de meesten niet graag horen,omdat men zich nog graag als Superman ziet,wordt vaak verdrongen met wat wij verder financieel te bieden hebben. Veel mannen zijn overtuigd dat dit in hun relatie anders is,en verlaten zich meestal op het lieve lachje,en de spaarzame woorden,die meestal bestaan uit Darling,Tirak of yes sure I love you,en ze waren bij de geboden sociale voordelen wel erg gek,iets anders te zeggen. Het is zeker in het begin door de spaarzame communicatie mogelijkheden,van haar ondersteunt met een charmant lachje dat de farang zijn geluk op vermoeden baseert,en wat is er mooier te vermoeden dat zij precies zo denkt. Eerst door een lange relatie,en de steeds betere communicatie mogelijkheden,is het doorgaans mogelijk dat het een goed huwelijk wordt,alleen de geboden sociale zekerheid, speelt bij een Thai/Farang relatie een grotere rol als een relatie tussen Farang/Farang van ca.de zelfde leeftijd. Als ik over dit onderwerp zou praten met mijn vrouw,zou ze zoals haast iedere thaivrouw zeggen,,Nee schat bij ons is het anders” en dat will iedereen graag horen,en voelen ons gelukkig.

 5. Jan Treffers zegt op

  was.
  Na 2 dagen in Nederlend te zijn ben ik via line Angun terug gevonden en besloot om haar ten huwelijk te vragen omdat ik toen ook begreep dat ik goud in mijn handen had en dit niet moest weg gooien. In Nederland gewerkt om het geld bijeen te krijgen om te trouwen. 7 Mei terug naar Angun gegaan en alles geregeld bij aankomst war betrefd de papieren voor het huwelijk. 18 Mei, op haar verjaardag ingeschreven in Donchedi als samen wonende en gaan nu komende Zondag trouwen voor Boedha hier in Donchedi. Ik lees veel op deze site over de Thaise vrouw en dat ze uit zijn op geld en werken als masseuse of bij een bar. Ik vind dat dit de Thaise vrouw in verkeerd daglicht zet want wat ik ervaar is dat ze erg lief en zorgzaam zijn en ook de familie is heel aardig en lief. Wat is het leeftijds verschil hoor ik vragen nu die is 30 jaar maar ervaar dit niet zo. Ik hoop dat men een ander beeld gaat vormen over de Thaise en Thailand in het algemeen en nodig een ieder uit om dit te ervaren in eigen persoon.
  Veel leesplezier en liefs van Angun en Jan.

 6. jasmijn zegt op

  Moderator: Niet generaliseren svp.

 7. NicoB zegt op

  Yuundai, je mooie verhaal klinkt als een sprookje, en dat is het ook, je bent een bofkont en versierder tegelijk, goed gedaan jochie zou m’n vader zeggen.
  Ik ben nu al weer een jaar of 10 gelukkig met mijn Thaise vrouw, we wonen naar genoegen en permanent in Thailand.
  Uiteraard hebben we wederzijds wat water bij de wijn moeten doen om de sterk verschillende Europese en Aziatische achtergronden, maatschappelijke historie en dergelijke in balans te brengen, liefde voor elkaar, goede communicatie en respect voor ieders achtergrond waren daarbij de sleutels.
  Het functioneren als wandelende atm machine is mij vreemd, tuurlijk springen we hier en daar wat bij als haar moeder behoeftig is, zouden we ook doen als mijn moeder behoeftig zou zijn, maar er is geen enkele sprake van enig misbruik op dat punt.
  Het bevalt ons prima samen en ondanks de zo heel sterk verschillende achtergronden, hebben we bij veel omstandigheden dezelfde gedachten, komen tot dezelfde besluiten in zeer gevarieerde situaties, ook veel interesses en hobby’s hebben we gemeen, je zou het eigenlijk niet zo verwachten gezien ieders zo totaal verschillende achtergrond, maar als we daar goed naar kijken hadden we ook van jongs af aan al veel gedachten gemeen, we zijn nog steeds verliefd en gelukkig samen.
  NicoB

 8. TH.NL zegt op

  Een mooi verhaal dat moet ik toegeven maar doorspekt met geld, heel veel geld. Ik weet het niet zeker maar heb zo het vermoeden dat de doorsnee Thailandganger dat niet heeft. Hopelijk krijgen we hier ook nog succesverhalen te lezen van de modale Nederlander of Belg met een Thaise partner.

 9. Fransamsterdam zegt op

  Zowel Yundaai als Jan vinden dat lieden die Thaise vrouwen zien als mensen ‘die op geld uit zijn’, de Thaise vrouwen in een verkeerd – kwaad – daglicht zetten, als ik ze goed begrijp.
  Ik probeer het iets te nuanceren: Thaise vrouwen zijn niet zozeer op zoek naar geld, maar streven naar sociale zekerheid, noem het geborgenheid, voor zichzelf en de familie.
  Zulks bij gebrek aan adequaat overheidsbeleid op dit gebied.
  Dit gaat nu eenmaal gepaard met geld, daar kan niemand wat aan veranderen.
  Dit streven is mijns inziens volkomen gerechtvaardigd en geaccepteerd in de Thaise samenleving.
  Het is een ander daglicht dan wij in Nederland gewend zijn, maar daarom zeker niet per definitie verkeerd, of kwaad.

 10. Gerardus Hartman zegt op

  Verhaal is doorspekt met rijke Farang die ook familie onderhoudt. Valt nagenoeg iedere Thaise dame voor. Ook genoemde Nissa die haar ogen uitkeek en minder bedeeld was met eigen huisvesting en inkomen. Was het een financieel minder bedeelde Farang geweest, was het waarschijnlijk bij een vrijblijvend gesprek op straat gebleven. Dat er getrouwd wordt en een kind op komst is, geeft Nissa meer zekerheid op behoud van langdurig rijk inkomen. In Thailand zeggen ze: you have money, I love you. You have more money, I love you more. You have no more money, I love you no more. Zal meesten bekend in de oren klinken. Niets ten nadele van het verhaal maar zoals het wordt gebracht als liefde op het eerste gezicht heeft alles van doen met de geboden luxe.

  • Sunset Hill Koh Phangan zegt op

   Beste Corretje,

   Het hangt ervan af waar en waarnaar uw schoondochter naar zoekt denk ik. Indien ze inderdaad echt goed Engels spreekt en schrijft en pienter is kan ze heel eenvoudig een beter betaalde baan vinden in een van de hotels/resort op de eilanden. We kunnen hier bijna geen gemotiveerde en goed opgeleide Thais vinden namelijk. Veel jonge Thais wisselen om de 3 maanden van baan daarmee kun je natuurlijk niets opbouwen en blijf je op hetzelfde niveau zitten. Mits ze op een eiland wil verblijven nodig ik haar uit te solliciteren op jobs@sunsethillresort.com

   Betreffende het verhaal hierboven vind ik het wel erg in een roze wolk geschreven, na 4 maanden al getrouwd terwijl ze nauwelijks met elkaar konden praten en na een avondje zwemmen meteen een zeer forse toelage beloven tja -)

 11. leen zegt op

  Fransamsterdam, ik ben het met je eens, ik ben hier ook een gelukkig mens met mijn vriendin(al 6 jaar) , maar mijn vraag is toch! waarom lees ik nooit wat iemand zijn vrouw/vriendin geeft elke maand , ik geef 6.000 Bht zij werkt bij de bank en verdiend 6000.00 Bht en ze is lekker bezig om meer te verdienen, stelling van mij is,gaat om geld of liefde,voor 20.000 bht of meer koop je een hoop liefde.

  groet Leen

  • Fransamsterdam zegt op

   Moderator: Niet chatten svp.

  • Rob V. zegt op

   Zakgeld geef je aan kinderen. De meeste volwassenen willen gewoon graag werken en zelf een inkomen verdienen, de Thai zijn daarin niet anders. Ik ken wel pensionado’s met een jongere Thaise en dan wil meneer (begrijpelijk) toch wat meer de vrouw om zich heen hebben, maar alle Thai-Thai en Thai- NL koppels die ik ken daar werken beide personen. Zakgeld is dan ook niet nodig buiten het gezamelijk evenredig bijdragen aan de lasten.

   De schrijver zit zo te lezen niet krap bij kas, dat maakt het leven wat makkelijker. Ik als jonge Nederlander met gewoon inkomentje heb ook onverwachts tijdens vakantie een leuke iets oudere dame ontmoet. De vonk sloeg over, toen al het inburgerings gedoe (lastig naast een fulltime goede kantoorbaan plus overwerk voor 23-25 duizend baht per maand. Uiteindelijk naar Nederland gekomen en hier wonen we samen gelukkig. Mijn liefje is maar wat blij hier met mij en het mooie Nederland. Inmiddels al weer een naar getrouwt. Het leven samen is mooi en als het mee zit worden we samen oud.

 12. Rick zegt op

  Is het in Nederland dan zoveel anders kom op Nederland bij 9 van de 10 vrouwen van boven de 30 voor de dag zonder huis zonder geld / inkomen en je maakt vrijwel geen kans op een vaste relatie. Komt exact diezelfde persoon een paar maanden erna met een kast van een huis een dure auto en een ruim inkomen en de vrouwen ineens zelfs de mooiste exemplaren kunnen niet wachten bij je in te trekken.

  Bottom line of je nu in Nederland,Thailand,België,Brazilië bent je zal in 99% van de gevallen je partner wat te bieden moeten hebben buiten jezelf dan als man zijnde.

 13. Thaimo zegt op

  Mooi verhaal! Zelf heb ik een Thaise vriendin en ze zei me 20 jaar terug al als ik vroeg waarom Thaise dames geen moeite hebben met een veel oudere (20-30 jaar ouder) man en hoe ze daar verliefd op kunnen zijn? Haar antwoord was: bij ons is verliefd en houden van iets totaal verschillends, het hoeft ook niet samen te gaan. Verliefd zijn we op de (Thaise) jongens van onze eigen leeftijd maar we houden van de oudere farangman die ons met respect en zijn geld goed verzorgd.Een oude farang man die failliet op straat woont willen we niet, net zo min als een oude Thaise man…
  Thaise meisjes worden niet geleerd dat je alleen met een jongen naar bed gaat als je echt verliefd op hem bent, zo werkt het hier niet zei ze. Als je beter verzorgd kan raken dan verkies je de oudere lieve man boven de jongen waar je verliefd op bent. En ja zelfs kinderen krijgen we nog gewoon van een man van 70.
  Trek uw conclusie allen zou ik zeggen, ben zeer benieuwd.

 14. Thaimo zegt op

  ps wij zijn wel even oud en dat zie je ook net zoveel. Ik doel hier puur op de grote leeftijdsverschillen en het waarom?

 15. steve zegt op

  Schoon verhaal! Dank je wel om dit te posten!

 16. John Chiang rai zegt op

  Moderator: U heeft al een reactie gegeven. een tweede neigt naar chatten.

 17. sander&tiwa zegt op

  Ben Al 20 jaar met mijn Thaise man en ook getrouwd in Nederland waar we ook wonen en werken

 18. Moodaeng zegt op

  Een Thaise vrouw versieren met een dikke auto en een mooi huis en daarbij strooien met bahtjes das net zoiets als vissen met dynamiet.
  Ik zou, Thailand een beetje kennende, toch wat meer gerust zijn met een vis aan mijn bamboe hengel….

 19. Ferdi zegt op

  Beste Yuundai,

  Mooi verhaal. Mag ik misschien ook reageren, ook al heb ik geen langdurige relatie?

  Komt ie:
  Ik ben 28 jaar, vrijgezel en heb een zwak voor exotische vrouwen. In 2012 was ik voor het eerst in Thailand: ik zat in een gogo-bar in Bangkok een biertje te drinken, terwijl er enkele dames van mijn leeftijd hun danskunsten vertoonden. En toen… tja, mag je 3x raden waar het op uit draaide!

  Een jaar later was ik weer in Thailand waar een affaire met een bargirl op Samui op niets uitdraaide o.a. vanwege haar moeilijke narcistische persoonlijkheid.
  Kort nadat ik een vlucht had genomen naar Chiang Mai ontmoette ik in een bar een meisje waar het beter mee klikte. Na een one-night-stand (ik moest een vlucht hebben naar Kuala Lumpur) ontmoette ik haar enkele maanden later weer en we brachten de vakantie door en later nog een.

  Helaas kan ik het me om economische redenen (met mijn baan ben ik economisch gebonden aan Nederland, zij kan hier moeilijk een baan vinden en heeft behoefte om regelmatig haar familie in Thailand te bezoeken, enz.) niet veroorloven om een dame (uit welk circuit dan ook) zekerheid te bieden. Integendeel: vanwege mijn psychose-gevoeligheid heb ik zelf niet eens zekerheid of ik wel een modaal salaris kan blijven verdienen.

  Dus blijven we “friends with benefits”. Maar gelukkig hebben we de foto’s nog!

 20. chris verhoeven zegt op

  Leuk verhaal, maar wat inderdaad eerder vermeld word had je het financieel al behoorlijk goed.

  Ik ben chris en heb sinds November 2010 een relatie met mijn saengduan.
  Ze is het beste wat me ooit is overkomen. Ik ben 32 en het leeftijdsverschil is 12 jaar.
  Hiermee bedoel ik dat saengduan 12 jaar ouder is dan mij.

  Ik heb een normale baan als magazijnmedewerker en heb dit destijds ook duidelijk aangegeven.
  We zijn in november dit jaar dus 5 jaar samen en sinds 2013 getrouwd.
  Ze heeft mij nog nooit om een euro gevraagd.

  Ik vind het tijd zo jammer als mensen in hokjes worden gedrukt. Ik heb ook alle vooroordelen al regelmatig voorbij horen komen en ben er dan ook immuun voor geworden 🙂

  Ik wil ook graag naar thailand gaan emigreren in de toekomst.
  We hebben dan ook besloten om over onze situatie te gaan schrijven middels een blog.

  Komede december ga ik weer voor 3 weken die kant op en kan niet wachten.

  Groeten chris

 21. Lowi zegt op

  Ik ben ondertussen al 34 jaar getrouwd (gelukkig getrouwd) met een Thaise. Dat het je geld kost ligt volkomen aan je zelf. Ik heb nooit geld gegeven aan de familie van mijn vrouw, zelfs geen bruidschat. Ik trouwde met haar en niet met de familie. Toch al zolang samen waarvan de laatste 9 jaar hier in Thailand.

 22. Jacques zegt op

  Moderator: Hypotheses over de relatie van de schrijver in de toekomst is niet ter zake doende.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website