Wie voor weinig geld een luxe nacht in een wereldstad wil doorbrengen, moet zeker in Bangkok zijn. Wil je in Europa blijven dan is de Roemeense hoofdstad Boekarest een goede keuze. Dat berekende de Zwitserse bank UBS.

Het onderzoek keek naar de gemiddelde kosten van een luxe nacht weg voor twee personen. Daarin werden de kosten van een luxe hotelovernachting, twee diners met wijn, een taxirit, twee openbaarvervoerkaarten, een huurauto, een boek, een telefoontje en een kaartje met postzegel meegenomen.

Oost-Europese en Aziatische steden zijn over het algemeen het goedkoopst: onderaan de lijst staan onder meer Bangkok, Peking en Sofia. Boekarest is met 270 euro het allergoedkoopst.

In Zürich ligt dat bedrag bijna vier keer zo hoog: 1040 euro. Ook New York en Genève komen boven de 1000 euro uit. Parijs zit net onder de 900 euro voor een luxe weekendje.

Bron: www.bloomberg.com/news

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website