De hotels in de belangrijkste toeristische bestemmingen in het Zuiden kampen met annuleringen.

De bezettingsgraad van hotels in Phuket zou in november 70 procent moeten zijn, maar de Thai Hotels Association, afdeling Zuiden, verwacht een lager percentage, omdat het aantal annuleringen blijft toenemen. Vooral toeristen uit China, Taiwan en andere Aziatische landen annuleren hun reis uit angst dat Suvarnabhumi hetzelfde lot beschoren is als Don Mueang, Europese toeristen stellen hun reis uit. Voor de maand december zijn nog weinig reserveringen.

Suchart Hirunkanokkul, president van de afdeling, heeft kritiek op de regering en de minister van Toerisme en Sport. Ze zouden betere informatie moeten geven over de situatie in Bangkok en lokale en buitenlandse media moeten updaten over bestemmingen die nog bereikbaar zijn. ‘We never see mr Chumpol [de minister] do anything to help Thai tourism during the worst flood in 50 years. Where is he now?’

Het Ibis Bangkok Riverside hotel, eigendom van de hotelketen Accor, dat wegens veiligheidsredenen was gesloten, is vandaag weer opengegaan. Accor meldt dat de gemiddelde bezettingsgraad van zijn hotels aan de rand van Bangkok 30 tot 40 procent bedraagt en in de binnenstad 80 procent. Buitenlandse toeristen zijn schaars, de meeste gasten zijn mensen die hun huis zijn ontvlucht en expats. Novotel Bangkok Siam Square meldt een bezettingsgraad van 60 procent. Normaal zou dat 80 tot 85 procent zijn.

www.dickvanderlugt.nl

 

1 reactie op “Hotels kampen met annuleringen door overstromingen”

  1. Miek37 zegt op

    Ik denk dat het aan berichtgeving niet ontbreekt, weliswaar niet van het Ministerie van Sport en Toerisme maar zelfs in China moet het mogelijk zijn om ongecensureerd flood berichten te googlen. Het ligt meer aan de tegenstrijdigheid ervan, dat levert een boel onzekerheid op.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website