‘Hotels in Thailand hebben relatief goede WiFi’

Door Redactie
Geplaatst in Hotels
Tags: , ,
4 februari 2015

De beschikbaarheid van WiFi in je hotel in Thailand is voor hotelgasten inmiddels net zo belangrijk als de als de aanwezigheid van een bed. Maar hoe zit het met de kwaliteit en snelheid van die verbinding en is WiFi gratis of niet? Hotelwifitest.com onderzocht het.

Hoewel het in Europa goed geregeld is, zelfs beter dan in de VS, heeft Azië de beste WiFi-verbindingen in hotels met een kans van 50 procent dat het internet adequaat is. In Europa heeft 46 procent van de hotels een adequate WiFi-verbinding. In Nederland ligt dat percentage zelfs nog wat hoger op 51,8 procent.

Hotelwifitest.com stelt dat een wifi-verbinding een downloadsnelheid van ten minste 3 Mbps (0,38 MB per seconde) en een uploadsnelheid van 500 Kbps (62,5 KB per seconde) moet hebben om als ‘adequaat’ bestempeld te worden.

Landen

In het onderzoek is ook een lijst bijgehouden van de 50 meest geteste landen wereldwijd. Landen met te weinig testresultaten om tot een goed gemiddelde te komen zijn uit de lijst gehaald. Thailand doet het verrassend goed en staat op de 26-ste plaats in 49% van alle gevallen is er sprake van een adequate wifi-verbinding.

Steden

Voor de top 50 van steden met de beste WiFi is ook gekeken naar de 50 meest geteste steden. De Thaise hoofdstand Bangkok presteert goed en komen we tegen op de 22-ste plek. In 52,5% van alle gevallen is de Wifi-verbinding goed te noemen.

Gratis wifi

Hotelgasten in Azië hebben over het algemeen de minste kans op gratis WiFi. Slechts 61 procent van de hotels waarvan de tarieven bekend zijn, biedt kosteloos internetverbinding op de kamer. Gelukkig is Thailand met 74,7% een goede uitzondering in Azië. In Europa ligt dat percentage op 75 procent en in de VS zelfs op 85 procent. In Nederland heeft bijna 85 procent van de hotels gratis wifi op de kamer.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “‘Hotels in Thailand hebben relatief goede WiFi’”

  1. PJ zegt op

    Ben nu een maand aan het rondreizen.
    Duurste kamer 1000 B,meestal 400,500 B
    Guesthouses dus en overal wifi Gratis.!Maggies guesthouse on Prachuap was 200 B, for free!!
    Groet,PJ


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website