Khiri Wong Kot Village – Udon Thani (video)

Door Redactie
Geplaatst in Isaan
Tags: , ,
14 februari 2014

Wie eens wat anders wil zien van Thailand dan lange stranden en wuivende palmen zou naar de Isaan kunnen reizen.

In de provincie Udon Thani is het dorp Khiri Wong Kot een aanrader. Khiri Wong ligt temidden van een prachtige natuur. De lokale gemeenschap houdt tradities en folklore in ere. Vele jaren terug is er een eco-toerisme project ontwikkeld om toeristen te verwelkomen. Zij kunnen hier ervaren hoe het leven er op het Thaise platteland aan toe gaat. Maar ook de schoonheid van de natuur is de moeite waard.

Khiri Wong Kot won in 1998 de Thailand Tourism Award voor de beste cultuurreis in Thailand. Bezoekers kunnen hier het hele jaar terecht, maar de mooiste tijd is tussen juli en september omdat dan de natuur in volle bloei staat. Verder is het mogelijk om vanaf hier door te reizen naar Khao Luang.

Het dorp is bereikbaar met een mini-bus vanaf Talat Yao. De bussen vertrekken vanaf 07:00 uur (het tarief is 17 baht). Met eigen vervoer kun je rijden richting de Amphoe Mueang-Lan Saka route tot op ongeveer 26 kilometer. Op een gegeven moment zie je aan de rechterkant een bord met de verwijzing naar het dorp.

Video Khiri Wong Kot Village – Udon Thani

Bekijk hier de video:

[vimeo]http://vimeo.com/86305949[/vimeo]

3 reacties op “Khiri Wong Kot Village – Udon Thani (video)”

 1. Patrick DC zegt op

  Interesant , doch kan het zijn dat dit dorp in Nakorn Si Thamarat ligt ipv. Udon Thani ? (groot verschil 🙂 )
  Indien dit echt hier in Udon zou zijn, dan graag de coordinaten aub ?

 2. Patrick De Coninck zegt op

  Er blijkt inderdaad ook in Udon Thani een “Khiri Wongkot” te bestaan , gelegen op route 2348 vlak op de overgang Loei provincie en Udon Thani provincie , en net voor de 211 – Mekongroute .
  “Amphoe Mueang-Lan Saka ” en “Khao Luang” (in het artikel) verwijzen naar een ander “Khiri Wong Kot”

 3. Willem zegt op

  Hallo beste mensen,
  Kiriwong Village ligt inderdaad in de provincie Nakhon si Thammarat, vlakbij de hoogste berg van Zuid-Thailand, de Khao Luang -1835 meter hoog- . Dit dorpje heeft een prijs gewonnen in eco-tourisme, er is veel fruitteelt in de omgeving (Lan Saka) waar door het bijzondere (berg-) klimaat vaker en sommige soorten fruit op andere momenten dan elders kunnen worden geoogst. Ook pottenbakken is het om bekend en trekkingtochten in de jungle rond de Khao Luang.
  De video gaat over een heel andere plek. Die mevrouw heeft het ook over de Isaan.
  Jammer dat zo onzorgvuldige informatie wordt gepost, maar okee okee, wel een leuke gelegenheid om de provincie (NsT) waarin wij wonen een beetje te promoten: mooi weer en lange dahagen !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website