Gebouwen kijken in Thailand (4)

Door Redactie
Geplaatst in Huizen kijken
Tags: , , ,
2 oktober 2023

Het verlaten Sunlakasathan gebouw. Deed ooit dienst als onderkomen van de douane. Gelegen aan de oostelijke oever van de Chao Phraya-rivier. (Amnat Phuthamrong / Shutterstock.com)

Wie regelmatig in Thailand komt zal zich verbazen over de verscheidenheid aan bouwstijlen en bijzondere gebouwen in het land en niet alleen in Bangkok maar ook in de landelijke gebieden.

In deze nieuwe serie tonen wij foto’s van o.a. paleizen, musea, overheidsgebouwen, kerken, historische gebouwen, bijzondere architectuur en meer. Wat daarbij opvalt zijn de enorme contrasten, net zoals bij de vorige serie over huizen.

Dagelijks gaan wij op zoek naar foto’s opmerkelijke van gebouwen en daar gaan we mee door zolang de lezers het leuk vinden of we stoppen als we geen foto’s meer kunnen vinden in de database. Heb je zelf een foto van een opmerkelijk gebouw in Thailand dan mag je die natuurlijk insturen voor plaatsing.

Veel kijkplezier met deze nieuwe serie.

MRT station Samyod (Inoprasom / Shutterstock.com)

 

City Museum van Udon Thani (Thammanoon Khamchalee / Shutterstock.com)

 

Wat Samphran Dragon Temple in Nakhon Pathom

 

Chang Arena in Buriram (Tanakrid Prombut / Shutterstock.com)

 

Ministerie van defensie in Bangkok

 

Een leuk gebouw in Trang (Phurit Eamngam / Shutterstock.com)

4 reacties op “Gebouwen kijken in Thailand (4)”

 1. Anton zegt op

  Zoals iedere keer – een Genot om de foto’s te bekijken. JA snoepjes voor de ogen.

 2. janbeute zegt op

  Die tempel in Nakhon Pathom heeft wel wat weg van het torentje in Pisa.

  Jan Beute.

 3. samyodhuizen zegt op

  Deze huizen zijn eigendom van de kroon (crown property) en verderop in het stadsdeel noord van Chinatown staan er nog veel meer-tot vlak aan dat vermaledijde KhaoSarn aan toe, al zijn deze wel heel nieuw fris gerenoveerd. ’s Avonds zijn ze stemmig verlicht en dan is het heel aardig een wandelingetje te maken, bvb tot aan de bloemenmarkt. Voor mij is dat het echt Chinatown (want er wonen eigenlijk geen echte oer-Thai) met veel meer sfeer als die toeristenkermis als langs e New Road (charoen krung).

 4. Osen1977 zegt op

  Draken tempel zou ik weleens willen bezoeken. Is er iemand onlangs nog geweest en wat zijn de ervaringen hiermee?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website