Een hotel als tijdmachine? Jazeker, The Atlanta in hartje Bangkok brengt je terug in de tijd. Dit bijzondere hotel kan je vinden bij 78 Soi 2 Sukhumvit Road.

Sekstoeristen moeten er wegblijven, families zijn welkom maar kinderen dienen zich te gedragen en je moet van honden en katten houden. Voldoe je aan deze criteria dan mag je jezelf even in een andere tijd wanen. Je gaat terug naar de jaren ‘20-’30 in dit art deco hotel.

Eenmaal binnen sta je in de oudste foyer van Thailand, nog geheel in originele staat en vaak gebruikt als decor in een filmset. The Atlanta is meer een museum dan een hotel.

Mocht je denken dat zoveel moois jouw budget te boven gaat, dan kan ik je geruststellen. Je betaalt vanaf 15 euro voor een tweepersoonskamer met fan tot zo’n 40 euro voor een vierpersoons familiekamer met twee slaapkamers, badkamer en suite. Je moet wel een liefhebber zijn, want de kamers zijn nogal basis.

Het restaurant van het hotel serveert voortreffelijke traditionele Thaise gerechten. ‘s Avonds worden er regelmatig oude filmklassiekers vertoond. Neem ook een duik in het eerste hotel-zwembad van Thailand. ‘s Ochtends geniet je er van een eitje en lees je de krant bij klassieke muziek.

Zoek je eens wat anders, ga er dan eens kijken. The Atlanta is een belevenis op zich!

Meer informatie: www.theatlantahotelbangkok.com


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “‘Sekstoeristen niet welkom!’- The Atlanta, een bijzonder hotel in Bangkok”

 1. SevenEleven zegt op

  Lijkt me een mooi hotel,en vooral dat “kinderen dienen zich te gedragen”spreekt me wel aan.Niet dat ik een kinderhater ben,maar je zult de schreeuwend,blerende,en overmatig verwende wonderkinderen de kost moeten geven die mijn verblijf in vele hotels al verpest heeft.Dus wat dit betreft een hotel naar mijn hart.
  Die prijzen zijn alleszins redelijk,en zeker als je ze afzet tegen de zak met geld die je in Nederland onderhand mee moet nemen,wil je een keer buitenshuis logeren.

  Echter,hoe herken je eigenlijk een sextoerist?
  Bij sextoerist krijg ik altijd een beeld in het hoofd van een schichtige,bezwete,en nerveus zijn lippen likkende “vieze man”,a la van Kooten en De Bie,die gehuld in smoezelige regenjas probeert zijn lusten te botvieren op onschuldige voorbijgangers,in dit geval dus niet zo onschuldige Thaise dames.
  Zodra ik met mijn vrouw het hotel binnenstap,ben ik ook al gelijk verdacht.Lijkt me niks..Niet echt een uitnodiging als je het mij vraagt.Dan maar een straatje verder kijken.
  Bangkok is groot tenslotte.

  • BA zegt op

   Over dat laatste. Als ik op een terras op Khao San road zit dan zie je in 1 oogopslag welke dames er zitten om wat te verdienen aan een dronken toerist of wie er gewoon met zijn vrouw zit. Die hotelstaf ziet dat ook wel. En die zien ook het verschil wel tussen iemand die met zijn vrouw binnenkomt of iemand die met een andere dame binnen komt.

   Ga je naar een hotel als Khao San palace, daar laten ze ook geen prostituees toe volgens het huisregelement. Maar als je er gewoon met je vrouw of vriendin verblijft dan is er niks aan de hand.

  • Khun Peter zegt op

   Wanneer je alleen incheckt en vervolgens een dame meeneemt, dan is de kans groot dat zij er wat van zeggen of geen toestemming geven voor gasten op jouw kamer. Indien jij met je Thaise partner incheckt en beide hebben een koffer/tas bij zich dan zal er geen haan naar kraaien, lijkt mij.

 2. cor verhoef zegt op

  “Op een steenworp afstand van Kao San Road”. Volgens de website van het hotel ligt het op Sukhumvit Soi 2. Dan moet je wel ontiegelijk ver kunnen gooien. Lijkt me verder een geweldig hotel. Vooral het feit dat er een duidelijk beleid is dat Neanderthalers niet welkom zijn, spreekt me erg aan.

  • Khun Peter zegt op

   Beste Cor, zo ver kan ik niet gooien hoor. Foutje, was in de war met een ander hotel. Heb het gecorrigeerd.

 3. Gringo zegt op

  Gezellig hotel, lijkt mij wel! Dit mag niet, dat is niet toegestaan, je behoort je te gedragen en goed gekleed gaan, prima! Hoop wel, dat er dan in het restaurant ook streng op tafelmanieren gelet wordt. Iemand, die slurpt, smakt of een boer laat dient een waarschuwing te krijgen en bij herhaling het hotel uitgezet te worden. Een scheet laten in de openbare delen van het hotel is natuurlijk direct goed voor verwijdering!

 4. Frans zegt op

  Ik ken het Atlanta hotel nog uit heel andere tijden, toen alle Thaise dames nog van harte welkom waren.
  Ik was er in 1979 voor het eerst, het was toen nog een soort van backpackers hotel. Voor 100 baht had je een kamer, toen al oud en groezelig. Het restaurant niet meer dan een “eetschuur”. Het kon gebeuren dat je ‘s-nachts werd wakker geklopt door de politie, die waren dan weer op zoek naar drugs.
  Een paar jaar geleden wilde ik er om nostalgische redenen toch nog eens een nachtje doorbrengen met mijn Thaise vrouw, Thaise zoon en kleinzoon van 16 jaar. We kregen aan de balie te horen dat het hotel vol was. Ik twijfel daar nu nog wel eens over.

 5. loe zegt op

  Ik heb 1x in hotel Atlanta gelogeerd, een aantal jaren geleden.
  1 nacht, de volgende dag weggevlucht, en niet vanwege de prijs: 650 baht.
  Het ziet er prachtig uit. Art Deco, alleen stonk het er verschrikkelijk naar kattenpis.
  Het personeel was heel arrogant en onvriendelijk. De bedrijfsvoering ronduit
  rascistisch. Onze kamer leek meer op een gevangeniscel, dan een hotelkamer.
  Sinds de jaren 50 niets meer aan gedaan. Badkamer viel van ellende uit elkaar en
  schimmel op alle muren. Het stonk een uur in de wind. Muf. Ik was blij dat we de volgende
  dag naar een echt hotel konden. Maar de lobby ziet er mooi uit. Dat is een feit.
  Het was trouwens een eind lopen vanuit de de doodlopende soi, terug naar Sukhumvit.
  Personeel was niet bereid een taxi of tuk tuk te regelen.
  Avontuur bestaat nog, maar dat was eens maar nooit weer.

  • Khun Peter zegt op

   Met al die dwingende regels, maakt het hotel op mij geen echt gastvrije indruk. Het art-deco spreekt mij wel aan, maar ik zou er niet snle boeken.

 6. Hans van Mourik zegt op

  Moderator: Het artikel gaat over een hotel en niet over sekstoerisme. Graag bij het onderwerp blijven.

 7. Foodlover zegt op

  Nou wij kwamen al sinds 1990 in het Atlanta, vergane glorie maar leuk. Ik had mijn kinderen 30 en 25 jaar oud uitgenodigd in Bangkok en een hoogzwangere Thaise vriendin van mij. Gereserveerd weken van te voren en toen wij aankwamen werd mijn Thaise vriendin geweigerd.Dus zijn we opzoek gegaan naar een ander hotel in de buurt en daar werden wij met open armen ontvangen. Sinds dien zijn ze mij als klant verloren.
  Mevr. Jeannine Narinx.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website