Het leven in Isaan (video)

Door Redactie
Geplaatst in Isaan, Thailand video's
Tags:
17 december 2012

Een leuke video over het dagelijkse leven in Isaan. Voor de Thailandgangers die regelmatig in Isaan komen zullen de beelden herkenbaar zijn.

Isaan (Isan of Issan in het Engels – in het Thai: อีสาน) is een regio in het Noordoosten van Thailand. De regio, die in totaal 19 provincies omvat, grenst aan Laos en Cambodja. Isaan is het meest onderontwikkelde en het armste gebied van Thailand. De twintig miljoen inwoners leven voornamelijk van de opbrengsten uit de landbouw. Het landschap van Isaan kenmerkt zich door uitgestrekte rijstvelden en bergketens.

Deze video toont wat fragmenten van het leven in Isaan zoals ambachtslieden die manden vlechten en rijst- en veeboeren. De begeleidende muziek is van een typisch Isaans instrument. Een soort gitaar met drie snaren, genaamd Phin.

 

[youtube]http://youtu.be/kKpQE7xyDRA[/youtube]

9 reacties op “Het leven in Isaan (video)”

 1. Rik zegt op

  Wat een heerlijke filmpje! Zit dit nu even op mijn werk te bekijken (druk druk) maar droom toch weer even helemaal weg bij het zien van de beelden.

 2. ruud NK zegt op

  Ik zou het niet een video over het dagelijkse leven in de Isan noemen. Het is meer een mooi natuur filmpje. Blijkbaar heb ik ruim 6 jaar de verkeerde kant opgekeken. Dagelijks leven, om 5.00 met de tuk tuk naar de markt met handel. Oudere mannen rond 7.00 uur naar een van de plaatselijke winkeltjes om hun laukau van 10 bath te drinken. Boodschappen doen, enkele monniken in de straat (op de video heel veel), eten, schoonmaken. Rond 9.00 met de koeien op pad (elk jaar steeds minder) Voor wie werk heeft rond 7.30 van huis, kinderen naar school brengen. Voor wie thuis blijft rust, praten en slapen. Slapen mag dat, ja als je ‘s-nachts rond 12.00 uur varkens, koeien etc. slacht of als je om 5.00 al op de markt werkt en vanmiddag weer naar de avondmarkt moet.
  Ook kaarten, lotterij, etc. zowel meespelen als over praten elke dag. En altijd vragen wat heeft het je gekocht, wat eet of heb je gegeten naast voor mij het stomste; “wat ben je aan het doen.” Zie je toch, het gras maaien.
  En soms, heel soms zijn er feestdagen!! Het is misschien stom, maar de meeste mensen in de Isan doen niet veel anders dan mensen in b.v. Utrecht. Het verschil is alleen dat alles hier zichtbaar is en in Utrecht het afspeelt achter gesloten deuren. Maar het is in de Isan wel VEEEEEEEL leuker.

 3. Hans Vliege zegt op

  Als dit nu typisch Isaan moet promoten????? Ik zie allerlei zaken die ik op vele plaatsenmin Thailand ook tegenkom. Gemiste kans, wel een leuk filmpje maar……..

 4. rob Phitsanulok zegt op

  Leuke film, natuurlijk zijn het momentopnamen maar je krijgt een klein beetje een indruk. Vond je het leuk, of vond je het niet leuk,ga dan zelf kijken hoe het wel is. Ik denk altijd de moeite waard, het echte Thailand.

 5. peter zegt op

  het is een schitterend en vertederend filmpje! ik heb helaas in mihn 1e korte kennismakingsreis van 12 dagen dit gebied niet kunnen bezoeken maar nu heb ik daar spijt van en het zal bij mijn volgende reis op zeker mn 1e bestemming worden na aankomst in bkk. Heeft er nog iemand tips welke gebieden dan het beste zijn want de isaan is natuurlijk ook een zeer groot gebied. Zijn bijv. de grensgebieden het meest authentiek en waar kan ik de mooie watervallen zien..en hoe zijn de verblijfsmogelijkheden als ik ergens een paar dagen of langer wil blijven? Alvast bedankt voor de tips! khokoen kaap..

 6. Fred zegt op

  Het filmpje maakt mij nieuwsgierig. Ik ga in April weer naar Thailand maar voor het eerst naar Isaan. Zal een hele ervaring worden aangezien mijn vriendin in een klein dorpje ongeveer 20 km van Surin woont. Deze keer dus geen airco, zwembad e.d.
  Zie er nog meer naar uit, zeker na het zien van dit filmpje.

  • Fred Schoolderman zegt op

   Ik zou de survival uitrusting maar meenemen, want zo heb ik dat de eerste keer ervaren.

   Het ouderlijk huis van mijn vrouw is in de loop der jaren dat ik met haar getrouwd ben van alle gemakken voorzien, maar ik ben altijd weer blij wanneer we na een paar dagen richting Bangkok gaan. Isaan heeft zeker z’n charmes, maar na een paar dagen slaat bij mij de verveling toe.

 7. Fred zegt op

  Naamgenoot,

  Laat de uitkomst aan je weten.
  Survival kit reeds aangeschaft. (extra bath voor resort als ik t echt niet trek) 🙂 hahaha

 8. Sir Charles zegt op

  Moderator: uw reactie is niet interessant voor andere lezers.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website