3opreis in de Isaan (video)

Door Redactie
Geplaatst in Isaan
Tags: , ,
22 oktober 2018

Geraldine reist naar de Thaise regio Isaan. Een stukje Thailand waar de machtige Mekong rivier het leven bepaalt en tradities in ere worden gehouden.

De noordoostelijke Thaise regio Isaan beslaat een derde van het land, maar is voor vele reizigers een blinde vlek op de kaart van Thailand. Toch is dit deel de moeite waard om te bezoeken. Hier vind je namelijk eendeel van Thailand waar tradities in ere worden gehouden. De Isaan Thai zijn ontzettend trots op hun regio, spreken hun eigen taal en hebben typische eigen tempels. Ook staan ze bekend om hun pittige keuken3opreis

De regio staat vooral bekend om haar spectaculaire natuur met bergen, nationale parken en indrukwekkende tempels. Bezoek vooral Chiang Khan, in het uiterste noorden van de provincie, waar het barst van de hippe bed & breakfasts en winkels. Deze plek is dan ook populair onder reizigers. Bovendien is dit een vrij koel gebied, omdat het ’s zomers vaak kan afkoelen tot zo’n 10°C.

Ook is een fietstocht door het Thaise platteland de moeite waard, waarbij je je een weg baant door rubberplantages en rijstvelden. Duik vooral Pha Taem National Park in, een van de minst bezochte nationale parken in Thailand. Lees: rust… Geweldige uitzichten over de Mekong rivier. Ook vind je hier prehistorische steenschilderingen die teruggaan naar 1000 BC. Verder zijn het Phanom Rung Historical Park en het tempelcomplex van Muang Tam de moeite waard om een bezoek aan te brengen.

Eten

De keuken van Isaan wordt gekenmerkt door chilipepers, limoen, pinda’s, gedroogde garnalen, vers fruit en groenten, kleefrijst, koriander, munt en andere kruiden. Typische gerechten zijn gai tod (gefrituurde kip), gai yang (gegrilde kip) en som tam (pittige papaya salade).

Bron: 3opreis (BNN-VARA)

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “3opreis in de Isaan (video)”

  1. Mariet Schaefer zegt op

    Dat gedeelte wil ik ook nog wel eens bezoeken…hou van de prachtige natuur in Thailand


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website