Hoewel wereldwijd de prijzen van hotels met 1% zijn gestegen in de eerste helft van 2015 kan je nog steeds voordelig terecht in Thailand. Maar liefst vier steden in Thailand staan in de top 10 van goedkoopste hotelsteden dat blijkt uit de laatste Hotel Price Index van Hotels.com.

In Phnom Penh betaalden Europese reizigers met gemiddeld € 41 het minst voor een hotelovernachting. Zuid-Oost Azië domineert de top 10 hotelsteden waar Europese reizigers het minst betaalden met gemiddelde hotelkamerprijzen tussen € 41 en € 63. In Amsterdam betaalden reizigers ruim drie keer zo veel als in Phnom Penh.

Geringe stijging

Op vakantie gaan hoeft niet duur te zijn. Uit de Hotel Price Index™ blijkt namelijk dat Europese reizigers in de eerste helft van 2015 gemiddeld € 41 hebben betaald voor een hotelovernachting in Phnom Penh. Al was de geringe stijging van betaalde hotelkamerprijzen in de eerste helft van 2015 erg klein (1%); de prijzen bleven in sommige steden goed te behappen.

Lekker goedkoop

Wil je meer geld overhouden voor leuke activiteiten tijdens je reis? Overweeg dan Zuid-Oost Aziatische steden als uw vakantiebestemming. In de grote steden van Cambodja, Thailand en Vietnam betaalden Europese reizigers namelijk het minst voor een hotelovernachting. Zo staat de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh (€ 41) op nummer één, gevolgd door het Chiang Mai in het noorden van Thailand (€ 43) en de populaire Thaise badplaats Pattaya (€ 45). In de top 10 worden de eerste zeven plaatsen ingenomen door de doorgaans drukke Zuid-Oost Aziatische hotelsteden.

Top 10 goedkoopste hotels (eerste helft 2015)

Hieronder vind je de gemiddelde hotelkamerprijzen per nacht betaald door Europese reizigers in de eerste helft van 2015 / eerste helft van 2014 / percentuele verandering:

 1. Phnom Penh, Cambodja € 41 / € 43 / -4%
 2. Chiang Mai, Thailand € 43 / € 40 / 7%
 3. Pattaya, Thailand € 45 / € 48 / -6%
 4. Siem Reap, Cambodja € 47 / € 45 / 6%
 5. Hanoi, Vietnam € 47 / € 40 / 18%
 6. Ho Chi Minh City, Vietnam € 57 / € 51 / 13%
 7. Bangkok, Thailand € 63 / € 57 / 10%
 8. Goa, India € 65 / € 65 / 1%
 9. Krabi, Thailand € 67 / € 66 / 1%
 10. Kiev, Oekraïne € 70 / € 89 / -21%

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Hotelprijzen wereldwijd gestegen, Pattaya en Chiang Mai nog steeds goedkoop”

 1. carla goertz zegt op

  Wat mij zelf betreft vind ik de hotelprijzen in bkk behoorlijk gestegen slaap al 20 jaar in het zefde hotel in bkk en ben begonnen met 48 gulden per kamer en zit nu op 130 euro (vroeger 4 sterren nu 5 denk nieuw vloerkleedje) en prijzen worden ook onduidelijk aangegeven bij der tours gaat het voortaan p.p. en onbijt komt er nog bij . kijk ik op de webpagina van het hotel is het vanaf 82 euro bij boeking van 90 dagen voor vertrek .Ik heb alle datums nagekeken tot mei en er stond er eentje bij van 82 andere dagen lagen rond de 118 euro (misleiding ). boeking .com is erg duur .
  vraag mij af zijn er andere dan meest gebruikte booking kantooren waar je nog wel kunt boeken voor een prijs die de waarde ook vertegewwordigd (slechter maar wel duurder).
  Maar mocht ik eerlijk zijn in londen is mijn 4 sterren hotel gestegen in 4 jaar van 160 euro naar 250 euro en minder faciliteiten als in bkk .

  • Yvette zegt op

   Wij vertrekken volgende week op vakantie naar Thailand. We zoeken nog een hotel in chiang mai voor 5 nachten maar komen niet tot een beslissing. Als Ik de reviews lees dan zijn die soms zo contrasterend van zeer goed tot zeer slecht voor zelfde hotel. Iemand tips voor een goed adres ? Liefst met zwembad en graag Thaise stijl . Of boeken we beter een guesthouse ? Prijs/kwaliteit tov een hotel ? Ik kijk,op booking.com maar suggestie voor andere sites die beter zijn ? Bedankt !

   • Mr.Bojangles zegt op

    ik was best tevreden over het Porn Ping Tower hotel. Ontbijt in het hotel is prima. Maar vraag wel een kamer op een hoge verdieping ivm de disco onderaan. En ga voor een leuk restaurant in de avond: hotel uit, naar de straat, rechtsaf. meter of 100 lopen. Vooral die western bar (ben de naam kwijt) beviel ons erg goed. Even verderop rechtsaf om op de Loi Kroh uit te komen.

 2. nico zegt op

  Ik vindt 1600 / 1800 Bhat voor een GEMIDDELDE prijs toch rijkelijk aan de hoge kant, of ben ik nauw z’n krent?

  Nico

  • Cornelis zegt op

   Probeer voor die prijs in Europa een vergelijkbare accomodatie te vinden en je hebt je antwoord!
   Overigens heb ik voor 40 – 45 euro komende maand viersterren-hotels in zowel Phnom Penh als Chiang Mai – naar mijn mening ronduit goedkoop.

  • Fransamsterdam zegt op

   Nee hoor, u bent geen krent. Een gemiddelde van € 40 sluit bepaald niet uit dat de meeste kamers goedkoper zijn. 1 kamer Hilton à € 220 + 9 kamers elders à € 20 is gemiddeld € 220 + € 180 = € 400 / 10 = € 40.-.

 3. Raijmond zegt op

  In bangkapi heb je een hotel asia
  Die kost 540 baht per nacht


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website