Gratis shuttlebus naar luchthaven

De internationale luchthaven van Bangkok, Suvarnabhumi, ligt buiten de stad Bangkok.

Bij normale omstandigheden moet je na aankomst een klein uurtje rijden om in het centrum van Bangkok te komen. Maar indien er sprake is van verkeersopstoppingen kan hetzelfde ritje wel een paar uur of meer duren.

Voordelen van een Airport hotel

Een reden voor veel toeristen om, de laatste nacht voor vertrek, een hotel te kiezen in de nabijheid van Suvarnabhumi Airport. Zelf ben ik daar ook een voorstander van. Het heeft namelijk een aantal voordelen om, zeker de laatste nacht, in de buurt van de luchthaven te slapen:

 • Je kunt wat later opstaan.
 • Je hoeft geen rekening te houden met verkeersopstoppingen.
 • Je wordt meestal gratis met een shuttlebus naar Suvarnabhumi gebracht.
 • De hotels zijn vaak een stuk goedkoper.

Natuurlijk zijn er ook nadelen, zo is er in de omgeving van de luchthaven weinig te zien en te beleven, maar daar is ook een oplossing voor.

Hotels nabij luchthaven

Wanneer je bijvoorbeeld bij Agoda.com gaat zoeken op hotels in de omgeving van Bangkok International Airport, dan krijg je 30 of meer resultaten. De prijzen zijn alleszins redelijk:

Vrijwel alle hotels hebben gratis WiFi en een (gratis) shuttleservice naar de luchthaven.

Convenient Grand Hotel

Zelf heb ik goede ervaringen met het Convenient Grand Hotel, een vrij nieuw vier sterren hotel die je kunt boeken voor 836 baht per nacht (zonder ontbijt) of 929 baht met ontbijt. Verder heeft het hotel een uitstekend restaurant, gratis WiFi, een internetcorner en gratis shuttlebus die je ieder uur naar de luchthaven brengt.

Het nadeel van dit hotel is dat er in de directe omgeving werkelijk niets te beleven valt. Maar dat is op te lossen. Je zoekt het vertier op, dus naar het centrum van Bangkok.

Wij zijn eerst met de gratis pendelbus van het hotel naar Suvarnabhumi Airport gegaan. Vanaf de luchthaven kan je comfortabel met de Airport Rail Link (blauwe City Line) naar het centrum van Bangkok en dat voor slechts 45 baht per persoon (enkele reis). Vervolgens stap je over op de Skytrain bij het Phaya Thai Station. Je bent dan binnen vijf minuten op Siam Station, hartje Bangkok. Daar kun je nog even gaan shoppen, bioscoopje pakken, enz.

Thailandblog tips:

 • Kies de laatste nacht voor je vertrek voor een hotel nabij de luchthaven, zo voorkom je de nodige stress.
 • Boek een luchthavenhotel met een gratis shuttle service naar de luchthaven.
 • Wil je nog even naar Bangkok centrum? Neem eerst de shuttle service naar de luchthaven en pak daar de Airport Rail Link. Stap over op de BTS Skytrain en je bent zo, zonder vertraging, in hartje Bangkok.
Meer informatie: Convenient Grand Hotel
No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Luchthavenhotels nabij Suvarnabhumi Airport”

 1. Thailandganger zegt op

  Zal wel aan mij liggen, maar ik slaap de laatste nacht altijd midden in het centrum van Bangkok in een klein hoteltje en heb nog nooit meer dan 30 minuten nodig gehad om met de taxi in de ochtend rond 9:00 uur vanuit het centrum naar het vliegveld te komen. Het gaat tot nu toe elke keer wonderbaarlijk snel en goed. Wellicht omdat de vertrektijden van air-berlin gunstig zijn want in de ochtend komt er misschien meer verkeer Bangkok in dan dar er Bangkok uitgaat?

  Ik kan me voorstellen dat als je vliegtuig rond 19:00 uur vertrekt je dat niet hoeft te proberen, maar dan zou ik ook geen hotel nemen maar rechtstreeks vanuit de isaan naar het vliegveld rijden.

 2. hans zegt op

  Goede tips peter, trouwens goedkoop hotel, 4 sterren voor dat geld. Ik had altijd een hotel
  maar die had alleen shuttledienst als vliegtuig ging, en pal onder een aanvliegroute, zat je soms rechtop in je bed.

 3. Johanna zegt op

  Wij hebben laatst ook in het Convenient hotel geslapen.
  Internet in de kamer is gratis. Eten is wel goed, maar zeer kleine porties.
  Ontbijt was redelijk, maar voor dat geld niets te klagen.
  Shuttle naar airport was prima geregeld.
  Zeg Peter, je bent vergeten te schrijven dat er 24 uur per dag massage mogelijk is !
  Bij aankomst werden de koffers naar de kamer gebracht, hoewel ik het onnodig vond om dat met 4 personen te doen, waaronder 1 kind van amper 10 jaar.
  Als je een vroege vlucht hebt, of late aankomst en je wil niet verder rijden is dit hotel prima te doen voor één nacht.

 4. miranda zegt op

  Wij vertrokken net na middernacht. Ook de laatste middag en avond nabij het vliegveld doorgebracht. We werden netjes gebeld toen ons vervoer naar het vliegveld klaarstond. Was geen overdadig luxe hotel (Chaba als ik het me goed herinner) maar prima om even een douche te nemen en wat te slapen.

 5. Miek37 zegt op

  Wij hebben deze keer ook voor een hotel op de terugreis bij het vliegveld gekozen; The Paragon Inn, wij kozen voor de luxe kamer waar je zo vanaf je terras in het zwembad stapt, die is dus 2750 bath, incl. American breakfast en halen en brengen van en en naar het vliegveld. http://www.theparagoninn.com/images/pic11.jpg

  De kamers zonder directe toegang tot het zwembad zijn een stuk goedkoper.

  http://www.theparagoninn.com/rates.php

 6. Ronny zegt op

  Ik zie (in de meeste gevallen) eigenlijk het nut niet in van uren voordien in de buurt van die luchthaven rond te hangen laat staan dat je nog wat gaat slapen alvorens 12 uur in de lucht te hangen. Ik ben nu niet meer verbaasd van al diegene die gans de vlucht rondlopen in het het vliegtuig (en de andere hiermee storen) omdat ze niet kunnen slapen. En Inderdaad de Skytrain is hier een eenvoudige oplossing maar zelfs in de meeste gevallen ben je met de taxi goed af. Verbaasd dat ik niet lees dat men bij vertrek al niet een dag voordien in de buurt van Shiphol gaat slapen – Is toch eigenlijk net hetzelfde probleem – of niet ????

  • Ronny zegt op

   Voor diegene die het verkeer niet vertrouwen in Thailand kan ik maar de raad geven om deze hotels voor gans het verlof te booken (grapje) – Vind het alleen een beetje zonde van een dag Thailand te missen maar dat is mijn mening en iedereen doet maar wat hij zich het best bij voelt.

   • miranda zegt op

    @Ronny
    Ik heb geen dag Thailand hoeven missen, ik heb gewoon de laatste dag een heel ander stukje Thailand gezien en dat had ik zeker niet willen missen. Het is maar net hoe je het bekijkt. En zoals Pim schrijft, wij moesten ook het hotel 12 uur uit en geen behoefte om met de rugzakken een hele dag rond te sjouwen. En bovendien had ik het wel gezien in Sukhumvit, niet mijn wijk.

  • François zegt op

   Sommige mensen slapen nou eenmaal niet goed in een vliegtuigstoel. Dan is uitgerust aan boord gaan te verkiezen boven al vermoeid zijn voordat je aan je 12 uur in de lucht begint. Mensen die de ganse vlucht rondlopen heb ik nog nooit meegemaakt (behalve de stewardessen dan); zelf moet ik daar ook niet aan denken.

  • Sjaak S zegt op

   In de eerste plaats is Thailand toch een paar keer groter dan Nederland. De toegangswegen tot aan de luchthaven zijn niet overal even goed. En dan is er ook nog de vertrektijd. Wij vertrekken deze maand om 12 uur ‘s middags. Dus moet je minstens om tien uur op de luchthaven zijn. Zou ik vanuit thuis moeten vertrekken die dag, zou ik al om vier uur moeten opstaan. Vanuit Limburg daarentegen kan ik binnen korte tijd op Schiphol zijn.Ik doe het andersom ook. Wanneer wij in Duitsland aankomen (Frankfurt) moet ik nog een eind verder om naar Kerkrade te komen. We komen echter om 19:00 uur aan. Met openbaar verkeer te rijden, wordt dan erg laat. Dus blijven we een nachtje in de buurt van de luchthaven daar slapen en kunnen de volgende dag verder…
   Dan heb je ook het risico dat er onderweg een file komt, de bus kapot gaat, een moessonregen neervalt enzovoorts. In de meeste gevallen is men toch al een beetje zenuwachtig voor zo’n vlucht, en dan nog op dezelfde dag van vertrek je onnodig zorgen te moeten maken… ik denk niet dat het verstandig is.
   In mijn dertig jaar werken als steward heb ik heel vaak meegemaakt dat stoelen leeg bleven, omdat men niet op tijd naar de luchthaven kon komen en ook heb ik totaal van zweet doordrenkte passagiers gehad, die nog maar net op het nippertje naar binnen konden.
   Dus waarom moet je stress hebben als het veel rustiger kan.

 7. pim zegt op

  Ik weet niet of het nog zo is maar het meest lastige was 13 jaar geleden dat je hoorde de kamer voor 12 uur te moeten verlaten .
  Daar stond je dan terwijl je vlucht 14 uur later was .
  De oplossing was dan meestal 1 dag bijboeken of je bagage in het hotel laten staan en vlak voor de taxi kwam nog even een douche nemen bij het zwembad .

  • Ronny zegt op

   Dit is inderdaad voor de meeste nog steeds een spijtig probleem omdat veel vluchten richting Europa rond middernacht of nadien vertrekken. Misschien zou een douchemogelijkheid in de luchthaven (zoals voor de truckers op de autostrade) hier een oplossing bieden (de luchthaven is groot genoeg om zoiets te installeren). Dit zou bij aankomst ook welkom zijn voor diegene die nog enkele uren moeten verderreizen. Nu misschien bestaat het wel degelijk maar heb ik er nog geen aandacht aan geschonken. Ik ga bij mijn volgende terugvlucht eens rondkijken. Je weet maar nooit.

 8. Cornelis zegt op

  Tot nu toe 3x in het Novotel bij de luchthaven overnacht bij een avond-aankomst in Bangkok vanuit Maleisië of Brunei en een vroege vlucht de volgende dag. Ligt in feite op loopafstand, maar het shuttlebusje is wel een stuk handiger met de bagage. Mooie kamers e.d., fraai zwembad ook (maar daar had ik de tijd niet voor, helaas). Rond de 100 euro per nacht.

 9. Jan zegt op

  Je kunt ook vaak de kamer overdag aanhouden. Kost je een klein bedrag extra. Erg fijn als je in BKK centrum verblijft.

 10. Hans Groos zegt op

  Wij zoeken meestal een hotel in de buurt van de Airport Rail. Dat is een kort ritje met de taxi waarna wij met de rail snel op de luchthaven staan. Zo lopen wij geen risico qua files en ook niet op onwillige taxichauffeurs die niet in de file willen stilstaan. Let echter wel op dat de laatste rit richting luchthaven +/- 23.30 uur was (2012). Dus check dat van te voren! Vlieg je met china airlines dan is dat meestal om 02.30 uur. Wij waren de enige reizigers in die trein. Om 24.00 uur ben je dan dan al in de vertrekhal.

 11. Frits zegt op

  Ik verblijf de laatste tijd bij het Best Western Amaranth Suvarnabhumi airport hotel, gezellig hotel met mooie binnen en buiten bar, goed eten en de portier weet leuk vertier in de buurt . Vlieg altijd met EVA dus geen probleem met de tijden check online in en vertrek 11.00u naar de luchthaven vlieg om 12.30u weg.

 12. dyna zegt op

  Als je toch voor vertier weer naar Bangkok centrum wil – kun je daar ook beter slapen ! Het is goedkoop en je hebt alle keus aan vertier . Bovendien ga niet met een taxi ,maat met openbaar vervoer . Zeer goed en vanaf centrum hoogstens een half uur naar Airport. Neem een Hotel in de buurt van een BTS trainstation en dan de airport link .

 13. ALZ zegt op

  Je staat alleen rond de spits in de file , misschien . Neem de treinlink , niets aan de hand.

 14. han zegt op

  Dit stuk stond een paar jaar geleden ook op dit blog en op basis daarvan ben ik hier al een paar keer geweest, als laatste vorige week. Elk jaar wordt de service slechter dus voor mij is dit de laatste keer geweest hier. Het is wel schoon maar je koffers kun je zelf sjouwen, de airco was kapot en de beloofde badjassen waren niet aanwezig. Niet te vroeg ontbijten want dan zit je tussen de hordes chinese toeristen die met bussen vol daar overnachten, Een hoop herrie, ze persen zich bij je in de lift al is hij vol enz. Ik zoek de volgende keer een ander hotel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website