Dit waargebeurde verhaal speelt zich af in Thailand. Doch Lung addie wil er de nadruk op leggen dat het om het even waar ter wereld kon gebeuren, zowel in België als in Nederland. Het speelt zich af in de wereld van verzekeringen en beleggingen, dus het gaat over GELD, het slijk der aarde. Vandaag het laatste deel.


Uit de gesprekken met de delegatie op zaterdag is wel opnieuw gebleken dat de maatschappij bereid is de niet doorgestorte sommen van de verzekeringspremies terug te betalen of om te zetten naar een nieuwe verzekering onder zelfde voorwaarden als de vorige.

De premies, welke betaald werden voor de belegging is wat anders. Daar stellen ze zich wel garant voor het voeren van de terugvorderingsprocedure, via het Thaise gerecht, maar niet tot de terugbetaling van de reeds betaalde sommen. Als reden: er is bij hen GEEN lopend dossier, zij hebben niets. Het enige wat ze hebben is het bewijs dat er, onterecht in hun naam, een vals dossier is afgesloten. Dat kan dus een zaak van lange adem worden. De hoofdbedoeling van Lung addie is echter, niet enkel de verzekeringspremies, maar vooral de beleggingssom terug te krijgen. Dat gaat tenslotte over een heel serieus bedrag.

Onverwacht komt er echter een grote kentering in de hele zaak. Blijkbaar heeft Pau er lucht van gekregen, hij zal ook wel over zijn bronnen beschikken, van het bezoek van de speciale delegatie uit Bangkok en de afspraak van Lung addie in Bangkok. Hij zal wel begrepen hebben dat het nu volle ernst is en dat onderhandelen geen enkele zin meer heeft, enkel een passende actie. Bangkok…. Oei, dat gaat een boel geld kosten. Die hebben een klein leger aan advocaten ter beschikking en zij zullen ook wel een advocaat nodig hebben om hun zaak al dan niet te verdedigen voor het gerecht.

Op zondagochtend krijgt Lung addie een telefonische oproep van Pau met de boodschap:”Indien je morgen niet naar Bangkok gaat betaal ik de volledige som, in een eenmalige betaling, terug.” Lung addie stemt in, maar het moet dan wel nog vandaag gebeuren, voor 21.00h deze avond, anders ben ik morgenochtend weg naar Bangkok, heb trouwens reeds de vliegtickets. Als tegenprestatie overhandig ik dan je het volledige frauduleuze dossier en cancel ik de afspraak in Bangkok. Lung addie kiest eieren voor zijn geld. Nu alles terugkrijgen of mogelijk een paar jaar moeten wachten op het gerechtelijk vonnis, maakt een groot verschil. Tevens zit bij de laatste optie, wachten op de uitspraak, het risico er dik in dat er een veroordeling zal volgen maar is de kans ook groot dat de dame in kwestie, Tan, onvermogend is of gewoon in Noorwegen blijft. Zij is tenslotte in tussen tijd gehuwd met die Noor. Voor Lung addie is niet een veroordeling het belangrijkste, doch zijn centen recupereren.

Zondagavond, bij de terugkomst van Lung addie van zijn zondagse uitstap naar Saphli, zat Pau, vergezeld van zijn tweede dochter, reeds te wachten in zijn wagen. Waar hij de nodige fondsen vandaan had weet ik niet, doch hij had ze en dat was het voornaamste. Naar verluid zou hij deze ontvangen hebben vanuit Noorwegen…..??? We weten ook dat in Thailand de familie op de eerste plaats komt. Ook al wordt er duidelijk scheve schaats gereden, als puntje bij paaltje komt trekt de familie aan het zelfde zeel: elkaar helpen, dat is Thailand.

Alles werd netjes, volgens afspraak, afgehandeld en Pau was zichtbaar opgelucht. De vrees, ook al is hij in deze zaak zelf slachtoffer, opgepakt te worden zat er voor hem trouwens in, en dat op zijn leeftijd….Voor mij betekent dit het einde van de story. Voor de rest ??? Ik ga van de veronderstelling uit dat de maatschappij er wel degelijk een vervolg zal aan breien. Het feit dat zij, grote imago- en financiële schade leden, zullen zij zeker niet zomaar laten voorbijgaan, doch dit is niet meer het probleem van Lung addie. Zijn doel is bereikt: hij heeft zijn centen terug.
Lung addie stelt de maatschappij in kennis van het feit dat de zaak, voor hem, in der minne geregeld is en dus de afspraak van morgen, maandag, niet doorgaat. Tevens meldt Lung addie dat hij afziet van een persoonlijke klacht tegen de betrokken personen in kwestie, met de uitdrukkelijke vraag Pau niet aan te klagen. Uit hun eigen onderzoek is namelijk ook gebleken dat Pau met deze zaak niets te maken heeft. Hij werkt reeds vele jaren onbesproken voor deze maatschappij. Lung addie krijgt de belofte dat hij verder voor de maatschappij kan blijven fungeren.

Verder, de zaak Odilon, dat zal een hopeloze kluif worden. Odilon zelf is er reeds geruime tijd niet meer en in dit dossier is er ook geen enkel tastbaar bewijs meer. Tan had immers, voor haar vertrek naar Noorwegen, alle betreffende documenten opgevraagd en dus is er niets meer voor de nabestaanden waar ze zich kunnen op steunen.
Betreffende de gedeputeerden van ziekte- of hospitalisatie verzekering: deze mensen worden volledig tegemoet gekomen door de maatschappij, op voorlegging van de frauduleuze documenten. Deze gedeputeerden krijgen de keuze tot terugbetaling van de niet doorgestorte bedragen of een verder zetting van het contract voor de periode welke niet doorgestort werd.
Einde van een lastige periode en Lung addie wil voorlopig de woorden: pakan – tanakan – borisat nog zo weinig mogelijk horen.

Indien er verdere ontwikkelingen zijn zal Lung addie mogelijk de lezers op de hoogte houden.

PS. Als blijk van waardering en voor zijn inzet in deze zaak kreeg Lung addie nog een mooi aandenken van de verzekeringsmaatschappij. Door een speciale afgezant kreeg hij, een paar dagen later, een goudstaafje met het embleem van de maatschappij ter waarde van 5Baht.

Slot van dit verhaal.

Met dank aan Ta en professor Gobelijn voor hun hulp.

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Leven als Single Farang in de Jungle: Het verhaal van bedrog, valsheid in geschrifte, diefstal, misbruik van vertrouwen (slot)”

 1. Hans Pronk zegt op

  Een goudstaafje van 5 baht? Dat is bijna honderdduizend baht waard! Netjes! En waarschijnlijk een betere investering dan die belegging.

 2. Christiaan zegt op

  Lung addie,

  Wat een verhaal. Het is oppassen met het afsluiten van verzekeringen via Thaise agenten. Ik heb enkele gevallen van mijzelf en van anderen behandeld.Het ging om onjuiste voorlichting, het schuiven van een schadeclaim naar andere instanties, schade uitkeringen, die een verzekeringsagent maar in eigen zak stak met als uitleg, dat de begunstigde zelf toch genoeg geld had.
  Gelukkig is het voor jou goed afgelopen door stug vol te houden. Chapeau!

 3. l.lagemaat zegt op

  Beste Lung Addie,

  Gefeliciteerd met deze afloop; weer een “hoofdpijn” dossier minder!

 4. lung lala zegt op

  nou Lung Addie, ben erg blij voor je, en met zo’n leuk presentje , mag je me zondag wel een biertje geven, het kan nu wel even af,
  hahaha

 5. Rob V. zegt op

  ลุง Addie, voor jou is het boek gesloten en hoeft het hopelijk niet meer open. Maar ik ben wel benieuwd wanneer Pau het boek sluiten en of zijn fijne dochter nog haar wel verdiende straf zal krijgen.

  • lung addie zegt op

   @Hans Pronk: of die 5Baht goud een betere investering was dan de belegging zou ik niet durven stellen. Voor de opbrengst van die investering, welke ik nu ook ontvangen heb, moest ik NIETS doen. Voor dat ‘presentje” ben ik wel vele uren in de weer geweest, heb er me zelfs naar BKK moeten voor verplaatsen.
   @ Christiaan: zoals ik in de aanhef schreef: dit kan zich overal ter wereld voordoen. Als het om geld gaat is de verleiding bij sommigen heel groot om zich persoonlijk te verrijken, geen rekening houdend met de gevolgen voor de anderen.
   @ L.Lagemaat: ja Lodewijk, ben blij dat dit allemaal achter de rug is want er kroop veel tijd en energie in. Het grootste probleem is natuurlijk de taal, zeker de vaktaal. Het communiceren verloopt steeds moeizaam en zonder goede tolk bijna onmogelijk in dit domein.
   @ Lung Lala: wie weet hangt er deze namiddag bij Lung Oo wel een extraatje aan…. wat zou je denken van ‘nung pek’ ?
   @ Rob V. : indien ik hier verder iets over verneem laat ik het weten. Tot heden is er, naar mijn bronnen, geen verdere beweging in het dossier. Dat zou nog wel een tijdje kunnen duren, de snelheid van werken hier in acht genomen.

 6. GYGY zegt op

  Twintig jaar geleden las ik graag de boeken van John Grisham (The client-The jury -The firm enz.)men noemde dat genre toen “Legal triller”.De meesten zijn ook verfilmd.Wel Lung Addie ge schrijft evengoed.
  Een plezier om uw verhalen te lezen.

 7. TH.NL zegt op

  Fijn dat je jouw geld weer terug hebt maar het lijkt er nu een beetje op ikke en de rest kan…….
  Hoe is het nu met Pau en waar heeft die nu ineens het geld vandaan kunnen toveren? En Tan de veroorzaker van alle ellende leeft die nu als God in Frankrijk in Noorwegen zonder enige Thaise vervolging?
  Een beetje onbevredigend eind van dit verhaal die misschien niet anders is.
  Maar de sterking van het het verhaal is wel heel duidelijk namelijk nooit premies betalen aan tussenpersonen – ook in Nederland niet- maar allen aan de maatschappij waar je een overeenkomst mee hebt en nog beter zonder enig tussenpersoon.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website