Hotels boeken in Thailand

Door Joseph Jongen
Geplaatst in Hotels
9 juni 2016

Als je op reis gaat valt er toch het een en ander te regelen. Wanneer en waar de reis heen gaat speelt al een tijdje door je hoofd. Bij menige lezer van dit blog wellicht naar Bangkok of anderen die weer even terug richting thuisland willen. Vluchten te kus en te keur voor velerlei prijzen. Een rechtstreekse vlucht of via een omweggetje met een tussenstop. Ook al valt de keus op een bepaalde vlucht en maatschappij kijk dan toch even verder naar de verschillende aanbieders want een paar tientjes heb je snel verdiend.

Ook hier moet je weer op je tellen passen en bijkomende kosten in ogenschouw nemen. Als je enkel en alleen een vlucht wil boeken maakt het toch geen zier uit wie het ticket levert. Veelal moet je bij de boeking van een vlucht ook de zogenaamde reserveringskosten betalen, het bekende addertje onder het gras. Als je via de site www.333travel.nl/tickets boekt betaal je die kosten niet en kun je als je tenminste tijdig boekt ook nog je stoel vastleggen.

Hotel boekingen

Ook voor hotelboekingen tref je bij de diverse aanbieders verschillen aan voor hetzelfde hotel. Let goed op of bijvoorbeeld het ontbijt en service en vat in de genoemde prijs zijn inbegrepen. Bij enkele aanbieders komt als een duiveltje uit het bekende doosje vat en servicekosten bij betaling nog eens om de hoek kijken. Betrek ook de aanbieding van het betreffende hotel in de vergelijking want hotels trachten steeds vaker zich aan de macht van internet aanbieders te onttrekken middels eigen speciale aanbiedingen.

Een voorbeeld

Heb de diverse aanbiedingen van een bepaald niet klein hotel op een gewilde locatie in Bangkok vergeleken met de diverse aanbieders en kwam daarbij toch tot een verrassend resultaat. Wil bewust de naam van het hotel niet noemen maar mocht een aanbieder zich benadeelt voelen en het willen weten dan zal ik open kaart spelen. Ben in dit geval uitgegaan van een standaard kamer voor twee personen inclusief ontbijt en een boeking voor twee nachten. Het tarief dat het hotel hanteert voor genoemde omschrijving heb ik op 100 gesteld. De vergelijkbare prijzen van een aantal andere aanbieders waren in alle gevallen duurder. Daar komen ze in oplopende volgorde: e-bookers 111, Asia Travel 112, Agoda 112, Booking.com 113, Expedia 119, Hotels.com 119 en Sawadee 124. Moet daarbij opmerken dat je bij Hotels.com voor bepaalde hotels punten kunt verzamelen en bij 10 boekingen een nacht gratis kunt overnachten. Dit geldt ook voor het hotel in kwestie. Gezien de prijsstelling van Hotels.com noem ik dat toch een sigaar uit eigen doos.

Opmerking

Bovenstaande vergelijking is actueel en kan verschillen per periode. Uiteraard kunnen er verschillen optreden bij een prijsvergelijking van een ander hotel. De intentie zal echter duidelijk zijn. Boek niet blindelings bij een bepaalde aanbieder maar vergelijk. Een hedendaagse consument is niet van gisteren. Tegen de mannen en vrouwen achter de booking sites wil ik zeggen; laat die grapjes van service kosten en btw voortaan achterwege.

No votes yet.
Please wait...

19 reacties op “Hotels boeken in Thailand”

 1. Gringo zegt op

  Waarom zou je een hotel via een website-aanbieder boeken? De meeste hotels kun je rechtstreeks via Internet bereiken en die boeking is dan meestal het goedkoopst.

  Toen ik nog veel van en naar Bangkok vloog, boekte ik helemaal niets, maar ging in de aankomsthal naar het bureautje Hotelbookings. Meestal hadden de dames daar wel een speciale aanbieding van hotels.

  Als we het over Thailand hebben en je kent de weg een beejte, dan er is nog een vaak goedkopere methode. Stap gewoon een hotel binnen en vraag de prijs en de korting. Het aanbod van hotels is momenteel zo groot, dat er altijd plaats is.

  Een Engelse vriend was in Pattaya om de verkoop van zijn condo af te handelen. Twee dagen kon hij nog in zijn conco slapen, maar moest daarna nog 11 dagen een hotelkamer hebben. Hij stapte een 4/5 sterren hotel binnen, vroeg een kamer voor die periode. De prijs was vanwege het seizoen al laag, maar toen hij wat onderhandelde en zei, dat hij het hele bedrag vooruit contant zou betalen, kreeg hij zo maar 25% korting.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Gringo,je hebt natuurlijk gelijk,je kunt alle hotels ook rechtstreeks boeken,alleen mijn evaring is,als ik op een z.g.n. vergelijk portaal kijk,dan zie ik toch wel degelijk verschillen in prijs. Ook als je ter plaatse bent,en je graag een bepaald hotel wllt,betaal je meestal meer als op een vergelijk portaal in het Internet. Alleen als je niet gebonden bent aan de keuze van een bepaald hotel,kun je ter plaatse misschien geluk hebben. Ook bij vluchten zie je meestal,dat rechtstreeks boeken bij de vliegmaatschappij,duurder is,als bij een vergelijk portaal in het Internet.

   • John Chiang rai zegt op

    Aanvullend , Bij het vergelijken van hotel prijzen,is het natuurlijk ook belangrijk,de kamer te vergelijken,en niet alleen de prijs. Een superior de luxe of standard kamer maken natuurlijk een enorm verschil in prijs. Ook de ligging en het uitzicht van de kamer,en of het met, of zonder ontbijt wordt aangeboden maken een enorm verschil in prijs.

  • Fransamsterdam zegt op

   Dat klopt ook voor mijn gewone 3-sterren hotel in Pattaya, 14% goedkoper dan de goedkoopste aanbieding op de bekende sites. 1100 in plaats van 1280.
   Voor de hotels in het dure segment kan boeken via een algemene website wel voordelig zijn, aangezien de ‘walk-in’ prijzen daarvan vaak belachelijk hoog zijn. Vandaar dat er ook zoveel ‘korting’ wordt gegeven door bijna iedereen.
   Zo stond er in het Baiyoke Sky Hotel een keer iemand voor me die wilde inchecken, maar zijn reservering was niet doorgekomen. In plaats van 4000 Baht per nacht moest hij de walk-in prijs betalen als hij wilde overnachten, 7600 Baht. Het personeel belde nog met de boekingssite, maar het was buiten kantooruren, dus slikken of stikken. Ik heb zelden iemand zo boos gezien…
   En vergeet de Thaise logica niet: Als het rustig is, gaan de prijzen omhoog, want er moet evenveel omgezet worden. Ting-tong…

 2. bakero zegt op

  Ook bij Agoda spaar je punten voor gratis overnachting, cq extra korting.

  @Gringo. Het is vaak niet mogelijk om bij een hotel diezelfde prijs te krijgen als bij een aanbieder als Agoda. Op het moment dat je aan de receptie verwijst naar die goedkopere prijs bij die aanbieder moet je in de meetste gevallen ter plekke alsnog via die aanbieder boeken. Dat hotel gebruik maken van die aanbieders heeft te maken met een breder bereik. Sta je immers niet op die sites, dan ben je ook moeilijker vindbaar. Ik boek bijvb in een stad en wil in een bepaalde gebied een hotel hebben. Sta je daar niet bij dan wordt je dus ook niet door mij gevonden cq geboekt. Daarbij is het via aanbieders handig om de recensies van andere bezoekers te lezen en dat bij het bepalen van je keuze mee te nemen.

 3. Gerard zegt op

  Kijk en vergelijk via http://www.trivago.nl 95% goedkoper dan rechtstreeks bij een hotel.
  Wilde een keer in Bangkok naar een speciaal hotel . . on line goedgkoper dan aan de balie . .werd me toen getipt, loop even ons business centre binnen en maak dan een on line reservering . .hoe krom kan het soms zijn . .

 4. Harry zegt op

  Hoi
  Ik gebruik het internet om iets leuks te vinden en als ik mijn besluit heb gemaakt zoek ik het telefoon nummer van het hotel zelf op en dan laat ik mijn thaaise vrouw bellen. Meestal minimaal 25% korting plus uograde naar luxe kaner gratis.

 5. psm zegt op

  “Moet daarbij opmerken dat je bij Hotels.com voor bepaalde hotels punten kunt verzamelen en bij 10 boekingen een nacht gratis kunt overnachten”

  Ja, tien dagen boeken en elfde gratis. Wat ze er niet bij vertellen is dat je die extra nacht pas minstens 72 uur later krijgt. Dat noem ik dus ………..

  (onlangs ondervonden bij een booking in Pattaya)

 6. kees zegt op

  Ik heb nog nooit via een website-aanbieder een hotel geboekt. Wat ik wel doe is hun prijzen bekijken en dan het hotel zelf een mailtje sturen.
  Overigens zijn e-bookers en Expedia nu 1 bedrijf. Vaak via e-bookers mijn vlucht geboekt. En de prijs die je zag was ook de prijs die je betaalde. Geen administratiekosten of andere wazige kosten.

 7. François zegt op

  Wij logeren vaak in goedkopere guesthouses. Luxe hoeft voor ons niet zo nodig. Als je je realiseert dat die kleine familiebedrijfjes maar liefst 15% provisie moeten afdragen aan de stinkend rijke website-aanbieders weet je meteen waarom je beter rechtstreeks kan boeken, zoals Gringo hierboven ook al schrijft. Ik gebruik booking.com of soortgelijke websites alleen om in een bepaalde omgeving guesthouses te zoeken en boek vervolgens rechtstreeks. Laat die 15% maar ten goede komen aan degenen die het verdienen.

  (Als je je afvraagt waarom die kleine guesthouses dan toch gebruik maken van booking.com? Heel simpel: anders worden ze niet meer gevonden. Zo worden ze gedwongen om mee te doen.)

 8. Christina zegt op

  Zelf denk Ik dat je goed moet lezen wat er staat en vergelijken. Agoda vind Ik vrij duidelijk hierin.
  Moest kort geleden alles annuleren en binnen 1 week was alles terug op onze bankrekening.
  Maar je kunt ook boeken zonder resitutie het is maar net wat je wilt.
  In december via ebookers nu Expedia vlucht en hotel geboekt was super voordelig moest wel resort fee aan hotel betalen. Stond vermeld bij check in bleek dit hoger te zijn. Gemeld en zonder morren hebben ze dit terugbetaald vind het wel jammer dat ze dit nu niet vermelden dat het meer is. Nog steeds dezelfde prijs.

 9. Sacri zegt op

  Ik boek persoonlijk het liefste gewoon direct bij de vliegmaatschappijen/hotels. Simpelweg omdat ik daar nog nooit problemen mee heb gehad, terwijl ik wel problemen heb gehad met externe aanbieders. En dan niet eens met het boeken of de kosten, maar met de kleine lettertjes die in ineens uitvergroot worden bij een wijziging. Misschien is het tegenwoordig anders. Dat kan ik niet zeggen. Ik heb hier in ieder geval totaal geen problemen mee gehad als ik direct boek. Dit is mij de paar tientjes die ik misschien mis loop wel waard.

  Dat te hebben gezegd, kijk ik wel altijd even snel via Google flights of er geen extreme verschillen tussen zitten tussen de vliegmaatschappijen zelf. Mijn laatste vlucht had prijsverschillen tot €200+ voor een retourticket (directe vlucht) bij KLM, EVA en China Air. Dat vind ik dan weer wel de moeite waard.

  Voor hotels, boek ik altijd bij het hotel zelf. En aangezien ik meestal in simpelere en goedkopere hotels verblijf, is sparen voor een gratis nacht ook niet echt heel lonend. Het enige wat ik mijn hotel doe is slapen, dus waarom een 4/5-sterren hotel?

  Nee, ik kies liever voor gemak en zekerheid dan met moeite een paar tientjes besparen. Als ik de halve wereld rond vlieg, is het laatste wat ik wil doen alle bahtjes drie keer omdraaien voordat ik het uitgeef. Maar dit is natuurlijk mijn mening. Ik kan mij goed inleven in het feit dat anderen wel geld willen of zelfs moeten besparen en daar wat moeite voor willen doen. Daar is helemaal niets mis mee.

 10. Erik zegt op

  Ik heb vorige week nog iets leuks meegemaakt . Ik had geboekt bij Royal Ivory Hotel in Bangkok via booking.com. Prijs voor 1 nacht : 1185 Bath . Ter plaatse besliste ik nog een extra nacht te boeken . Ik dacht dus : Ik boek ineens hier aan de balie. Zij vroegen voor die tweede nacht : 1400 bath ( Eerst zeiden ze zelfs 2000 bath) . Toen ik zei dat dit niet logisch was omdat ze nu voor die tweede nacht toch geen commissie moesten betalen aan Booking.com !! Het zou dus eigenlijk goedkoper moeten zijn dan 1185 bath !
  Het logische Thaise antwoord : Meneer , u boekt nu rechtstreeks hier aan de balie , daarom is het duurder dan via internet !!!
  Toen heb ik gezegd , laat dan maar , ik zal vlug effe achter de hoek in een internetcafé gaan boeken via booking.com . Als reactie hebben ze dan de prijs verlaagd van 2000 naar 1400 . Nog altijd een dikke 200 bath meer natuurlijk. Omdat ik geen zin had om met heel mijn bagage op zoek te gaan naar een internet café heb ik maar toegezegd en dus 1400 bath betaald voor mijn tweede nacht.
  Thaise logica….het blijft mij soms verbazen .
  Erik

 11. Jack G. zegt op

  Bij rechtstreeks boeken zie ik juist vaak dat de Tax en andere heffingen er later worden bijgevoegd. Zeker bij de duurdere hotels.

 12. rene23 zegt op

  Latestays.com

 13. Paul zegt op

  Bij Marriott heb je als (gratis) Marriott Rewards Member een paar euro korting per boeking. Daarnaast vergelijk ik altijd eerst via http://www.hotelprijsvergelijk.nl want die heb ik wel eens vergeleken met trivago en trivago presenteerde in de meeste gevallen toch duurdere websites.

 14. Leo Th. zegt op

  Heb heel veel hotels geboekt (niet alleen in Thailand), rechtstreeks op de hotelsite en via allerlei boekingssites, waaronder ook Latestays.com. Ruimschoots van te voren of pas enkele uren van te voren. Ook geboekt via kantoren op bv. een luchthaven maar ook direct aan de balie van het hotel, daar valt weliswaar meestal te onderhandelen maar garandeert niet de laagste prijs. De éne keer was de walk-in prijs beduidend hoger dan de prijs op een boekingssite, (mijn ervaring vaker wel dan niet) en de andere keer was er weer een mooie promotie via de hotelsite met allerlei extra’s. Heb hotels ook wel opgebeld vanuit Nederland maar dan nog kwam ik meestal niet lager uit dan bv. Agoda of Tripadvisor. Er zijn ook hotels die verschillende prijzen hanteren voor Thais of niet-Thais.. Kortom samengevat, er valt geen peil op te trekken. Het hangt er ook van af of je beslist in een bepaald hotel wil verblijven of dat het je niet uitmaakt. Als je je zinnen op een bepaald hotel hebt gezet boek je uiteraard van te voren en dan is de prijs ook afhankelijk van hoelang je dan weer van te voren boekt.

 15. marce; zegt op

  Ik ben per toeval op een site terecht gekomen http://www.hotelscombined.com, hier worden allen getoond en zie je direct het prijsverschil wat soms toch de moeite is, en wel degelijk voor dezelfde kamer en dezelfde voorwaarden.

 16. Henny zegt op

  Omdat we altijd in het hoogseizoen gaan (rond de kerst) kunnen we niet op het laatste moment boeken. Het voordeel van boeken via b.v. booking.com is dat je gratis kunt annuleren. Het is ons al een paar keer overkomen dat we het programma moesten omgooien en dan kun je zonder problemen (meestal tot een paar dagen tevoren) wijzigingen aanbrengen. Ook dit keer moeten we een hotel weer afzeggen omdat onze zoon in Thailand gaat verhuizen naar ene andere plaats. In Chiang Mai hebben we een hotel waar we al jaren naartoe gaan, daar boeken we rechtstreeks. Het is dan niet veel goedkoper, maar ik gun hun het voordeel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website