Drie- tot vijfsterren hotels in het centrum van Bangkok hebben zich met generators en watertanks voorbereid op een eventuele overstroming, maar boten om gasten te evacueren ontbreken. Dit blijkt uit een onderzoek van Bangkok Post onder 24 hotels.

Eenderde van de ondervraagden denkt dat het stadshart wordt gespaard. Ze rekenen op bescherming door de regering of de Bangkok Metropolitan Administration. ‘This is a business district with major shopping centres. It will be ridiculous if the authorities let water in’, zegt de manager van een van de hotels. Degenen die wel rekening houden met overstromingen, denken dat het water hooguit tot kniehoogte komt.

De meeste hotels bieden tot 5 november een speciaal tarief voor slachtoffers van de overstromingen, variërend van 600 tot 1200 baht per nacht exclusief ontbijt.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website