Bangkok Hospital Pattaya

Door Dick Koger
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , , , ,
27 november 2012

Hoewel ik vaak klachten hoor over de hoge prijzen van het Bangkok Hospital Pattaya, ben ik zelf al meer dan tien jaar een tevreden klant.

Het was altijd een genot daar even tot rust te komen, ook al waren de aanleidingen minder plezierig. Ik noem maar vijf bypasses, gebroken benen (meervoud, want tweemaal), knokkelkoorts of zelfs het operatief verwijderen van aambeien.

Prima artsen en uiterst correcte en vriendelijke verzorging. Mijn verzekering betaalt voor deze korte vakanties, maar voor medicijnen moet ik helaas zelf de rekening betalen. Voor de zekerheid controleerde ik die kosten al eens bij een lokale apotheker. Het verschilde nauwelijks. Tot drie maanden geleden.

Medicijnen

Ik ging voor mijn normale controle en kreeg het normale aantal medicijnen mee. De kosten voor die medicijnen waren altijd rond de 8.000 Baht. Nu 11.000 Baht! Slordig als ik ben, betaalde ik die rekening gewoon en ik was al thuis toen ik die prijsstijging ontdekte. Dus ga ik een week voor de driemaandelijkse controle naar Fassino, een grote apotheek op SouthPattaya Road. Ik vraag een prijsopgave. Dezelfde merken en dezelfde aantallen zouden me hier 7.500 Baht kosten. Een dag voor de controle spreek ik met vrienden hierover. Ik hoor van een soortgelijke ervaring. Ook bij het Bangkok Hospital Pattaya. Alleen gaf hun arts nog een tip. Hij zei dat Fassino niet de goedkoopste was, maar dat vlak naast het ziekenhuis een goedkopere apotheek was.

Geen korting

Ik spreek mijn arts en alles is uitstekend met mij. Dus wil hij me dezelfde medicijnen voorschrijven als normaal. Ik onderbreek hem en vertel dat ik de kosten te hoog vind. Hij reageert alsof hij dit vaker hoort. Hij heeft geen macht mij meer korting te geven, zegt hij, maar verwijst me naar een hogere instantie. Ik krijg niet wat ik wil, dus vertel ik bij de kassa dat ik mijn medicijnen elders zal kopen. Ik moet even wachten en tot mijn verbazing is dit omdat ik keurig een recept meekrijg voor de benodigde medicijnen. Kennelijk is het heel gewoon om gebruik te maken van de kundige artsen van dit ziekenhuis en de medicijnen ergens anders te kopen.

Ik verlaat het ziekenhuis, loop naar Sukhumvit en zie links, direct naast het ziekenhuis een andere apotheek. Hier koop ik precies de medicijnen die ik nodig heb. Kosten: 7.000 Baht. Het is maar een weet.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

17 reacties op “Bangkok Hospital Pattaya”

 1. Richard zegt op

  De medicijnen zijn heel erg duur ,7000 Bath en 8000 Bath !
  Dat je hier ook moet gaan shoppen valt me erg tegen .
  Bedankt voor de tip .

 2. Erik zegt op

  Ik ben al jaren klant bij Bumrungrad en koop mijn medicijnen voor ca. 40% minder bij een apotheek die ik na enig zoeken heb uitgekozen. Zelfde medicijnen geimporteerd uit Zwitserland voor veel minder geld. Was overigens ook nooit een probleem bij Bumrungrad waar net zo makkelijk een recept werd uitgeschreven dat ik nodig heb voor mijn verzekering.

 3. HansNL zegt op

  Tja, er wordt wat afgerommeld in de prive-ziekenhuizen.

  Medicijprijzen die geen enkele binding met prijslijsten, behandelingskosten die mede afhankelijk zijn van je banksaldo of je verzekering.

  Maar ja, die privehospitalen zijn er natuurlijk om zoveel mogelijk winst te maken.
  En als ze de klant (dus niet patient) een poot of twee kunnen uitdraaien, zal dat niet nagelaten worden.

  Overigens, de overheidsziekenhuizen zijn er ook nog.
  Die zijn stukken goedkoper, net zo goed, en waarschijnlijk werken met doktoren die in hun vrije tijd wat bijklussen in de privesfeer.

  Zoals de professor Cardiologie in het Queen Sirikit Heartcentre of the Northeast verklaarde:
  “Als U veel wil betalen, ga dan gerust naar priveziekenhuizen, wilt U de beste zorg, dan komt U naar mij” (In het staatsuniversiteitsziekenhuis).

 4. Theo van den Barselaar zegt op

  Wij gaan ook al jaren naar Bangkok Hospital in Pattaya. We worden daar altijd uitstekend geholpen en / of behandeld. Meestal geef ik van tevoren Frank van Oordt ( Dutch Coordinator ) een mailtje en alles wordt geregeld. Hij weet namelijk alle ins + outs van het ziekenhuis. En de prijzen vallen ook niet tegen.
  Daarna in Nederland alle fakturen inleveren bij de Zorg-verzekering en alles wordt binnen 14 dagen overgemaakt.
  Bedankt voor de TIP voor de Apotheek.

  • Richard zegt op

   Hallo Theo ,

   Heb jij het mail adres van Frank van Oordt voor mij ?

 5. F.Franssen zegt op

  Bij mijn zorgverzekeraar kan ik via Internet precies zien hoeveel en wat voor medische zorg ik heb gehad. keurig op datum. Ook van de apotheek.
  Blijkt dat de Nederlandse medicijnen duurder zijn dan in Thailand temeer daar een apotheek een recept-opslag berekent onafhankelijk van de hoeveel heid die je koopt.
  Als er dus medicijnen zijn die je zelf moet betalen (slaapmiddelen, maagzuurremmers)
  dan kun je het beste een grote hoeveelheid ineens laten voorschrijven. Die toeslag blijft toch hetzelfde (per recept).
  Al met al zijn de medicijnen in Thailand altijd nog goedkoper en…mijn zorgverzekeraar vergoed alle medicijnen.
  Over de behandelkosten zullen we het maar niet hebben, mijn zorgverzekeraar is net zo blij met mijn vakantie in Thailand als ik zelf. (In het Bangkok Pattaya)
  Ook hier ben geopereerd (4- voudige bypass) (Dick wel bekend !)
  Niets dan hulde !

  Frank F

 6. John Wolf zegt op

  Heb in 2011 op intensivecare 3 weken gelegen , had later ook veel medicijnen mee gekregen .
  Mijn ziektekosten verzekering heeft bijna alles betaald , de rest €58,- door de reisverzekering .
  Ondanks de noodzaak ben ik zeer tevreden over de behandeling , dacht dat ik in een 5***** hotel was beland .
  Ook mijn vriend verbleef dag en nacht op mijn kamer .
  In Nederland kunnen ze er nog van leren , mijn cardioloog kende Bangkok Kliniek , zei dat het medisch hoog staat aangeschreven en geen wacht lijsten .
  Dus geen gezeur over de voor ons kleine verschil in medicijnen prijs .
  TOP – TOP !!!
  Groet John en Partner .

 7. Lije Vanonschot zegt op

  Jullie zijn allemaal gelukkige mensen: hebben een ziekteverzekering. Ik niet. Er uit gegooid spoedig nadat ik me definitief in Thailand had gevestigd (althans ‘gevestigd’: ik hen een non-immigration visum). Er ontbreekt een contract tussen Thailand en Nederland.

  • Je kunt voor ziektekostenverzekering terecht bij een Nederlands assurantiekantoor: http://goo.gl/yco5f

  • Robbie zegt op

   Je kunt voor een ziektekostenverzekering ook heel erg goed terecht bij AA Insurance Brokers in Hua Hin. Zie : http://www.verzekereninthailand.nl.

   • @ Volgens mij had ik dat al gemeld?

    • Robbie zegt op

     Sorry, je hebt gelijk. Ik las aanvankelijk jouw link en dat was een andere dan die ik noemde, maar nu heb ik de jouwe geopend en, oh verrassing, het blijkt dezelfde site te zijn, maar dan met een andere naam. Ik heb weer wat geleerd.

  • Jos Wegner zegt op

   Iedereen die in het buitenland woonachtig is, kan zich verzekeren. Alleen de zeer goedkope maatschappijen of premies gooien mensen die volgens hen teveel declareren eruit.
   Zelfs met een voorgeschiedenis kan je je goed verzekeren, mits je betaalt. Wij betalen als echtpaar ongeveer 12.000 euro per jaar. Idioot duur?? Jazeker. Toch doen we dit al zes jaar en we claimen nog geen fractie hiervan.
   Om de storm van reacties hierop tegen te gaan…….. Of je betaalt voor een goede verzekering, of je gaat terug naar Nederland, waar je voor minder geld gewoon in de zorgverzekering gaat.

   Maar hier ging het Dick Koger niet om. Zelfs wij met die topverzekering(!!!) spreken er onze specialist in het BPH op aan als hij weer eens veel te veel voor de medicijnen vraagt. Want mijn specialist is zeer genegen om tot 20 procent korting te geven. Ik ken hem nu al 6 jaar en misschien bereiken Danny of Frank nog wel meer.

   Ik wil alleen Lije Vanonschot laten weten dat wij niet perse gelukkige mensen zijn, maar wel betalende mensen. Okay je wil niet zoveel betalen? Groot gelijk voor de korte termijn, dat had ik ook al berekend, dat ik beter af was om de medicijnen zelf te betalen. Maar je verzekert je toch vooral voor de grote, langdurige, dodelijke ziektes? Dan ben je echt na een paar maanden onderzoek en enkele vooronderzoeken al aan je budget van dat jaar toe.

   Feit blijft dat je de specialisten in de grote ziekenhuizen moet blijven wijzen op de veranderende, verminderende vergoedingen van de verzekeringsbedrijven uit Europa

 8. AUGUSTA PFANN zegt op

  Moderator: een reactie in uitsluitend hoofdletters is niet toegestaan.

 9. Dick Koger zegt op

  Beste tjamuk,

  Mijn verhaal ging over dezelfde medicijnen, dezelfde sterktes, dezelfde verpakkingen. Mijn apotheek was net zo gerenommeerd als het genoemde ziekenhuis. Als ik moet twijfelen aan de qualiteit van de medicijnen bij de apotheker, dan kan ik net zo goed twijfelen aan de qualiteit van de medicijnen bij het ziekenhuis. Ik denk echt dat er alleen maar een prijsverschil is. Houd daar rekening mee of niet.

 10. John Monfrooij zegt op

  Afgelopen week een bezoekje aan een oordokter gebracht in Bangkok Hospital Pattaya.
  Oorreiniging. Werd snel geholpen, stond 15 minuten later al bij de kassa. Moest 2775 baht aftikken. Vorig jaar ‘slechts’ 800 baht. Het is deze ziekenhuis echt naar het hoofd gestegen.
  De farangs zouden eigenlijk allemaal dit ziekenhuis eens een maandje moeten boycotten.

  • Erik zegt op

   Zelfde in Bumrungrad in Bangkok. Deze ziekenhuizen hebben het declaratie systeem van Amerika overgenomen, waarbij handelingen in categorieen zijn verdeeld. Oren reinigen was vroeger een klusje van niets en nu valt het in een categorie die zoveel kost als jij zegt. Overigens speelt er zoiets ook in nederlandse instellingen..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website