Thailand heeft voor toeristen gunstige hotelprijzen, toch blijken zelfs deze relatief lage prijzen onderhandelbaar. Uit een onderzoek in de zakelijke markt bleek dat onderhandelen altijd loont. In 90% van alle gevallen ging de kamerprijs omlaag.

Wie naar Thailand op vakantie gaat heeft een ongekende keuze aan hotels in alle prijsklassen. Van eenvoudige strandhutjes tot de meest luxe 5-sterren hotels. En er is nog een voordeel. In Thailand is een hotelkamer veel goedkoper dan in Europa.

Uiteraard hangt de prijs van je hotelkamer ook af van wat je zoekt. De eisen van een backpacker verschillen van een pas getrouwd stel of een zakenreiziger, maar voor ieder doel en budget is er een passende hotelaccommodatie te vinden.

Je kunt natuurlijk een hotelboekingswebsite gebruiken. Maar zelf bellen met een hotel en vragen om een discount op de tarieven, is zeker een goede optie. Er is altijd een marge omdat de hotelboekingsites ook commissie ontvangen voor hun diensten.

Let ook altijd goed op wat bij de kamerprijs is inbegrepen, zoals:

 • Zijn de prijzen in- of exclusief bijkomende kosten? Meestal geldt er voor een hotelkamer 10% service charge, 7% BTW en 1% aan provinciale heffingen. Bij elkaar ongeveer 18%. Tenzij anders vermeld, zijn deze belastingen niet opgenomen in de vermelde prijzen van de meeste midden- en hogere klasse hotels.
 • Gelden er kosten voor het gebruik van Wifi?
 • Moet je extra betalen voor het gebruik van een creditcard?
 • In- of exclusief ontbijt?

Zelf is het mij een paar keer gelukt om een korting of een upgrade te onderhandelen bij een hotel. Maar soms lukt het ook niet. Zo moest ik bij Ibis in Bangkok zelfs 40% meer betalen toen ik daar binnenstapte dan wanneer ik via internet boekte. Ibis hanteerde een speciaal internettarief.

Maar wat zijn jouw ervaringen? Ben je het eens met de stelling dat zelf onderhandelen over de prijs van een hotelkamer in Thailand lonend is of ben je een andere mening toegedaan?

Reageer en vertel ons ook jouw onderhandelingstactiek voor een korting op de prijs van een hotelkamer.

12 reacties op “Stelling v/d week: Onderhandelen over de prijs van je hotelkamer in Thailand loont!”

 1. Dennis zegt op

  Ik gebruik voor Bangkok Booking.com of Sawadee.com en kijk wat de goedkoopste van die 2 is (ik verblijf dan wel telkens in hetzelfde hotel). Ik heb geen enkele illusie dat ik hetzelfde tarief zelf zou kunnen onderhandelen. Sawadee.com heeft wel eens promotions als je meerdere nachten boekt. Ik boek tegenwoordig zo’n 3 a 4 weken vooraf. Dat is (klaarblijkelijk) de beste tijd (voor mij levert dat de beste prijs op).

  Onderhandelen lijkt me sowieso redelijk zinloos en wil je daar echt je tijd mee verspillen? Ik niet. De “rack rate” is sowieso 100% hoger dan het laagste tarief en zelfs als je 50% korting krijgt, heb je net zoveel betaald als ik.

  Hier in de Isaan zitten prima hotels voor 500 of 600 baht/ nacht. Die gaan echt geen korting geven.

  • Freddie zegt op

   Zou je me een paar namen van hotels kunnen kunnen geven voor die prijs van 500- 600 bath in Isaan

   • BA zegt op

    Waar in Isaan?

    Dat is nog een groot begrip.

    In hetg dorpje van mijn vriendin zit een resort genaamd Pruksa welke een huisje/kamer bieden met wifi en TV voor 350 bath, voor een groter VIP huisje zit je aan 700 baht geloof ik.

    In Khonkaen bleef ik voorheen wel eens in i-Yaris Boutique en volgens mij was dat voor 450-500 baht per nacht. Ga je naar Pullman of Kosa etc dan zal je wel iets meer kwijt zijn.

  • Freddie zegt op

   mijn vriendin woont in Kampai en ga er dit jaar voor het eerst naar toe. vandaar mijn vraag ook over deze hotels in Isaan. Kampai ligt 45 km vanaf Kalasin.

 2. Sjaak zegt op

  Onderhandelen loont zich. Toen ik enkele weken geleden in Bangkok moest overnachten konden wij de prijs van een nacht van 2500 Baht naar 1600 Baht naar beneden handelen.
  Als je ergens langer blijft zitten er vaak extra’s bij… een extra nacht, gratis wifi, maar vooral: goedkopere overnachtingen. En als een hotel niet met de prijs naar beneden gaat, zoeken we een ander, totdat we de prijs krijgen die wij willen betalen…

 3. Erik zegt op

  Ik vraag altijd eerst de prijs van 1 nacht, dan voor 2 en dan voor de periode dat ik er wil blijven als dat langer is, werkt bijna altijd. In de duurdere hotels kan je altijd met goed fatsoen vragen wat de “special” is op dat moment. Beste is dat je als farang buiten blijft en je Thaise betere helft alleen naar binnen laat gaan om te onderhandelen.

  Verder is het goed om te weten dat bij de kleinere en goedkope hotels die ook via boekings sites werken zeer hoge kommissies kunnen worden gerekend tot wel 25% op de internet. Het kan dan zijn dat je ter plekke een nog goedkopere prijs kan onderhandelen dan via een boekings site, speciaal als je via de boekings site bent binnengekomen en je verblijf nog wilt verlengen.

 4. L zegt op

  Het loont zeker! Wanneer je ergens langer verblijft kan dat echt wel schelen. Wij verblijven vaak langer in Hua Hin en dat scheelt mij voor een paar weken verblijf zo 300 Euro. In Thailand toch een lekker bedrag om weer aan andere dingen te besteden. Ik weet natuurlijk niet of het altijd doet maar niet geschoten is altijd mis.

 5. Theo zegt op

  Binnenlopen zonder vooraf te boeken (de zogenaamde walk-in) is in de meeste gevallen duurder dan vooraf boeken.

  Ik bel het hotel van mijn keuze en vraag om korting op grond van mijn AOPA kaart. Soms loopt die korting op tot 40% en de kaart hoef ik nooit te laten zien. Werkt trouwens overal ter wereld.

  (AOPA staat voor Airline Operators and Pilots Association).

 6. Cor Verkerk zegt op

  Zelf boek ik op het laatse moment via Latestays.com. Bijzonder goede ervaringen mee.
  Is al regelmatig gebeurt dat ik in het hotel waar ik verbleef rechtstreeks nog wat nachten wilde bijboeken, maar het hotel niet dezelfde lage prijzen kon hanteren.
  Dus via latestays bijgeboekt en kon dus gewoon in het hotel blijven daar bevestiging binnen half uur ter plaatse is.

  Cor Verkerk

 7. Menno zegt op

  In redelijke guesthouses waar ik altijd verblijf was er meestal wel te onderhandelen over de prijs. Zeker als je al bekend bent en wat langer blijft, enkele nachten en zeker bij een week verblijf of meer.

 8. Alex zegt op

  Ik heb onlangs een slechte ervaring gehad in het LEK hotel in Pattaya, dit hotel berekend 600 Bath voor 24 Wi Fi, echt belachelijk ik reis de hele wereld over maar geen hotel die dit flikt,heb dit morrend geaccepteerd, eenmaal op mijn kamer aangekomen luinde ik tegen een walm van rook aan , ook dit heb ik nog nergens meegemaakt, toen ik hierover wat zei begon men toch behoorlijk vervelend te doen en werd met de nek aangekeken , ik moest idt maar accepteren, want zeiden ze alle kamers zijn bezet, alhoewel ik daar niets van geloofde, maar als je van een lange reis moe aankomt is dit geen leuke ontvangst, ik kan u dus sterk afraden om dit LEK te bezoeken !

  groet Alex

 9. marcel zegt op

  Lukt meestal wel het afdingen op de kamer,en is nog leuk ook om het voor elkaar te krijgen toch. Over het lek hotel in yomtiem,is toch een prima hotel in zijn prijs klasse,alleen altijd vol.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website