Altijd weer spannend bij de Thaise ATM

Door Eric Van Dusseldorp
Geplaatst in Leven in Thailand
Tags: , ,
30 mei 2023

Pinnen bij een Thaise ATM is altijd een avontuur. Het is niet zoals in Nederland en België, waar alles saai en voorspelbaar verloopt: je doet je pas erin, drukt op een paar knoppen en dan komen het stukje plastic en vervolgens de bankbiljetten er uit.

De systeemkant

Nee, dan Thailand, lekker spannend iedere keer. Je duwt het pasje in de ATM en geeft een betaalopdracht. Dan splitst de workflow van het apparaat zich. Er zijn vier mogelijkheden.

 1. Het geld komt eruit en vervolgens het pasje.
 2. Het geld komt eruit, maar het pasje wordt ingeslikt.
 3. Het geld komt er niet uit, maar het pasje wordt uitgespuwd.
 4. Het geld komt er niet uit en het pasje wordt ingeslikt.

Het beste scenario is natuurlijk A, zoals we in de Lage Landen gewend zijn. Iets minder fraai is C, maar het is niet om wanhopig van te worden. Immers, deze ATM accepteert het pasje blijkbaar niet, maar is beleefd genoeg om het terug te schuiven, zodat je het bij een andere ATM, honderd meter verderop, opnieuw kunt proberen.

B en D zijn vervelender, maar B heeft dan relatief nog het voordeel, dat je het normaliter een paar dagen kunt uitzingen met het geld dat uit de ATM is gekomen. Vooral als je een Thais bankpasje hebt, is er dan nog tijd genoeg om een nieuwe aan te vragen. D is het meest balen, omdat je dan geen pasje en mogelijk nauwelijks geld meer hebt.

De menskant

Zoals iedere moderne manager je kan vertellen, heeft alles een systeemkant en een menskant. De pinbeleving aan de menskant kent ook vier variaties.

 1. De alerte pinner. Hij gaat niet weg voordat het pasje én het geld uit de automaat zijn gekomen.
 2. De suffe pinner versie 1. Hij gaat weg met het geld, maar vergeet het pasje.
 3. De suffe pinner versie 2. Hij gaat weg met het pasje, maar vergeet het geld.
 4. De totaal van de wereld zijnde pinner. Hij vergeet zowel het geld als het pasje.

Een verschil tussen B en C is, dat B eigenlijk alleen in Thailand kan voorkomen en C in Nederland en België. Reden: in Thailand spuugt de machine eerst het geld eruit, vervolgens het pasje. In Nederland en België is dat precies andersom. Dat kan verwarrend zijn en het gaat ook best vaak mis.

Persoonlijke ontboezeming

In Nederland is mij C (menskant) wel eens overkomen. Ik had nogal wat aan mijn hoofd en liep weg met pasje, maar zonder geld. Tweehonderd meter verderop kreeg ik opeens een ingeving uit het ongerijmde: ik had het geld vergeten eruit te halen. Ik rende terug naar de ATM en gelukkig trof ik daar een vriendelijke zwerver aan die mij het geld, toch een paar honderd euro, overhandigde.

In Thailand heb ik C en D (beide menskant) nooit gehad. Wel een paar keer bijna, toen ik op het laatste moment opeens dacht: hé, ik moet mijn pasje niet vergeten. Maar onlangs overkwam mij scenario D (systeemkant). Geen geld, pasje kwam terug tot halverwege en zat toen muurvast. Ik trok er wat harder aan, maar het apparaat reageerde tegendraads door het plastic kleinood compleet in te slikken.

De morbide bahtpoeper in beeld

De morbide bahtpoeper in beeld

Deze blauwe ATM bevindt zich op de Jomtien Beach Road voor een Seven Eleven, direct naast Wombat en het bekende Tulip House. Het is verstandig om hier niet te pinnen, temeer daar er bij navraag vaker problemen waren inzake het ongevraagd inslikken van pasjes.

Service van de diverse banken

Er stond wel een telefoonnummer op de ATM. Aan de andere kant van de lijn wordt dan natuurlijk uitsluitend Thais gesproken, dus vroeg ik mijn stiefdochter om het kantoor te bellen. “Kunnen wij het pasje terugkrijgen?” “Nee, dat kan niet, wegens dit en dat.” “Oh, kan dan misschien…” “Nee, dat kan ook niet, laat maar een nieuwe maken bij uw bank, dat pasje bent u voorgoed kwijt.”

Gelukkig heb ik, als expat, een rekening plus pasje bij de Bangkok Bank. Een dag later had ik, zonder kosten(!), een nieuw pasje. Wel na een heleboel stempels en handtekeningen en ik moest weer eens op de foto, maar ik was blij dat ik het direct mee kon nemen en safety first natuurlijk.

Onnodige pauze tijdens het pinnen

Wat aan de menskant ook niet helpt, is de pauze die er is tussen het toeschuiven van het geld en het terugspugen van het pasje. Er wordt in die tussentijd de vraag gesteld of je al dan niet een acceptbewijsje wilt. Om de klimaatverandering en stijging van de zeespiegel tegen te gaan word je in de gelegenheid gesteld dit onnodige briefje te laten voor wat het is. Ik vind alles best en hoef dat stukje papier niet. En dus ook die laatste vraag niet. Die zou immers ook gesteld kunnen worden nadat alles teruggegeven is.

Het beste lijkt me: geld én pasje, in welke volgorde dan ook, snel achterelkaar. En als het even kan een duidelijk hoorbare ‘PING’ tussen beide acties. Want een beetje suffe pinner ben ik soms toch wel.

Tip: pin bij voorkeur bij een ATM van je eigen bank (wat ik zelf dus niet deed), als je een Thaise bank hebt natuurlijk. En liefst dan nog in of bij het gebouw van die bank. De kans is groot dat je je pasje dan wel gewoon weer terugkrijgt.

55 reacties op “Altijd weer spannend bij de Thaise ATM”

 1. Mark zegt op

  De titel en de inhoud wekken de indruk dat ATM’s in Thailand problematisch zouden zijn in gebruik.
  In mijn 15 jaar lange ervaring is dat absoluut niet zo.

  Kaart (pasje) ingeslikt is mij in Thailand nog nooit overkomen. Dit geldt voor bankkaarten van Europese banken en Thaise banken.

  Dat er geen geld uit de machine kwam gebeurde wel een paar keer, omdat de geldvoorraad in de machine opgebruikt was. Dat is heel soms zo tijdens langere verlofperiodes, rond nieuwjaar, Songkraan, enz …

  ATM’s, ook in Thailand, doen in mijn ervaring bijna altijd wat ze behoren te doen.

  • henryN zegt op

   Een beetje een spannend verhaal maar voor mij is het net als Mark,ook meer dan 15 jaar, nooit een probleem geweest en altijd probleemloos. Nee dan mijn nieuwe ING kaart ,zo geweldig was die niet. Iedere keer kreeg ik de melding Transaction cancelled contact your bank!!!! Krijg nu een nieuwe kaart maar met Maestro erop en nu maar hopen dat die wel werkt.

   • FrankyR zegt op

    Limiet te laag? Of de pas niet op ‘wereld’ gezet.

    Dan verkrijgt de Thai geen akkoord en wordt de transfer inderdaad afgebroken.

    Mvg,

    • henryN zegt op

     De eerste keer was inderdaad de pas niet op “wereld” gezet. Wel vreemd want de oude pas heb ik al lange tijd op wereld staan. Dus op wereld gezet en nogmaals 4x uitgeprobeerd maar steeds de zelfde tekst. ING gesproken en na controle konden ze alleen maar constateren dat alles in orde was maar zei men : tja het kan wel eens gebeuren dat de pas niet geaccepteerd wordt door de bank/atm vandaar dat we U een nieuwe zullen toesturen. Nee de limiet is niet te laag.

  • khun moo zegt op

   Mark,

   wij zaten in de bank en een echtpaar vroegen ons om hulp.
   Hun pasje was ingeslikt.
   Ze hadden al met de vestiging manager van de bank gesproken , maar dit leverde geen goede uitslag op.
   Ze zouden over 2 dagen terug vliegen, hadden hun voorraadje geld opgemaakt en zouden voor 2 dagen geld pinnen.
   De ATM stond naast de bangkok bank in een winkel centrum in Bangkok.
   De bank vertelde ons dat zij de automaat niet konden openen en dat de pas standaard versnipperd werd.

   ik heb later begrepen dat ook in nederland een pasje versnipperd wordt.

   • herman buts zegt op

    Dat een pasje versnipperd wordt door de ATM is onzin, heb in Thailand al een keer mijn kaart vergeten en na de nodige discussies mijn pas na 3 dagen teruggekregen, die 3 dagen zijn niet abnormaal omdat het een ATM was die niet bij een bank stond en de automaat niet dagelijks bijgevuld wordt en terzelfder tijd worden de ingeslikte kaarten door de koerier eruit genomen en naar het hoofdfiliaal gebracht.Echter nooit toegeven dat het jouw fout was, maar altijd de fout bij de automaat leggen , anders krijg je pas zowieso niet terug.In Belgie wordt je pas ook niet versnipperd dus ik veronderstel dat dat in Nederland ook niet gebeurt.Het Beste advies is inderdaad om te pinnen bij een bankfilial tijdens de openingsuren van de Bank dan krijg je kaart direct terug.

    • Rudy zegt op

     Dit is niet altijd zo Ik had mijn bankkaart vergeten aan atm aan mijn bank en ze konden niet direkt teruggeven daar ze er niet inkunnen en moeten wachten tot de koerier met geld komt om op te vullen Ik had mijn kaart terug na 4 dagen (bangkokbank loei ) maar geen probleem,had ze terug

    • khun moo zegt op

     Herman,

     Mischien toch geen onzin.
     zie hier het antwoord van ABN Amro.

     https://www.abnamro.nl › nl › prive › betalen › betaalpas › betaalpas-ingeslikt.html
     pas ingeslikt – betaalpas – ABN AMRO
     Nee. U hoeft niet bij de automaat te blijven, de pas komt niet meer terug. Deze valt in een speciaal bakje in de geldautomaat. Aangetroffen betaalpassen worden om veiligheidsredenen vernietigd. Er kan dus geen misbruik van worden gemaakt. Het is helaas niet mogelijk om uw oude pas terug te krijgen.

     Of thailand een ander systeem hanteert weet ik niet.

   • Ger-Korat zegt op

    Had iets soortgelijks een jaar of 15 geleden in Bangkok de automaat nam mijn Nederlandse pas in. Toen heb ik even met de bankbediende aldaar gesproken en vertelde dat ik aangifte ging doen van diefstal van mijn bankpas want immers de pas werd door de bank(automaat) ingenomen terwijl ze daar geen reden of recht toe hadden. Nou hij keek niet vrolijk, lastige buitenlander dacht hij waarschijnlijk, en de volgende dag mocht ik mijn pas weer ophalen want ze hadden het netjes uit de automaat gehaald.

   • ann zegt op

    Een keer bij de Siam Commercial Bank op Jomtien gehad(meer dan 25jr geleden)pas op vrijdag ingeslikt,bank net dicht,Tot ma wachten,stak hem er op maandag weer in, weer ingeslikt,ging naar binnen en werd toen goed geholpen.(betrof ook een bankpas van de SCB)Met pinnen heb ik de beste ervaring bij Krungsri,ook de app en alles eromheen is fantastisch.Je moet wel een giga hoeveelheid paperassen ondertekenen bij de aanvraag,maar de service is steeds weer super.

  • Boonya zegt op

   Ik ga altijd naar een ATM bij een bank (mijn bank) en daar helpt een beveiliger mij.
   Dan gaat het zeker goed

  • frank h vlasman zegt op

   bij mij ook nog nooit voorgekomen. Wel (tot 2 keer toe) in GRIEKENLAND .= Europa. HG.

 2. Luit van der Linde zegt op

  Ik heb ook nog nooit problemen met Thaise ATM’s gehad, ze zijn alleen wel duur voor buitenlanders.

 3. FrankyR zegt op

  Tot nu toe nooit problemen gehad met de ATM.Of het moest zijn dat ik een te laag limiet had ingesteld. Lang leve het internetbankieren.

  Wel pin ik vrijwel altijd met een Revolut pasje. Wordt die ooit ingeslikt, dan heb ik mijn reguliere pasjes nog ter beschikking.

 4. Adriaan zegt op

  In Thailand weet ik het niet, maar in sommige landen kun je met de ATM ook allerlei transacties doen. Ik heb eens achter een vrouwspersoon staan wachten, die er ruimschoots de tijd voor nam, waardoor mijn geduld volkomen op raakte. Maar door al dat getreuzel, slikte het apparaat op een gegeven moment het pasje in. De dame voor me raakte daardoor in alle staten, maar ik stond te genieten.

  • RonnyLatYa zegt op

   Van wat een mens allemaal al niet kan genieten….

 5. Jack zegt op

  Een opvallend iets is dat de ATM’s in Thailand op de Thaise rekeningen na beeindiging van de transactie altijd het saldo laten zien. Dat is iets wat ik in Nederland nooit gezien heb.
  Dat kan wel eens lastig zijn als iemand (kan ook of misschien wel juist familie) naast/achter je staat.

 6. Rob zegt op

  Zelf ook nooit problemen gehad.
  Ze hebben naast het pinnen ook veel andere mogelijkheden die je niet in NL/EU hebt.
  En voel me er ook niet onveiliger bij tijdens gebruik van deze service.

  Heb een rekening bij de Bangkok bank.
  En met de app op mijn telefoon kan ik bij een ATM geld opnemen zonder dat je de pinpas daarbij nodig hebt.
  Handig, kun je die ook niet vergeten.

  Wat ik wel vreemd vind (maar ja, het is Thailand) is dat mijn rekening is geopend in Pattaya.
  Als ik bv in Buriram ga pinnen bij een ATM van de Bangkok bank betaal ik 15 baht aan kosten.
  Als zuinige Nederlander opgelost door met de telefoon bahtjes over te maken naar rekening van mijn vriendin (zonder kosten), kan zij meteen in het dorp van haar bank pinnen (Krung Thai).

  Tzt toch maar rekening openen in Buriram om die in Pattaya te sluiten.

  • Arno zegt op

   Inderdaad, als je b.v. een rekening hebt bij BKK bank in Bangkok en je gaat in Korat pinnen bij een filiaal van BKK bank dan betaal je kosten. zodra je buiten de provincie ben waar je bij een bankfiliaal je rekening hebt ga je betalen per transactie, stel je voor dat je in Nederland een rekening hebt bij bank X in Leeuwarden en je gaat bij een filiaal van diezelfde bank X in Maastricht pinnen en je moet dan kosten betalen omdat je in een andere provincie ben, dan ploft in Nederland de boel, in Thailand is het heel gewoon en laten we nu de Nederlandse banken niet op een idee helpen
   Verder gelukkig zelf nog nooit gehad dat een ATM mijn pasje inslikte

   • Jos M zegt op

    Dit was jaren geleden in NL ook zo, ik had een Rabo rekening in Rotterdam maar als ik in Groningen geld wilde opnemen werden er extra kosten gerekend.

 7. KhunJan zegt op

  Ik gebruik ook regelmatig de ATM in Bangkok. Nooit geen problemen en met een Thaise bankrekening geen kosten behalve bij gastgebruik en wat een genot dat er bijna op iedere hoek van de straat wel een ATM aanwezig is en anders wel in de winkelcentra. Hier kunnen ze in Nederland nog wat van leren waar je maar weinig automaten vind en regelmatig in storing(Geldmaat)

  • Chris zegt op

   Gastgebruik kost inderdaad geld maar ook gebruik van een ATM van je eigen bank buiten je regio waar je je rekening geopend hebt..
   Heb daarom maar een nieuwe bankrekening geopend toen ik van Bangkok naar Udonthani verhuisde. (mijn vrouw ook )

 8. Anton zegt op

  Dit inslikken is vooral vervelend voor toeristen die in een ander land wonen en geen lokale bankrekening hebben. Ik heb het zelf een keer in Hongarije meegemaakt dat pasje werd ingeslikt en ik tevens geen geld kreeg. Binnen bij die betreffende bank weigerde ze mij ook de pinpas terug te geven, ik heb toen met veel moeite geld kunnen lenen van een reisgenoot om mijn vakantie af te kunnen maken. Daarom baal ik er als een stekker van dat je in Nederland nergens geen Traveler cheques meer kan kopen, die waren verzekerd bij verlies en werden gewoon bij melding van verlies op je hotel bezorgd dus was veel betrouwbaarder dan de pinpas maar helaas geen enkele Nederlandse bank die ze nog wilt verkopen

  • ann zegt op

   Ja dat was een stuk minder toen ze met het zalige idee kwamen om traveler cheques af te schaffen,beter dan dit was er toendertijd niet.Ze hebben wel een soort pas bij de instantie,maar of dat een succes is.Kost ook allemaal extra geld.

 9. Jan Tuerlings zegt op

  Ach ja, toch altijd een probleem dat geld. Verlies je het niet via de ene manier dan wel op die andere. Feit blijft dat in thailand eerst het geld. Uit de ATM komt (???) en daarna de pas terugkomt. Dit i.t.t. europeesch gebruik.
  Bij mijn eerste thaise reis bracht dit veel problemen. Nu gebruik ik WISE en kan tegen goede koers mijn tegoed wisselen en met de wisecard in thailand betalen. Geen wisseltrucs van banken en geen opnamekosten bij de ATM’s.

  • FrankyR zegt op

   Pardon,

   Maar ook met Wise heeft met opname kosten en wel 220THB per opname. Ook als er Thaise baht op de debet kaart staat.

   Bovendien geldt er vanaf 250 euro aan opname, een tarief van 2,2% per opname.

   Daarom ook met Wise alleen grote bedragen pinnen. 20000B als het even kan.

   Mvg,

   • Luit van der Linde zegt op

    FrankyR, volgens mij neemt Jan Tuerlings geen contant geld op, maar betaalt met zijn Wise card.
    Dan heb je dus geen opnamekosten.
    Als ik THB contant nodig heb, gebruik ik Wise om goedkoop geld over te maken naar de Thaise rekening van mijn vriendin, en zij pint dan goedkoop bij de ATM.
    Gunstige wisselkoers en niet al te veel verdere kosten.

 10. Wil zegt op

  Ik heb wel twee keer problemen gehad met een Thaise ATM.
  Beide keren kwam wel mijn (Nederlandse) bankpas terug maar werd er geen geld verstrekt. En vervolgens bleek dat het bedrag wel van mijn bankrekening was afgeschreven. De eerste keer kwam er zelfs een transactiebon waardoor het leek of ik het bedrag ontvangen had.
  Gelukkig beide keren uiteindelijk wel het geld terugontvangen van de (Nederlandse) bank, maar dat duurt dan wel minimaal 3 maanden.

 11. BramSiam zegt op

  Ik weet niet of dat nog zo is, maar lang geleden pinde ik in Thailand met mijn Nederlandse bankpas, echter het geld kwam niet uit de automaat, omdat hij leeg was. Dat meldde hij keurig.
  Het bedrag was echter wel van mijn rekening afgeschreven. Twee maanden later kreeg ik het op mijn Nederlandse bankrekening teruggestort. Wellicht checken automaten nu of ze het geld wel hebben voordat ze een transactie aanmaken.

 12. Lenthai zegt op

  Het is ook altijd weer spannend of je wel of geen kosten moet betalen voor een geldopname hier met je thaise ATM kaart, als je een machine van een andere bank gebruit om geld op te nemen dan die van je bankpas.De ene keer niets, dan 10, 20 baht of zelf meer. Wordt van te voren noet aangegeven of je daarmee akkoord gaat.

  • Arno zegt op

   klopt, wij zoeken dan ook altijd een BKK bank ATM, ook al ben ik in onze eigen regio en ik zou bij Siam Commercial bank of Krungthai bank pinnen dan moet ik kosten betalen, wederom iets wat in Nederland niet is, stel je voor dat je in Utrecht met je ING pas bij de Rabo geld opneemt en je moet kosten betalen, ook dan ploft de tent, laten we ook nu de Nederlandse bank niet op een idee helpen

   • Wut zegt op

    Sinds september 2021 berekent de Rabobank opnamekosten wanneer je geld pint anders dan bij een Geldmaat of Rabobank automaat.
    En bij de ABN AMRO worden ook kosten berekend (€5,= per opname + 0,5% van het gepinde bedrag) wanneer je in een periode van een jaar meer dan €12.000 heb gepind.
    Dat lijkt veel maar als je wekelijks €250 zou pinnen dan zit je er al boven.
    De tent is niet ontploft, wel laten criminelen geldautomaten met regelmaat ontploffen.

    • Luit van der Linde zegt op

     Wekelijks 250 euro pinnen bij de ATM vind ik persoonlijk erg veel, ik pin het nog niet in een jaar.
     In Nederland heb je eigenlijk nergens nog contant geld nodig.
     Het is dus ook niet vreemd dat banken vinden dat klanten waarvoor ze deze voorziening nog in stand moeten houden ook die klanten vragen om daar voor te betalen.

     • Wut zegt op

      Daarin verschil ik duidelijk van mening met jou, maar dat is de discussie niet. Zelf probeer ik zoveel als mogelijk contant te betalen, in Nederland maar zeker in Thailand. Uit een eerdere reactie van je blijkt dat je prijsbewust bent m.b.t. geld pinnen bij een Thaise ATM. In Nederland maak je echter geen gebruik van een pinautomaat, uiteraard volledig jouw eigen beslissing, en maakt het je verder niet uit dat banken daar steeds meer en meer geld voor vragen. Ieder zijn mening maar ik denk het mijne ervan.

      • Luit van der Linde zegt op

       Ik zou in Thailand ook liever geen gebruik maken van ATM, maar in Thailand heb je nog op heel erg veel plaatsen contant geld nodig, simpelweg omdat iets anders niet geaccepteerd wordt.
       In Nederland is contant geld eigenlijk nergens meer nodig, zelfs collectes en marktkooplui zijn met pin te betalen, eventueel contactloos.
       Met vrienden en bekenden reken je snel en kosteloos af met een betaalverzoek of tikkie of hoe het ook maar heet.
       Het in stand houden van de ATM apparaten in Nederland kost de banken ook geld, en steeds minder klanten maken er gebruik van, dus is het logisch dat die klanten steeds meer gaan betalen.
       Ik denk ook het mijne van de grote Nederlandse banken, en dat is niet bepaald positief, maar dat ze ATM gebruik betaald willen zien vind ik logisch, het moet ergens van betaald worden.

       • Jos M. zegt op

        Ik woon op een markt vlak bij Khon Kaen.
        Daar zie ik dat vrijwel iedere verkoper een geplastificeerde kaart heeft hangen waar de qr code van de bank in zit.
        Dus bij ons op de markt en waarschijnlijk bij veel markten in Thailand kan je met je telefoon waarin de bank app betalen.

        • Rob V. zegt op

         Inderdaad Jos, op de markt van Khon Kaen, bij koffietentjes, straatstalletjes met eten enzovoort. Overal QR codes en digitaal de rekening voldoen. Reuze handig mits je een Thaise bankrekening hebt. Diverse vriendinnen (BKK, KKC) zeiden al een paar jaar praktiktisch geen cash meer gebruikt te hebben.

        • Chris zegt op

         Zag gisteren een interview met mevrouw Lefevre van de Europese Bank die het normaal vindt dat Europese landen contante betalingen groter dan 1000 Euro gaan verbieden. Je rsikeert een boete of gevangenisstraf.
         China wordt als het goede voorbeeld genoemd, met controle, de sociale kaart, en met gezichtherkenning op straat.
         Het gaat de verkeerde kant op: controle, controle, controle. En dat notabene met je eigen geld. Ik betaal zo veel mogelijk contant. Misschien niet zo handig altijd maar wel zo veilig.

 13. Rebel4Ever zegt op

  Nooit problemen met de ATM geldspuwer.

  Wel bij verkrijgen van een nieuwe debet kaart van de bank. Dit keer geen Maestro of Visa, maar V-pay.
  Die werkt niet overal bij betaal kassa’s. Gewoon omruilen bij de bank.

  Andere (kleine) ergernis is de opdeling van banken naar ‘branch’. (regio)
  In de EU kan je overal zonder opnamekosten geld trekken. Maar hier kan een paar kilometer verder al geld kosten… kleingeld, maar toch.

 14. Lung addie zegt op

  Citaat: Want een beetje suffe pinner ben ik soms toch wel.
  Indien je dat bent, dan liggen zowat alle problemen, welke je hier in het artike beschrijft, niet aan de machine maar aan jezelf.
  Ik gebruik hier al 20 jaar ATM met mijn Thaise pinpas en van mijn Thaise rekening. Nog nooit enig probleem ondervonden. Zelfs bij de meeste ATM’s, wanneer deze je kaart ‘uitgespuwd’ wordt is er meestal een goed hoorbare Biep. Maar ja, sommige mensen hebben nu eenmaal problemen met ALLES.

  • Eric van Dusseldorp zegt op

   Niet iedereen is nu eenmaal zo geweldig als jij, Lung addie.

   • Lung Addie zegt op

    Dat ervaar ik elke dag hier meer en meer en zie ik ook aan de dossiervragen welke ik ontvang.

    • Eric van Dusseldorp zegt op

     Dus elke dag ervaar jij meer en meer dat jij zo geweldig bent, Lung Addie?
     Want dat schrijf je namelijk letterlijk.

 15. Siam zegt op

  Gewoon cardless atm gebruiken dan kan je je pasje niet vergeten en heb je geen kosten ’s je buiten de provincie pint waar je je rekening hebt lopen. Dit is alleen voor je thaise rekening.

 16. Sjaak S zegt op

  Heb zelf absoluut geen problemen met de Thaise ATM’s, behalve dat er af en toe buiten de stad geen briefjes van 100 uitgegeven kunnen worden. De enigste keer dat mijn kaartje werd ingeslikt, was elf jaar geleden, toen ik het domweg vergeten had uit de sleuf te halen.

 17. Rudolf zegt op

  Ik pin in Thailand ook al meer dan 20 jaar met een Thaise en een Nederlandse pinpas, nooit problemen gehad, wel dat er geen geld uit kwam, maar dan kreeg ik gewoon mijn pasje weer terug.

  • Eric van Dusseldorp zegt op

   Het gaat in verreweg de meeste gevallen natuurlijk gewoon goed. Zeker bij ATM’s van bekende banken als Bangkok Bank, SCB, TMB et cetera. Mijn waarschuwing is alleen om niet zomaar te pinnen bij ‘vage’ automaten, zoals dat blauwe ding (foto) op de Jomtien Beach Road. En nee, het was echt niet mijn fout – i.t.t. wat een enkele beterweter hier beweert – dat het pasje zomaar werd ingeslikt.

   Loop dus liever honderd meter verder naar een betrouwbare ATM. Dat is de kern van mijn artikel, al heb ik er voor de aardigheid wat omheen gekletst.

   • Luit van der Linde zegt op

    De waarschuwing voor “vage” automaten geldt eigenlijk voor de hele wereld.
    In veel landen leveren ATM die niet van een bekende bank zijn, hun geld alleen met extreme kosten.Ik ben in Berlijn ook al eens “opgelicht” door zo’n ATM, er werd 5 euro aan kosten berekend, terwijl een normale ATM van een Duitse bank dat gewoon zonder kosten doet.

 18. Ginette zegt op

  Bij ons in België als je kaart ingeslikt is krijg je van de bank een berichtje dat je kaart in de bank ligt in Thailand moot geen geen probleem gehad met het pinnen

 19. Anton Fens zegt op

  heb wel problemen bij veel automaten met mij Rabobankpas met maestro een wereldpas en Azië geactiveerd. de pas heeft een rode blauwe stip bij de maestro.
  Nu hebben veel automaten de rode gele stip en hier kan je niet pinnen. In Patong waren er maar enkele automaten die ik gezien heb met 1 bij de Krung bank stond de andere dag in de steiger dus afgesloten en 1 in Jungcilon winkelcentrum en hier staan in de kelder wel 14 automaten, maar allen met geel rode stip.
  Heb dit bij de Rabobank nagevraagd, en er zijn geen andere pasjes met de gele rode stip alleen een creditkaart van de Rabobank.

 20. SiamTon zegt op

  Persoonlijk kom ik al meer dan 32 jaar in Thailand en woon daar sinds 2011, waarvan de laatste twee jaar wegens gezondheidsredenen in Nederland. Toen ik nog heen en weer reisde van NL naar TH en terug nam ik altijd voldoende cashgeld mee. Ca, 3.000 gulden per maand. Als ik van plan was 3 maanden in TH te blijven dan nam ik ruim 9.000 gulden mee. Ik wisselde bij de wisselkantoren steeds voor een slordige 1.000 gulden per keer tegen een relatief gunstige koers. Dus geen gezeur met bankpasjes of weet ik wat allemaal.
  Later toen ik in TH ging wonen nam ik een aantal rekeningen bij verschillende Thaise Banken met pasjes. En haalde over het algemeen gewoon persoonlijk bij de balie van de betreffende bank geld van mijn rekening. Heel soms, als de banken gesloten waren en ik vergeten was op tijd geld te halen, dan pinde ik wel eens. Overigens nooit problemen gehad met een ATM.

  Ik begrijp niet zo goed waarom mensen willen pinnen met een NL-pas bij een ATM in TH. Dat is naar mijn mening vragen om moeilijkheden. En als je op vakantie bent, dan wil je al helemaal geen moeilijkheden, dus waarom dan enig risico lopen. Neem gewoon voldoende cashgeld mee.

  • FrankyR zegt op

   Beste,

   Dat deed ik voorheen ook. Maar sinds 2021 oid kan ik geen briefjes van 100 euro bestellen bij mijn bank (ing).

   Vanwege terrorisme blabla enzovoort. 1000 euro in briefjes van 50 euro is dan een pak lastiger.
   Laat staan 3000 euro cash.

   Mvg,

   • SiamTon zegt op

    Hallo,

    Ja, ik begrijp wat je bedoelt. Zeker als je iets in de buurt van EUR 10.000 wilt meenemen. Maar daar is wel een oplossing voor. Zelf ben ik een casinobezoeker. Wat ik doe is bij binnenkomst fiches kopen ter waarde van EUR 10.000 en betaal met mijn creditcard. Verblijf vervolgens een paar uurtjes in het casino (eten, spelen, drankje en praatje). Omdat ik klein inzet is het risico dat ik veel verlies verwaarloosbaar. Voordat ik het casino verlaat wissel ik de fiches in voor cashgeld en dat is naar keuze. Dus kun je jezelf laten uitbetalen met briefjes van EUR 500. Twintig briefjes van EUR 500 kun je nauwelijks een ‘pak’ noemen. Dus probleem opgelost. En zes briefjes van EUR 500 is al helemaal geen probleem.

    Vr.,gr.,
    SiamTon

    • Wut zegt op

     Biljetten van 500 euro zijn weliswaar een wettig betaalmiddel maar worden al sinds september 2019 niet meer in omloop gebracht. Het lijkt mij sterk dat je anno 2023 bij Holland Casino in deze biljetten bij het inwisselen van fiches uitbetaald wordt. Fiches kopen met je creditcard kost je 4% van de waarde, dus € 400 bij een opname van 10.000 euro aan fiches. Overigens zul je bij bedragen vanaf 10.000 euro dat moeten aangeven op Schiphol.

 21. Arie zegt op

  Vorig jaar juni was ik de eerste keer weer in Thailand na ruim 2 jaar corona ellende. Ingecheckt in een hotel in het Sukhumvit gebied,en toen op zoek naar een goede massage. Na een goede massage met wat extras afreken met de dame in kwestie.Was ik vergeten ik in het hotel ook nog een borg betaald had.De dame liep rustig 300 meter mee naar de ATM van de Kasikornbank,maar toen de flappen eruit kwamen,was ik ook vergeten mijn pas eruit te halen. Gelukkig had de dame van de massage dit gezien en attendeerde mij daarop.Eind goed,al goed.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website