The Pannarai Hotel

Het leven van Charly zit gelukkig vol prettige verrassingen (helaas soms ook minder prettige). Tot een aantal jaren geleden had hij nooit durven voorspellen dat hij de rest van zijn leven in Thailand zou gaan doorbrengen. Inmiddels woont hij echter al een tijdje in Thailand en de laatste jaren dichtbij Udonthani. Vandaag een inzicht in een klein deel van de hotels in Udon, namelijk de hotels waar ik de afgelopen jaren in heb mogen verblijven.


Enkele hotels in Udon uitgelicht

De afgelopen jaren hebben we vaak in hotels overnacht in Udon. Meestal in het Pannarai Hotel maar incidenteel toch ook in het Kavinburi (dit jaar nog, 12 dagen in februari), UD Capital (maart vorig jaar), Old Inn (vorig jaar) en een paar jaar geleden in het Centara. Er zijn natuurlijk veel meer hotels in Udon Thani maar ik heb daar geen ervaring mee. Wat al deze hotels gemeen hebben, is dat ze in hartje centrum van Udon gevestigd zijn.

Zeer recentelijk (ongeveer een maand geleden) heeft ook het Tisa Hotel haar deuren geopend. Tisa zit op de Prajak Road, tussen shopping mall Central Plaza en soi sampan. Kamers worden aangeboden vanaf 750 baht per overnachting. Zo begon UD Capital indertijd ook, kan ik me herinneren. Maar thans zit UD Capital wel op 1.000 – 1.100 baht per overnachting. Ik wacht maar eens af hoe zich dat bij Tisa gaat ontvouwen.

In soi sampan zijn twee hotels in aanbouw, waarvan ik verwacht dat die voor 01 juli open gaan. Uiteraard zijn daar bij mij nog geen prijzen van bekend en heb ik ook geen idee welke faciliteiten zij gaan aanbieden. Het hotel tegenover Irish Clock heet The Eight Hotel. De naam van het andere hotel, tegenover The Old Inn, is mij nog niet bekend.

Receptie van het Pannarai-hotel

Ik doe onderstaand een poging een vergelijking te maken tussen de vijf hotels waarvan ik in de afgelopen jaren gebruik heb gemaakt. Het voordeel van alle vijf hotels is, dat ze in hartje centrum van Udon zijn gevestigd. Het Pannarai hotel en The Old Inn zijn gevestigd in soi sampan. UD Capital hotel en Kavinburi hotel (tegenover het restaurant Good Corner) vind je op Prajak Road, tussen soi sampan en UD night market. Het Centara Hotel is gelegen naast de achterzijde van de shopping mall Central Plaza.

Mijn persoonlijke voorkeur gaat nog altijd uit naar het Pannarai hotel. De kamers zijn goed met een ruime badkamer. Het personeel is uiterst vriendelijk en zeer behulpzaam. Het ontbijt is uitstekend, hoewel thans wat minder dan voorheen. Het zwembad is ruim met terras en ligstoelen. Tevens is hier ook de fitnessruimte. Helaas wordt daar door het management niet veel aandacht aan besteed, wat resulteert in niet werkbare, kapotte apparaten. Sinds enige tijd is het restaurant een groot pluspunt. Blijkbaar is er een nieuwe keuken brigade aangesteld want het opgediende eten is nu van hoge kwaliteit. In de avonduren is er een lichte vorm van life muziek, door twee personen, maar helaas niet mijn smaak. Anderen zullen deze muziek misschien wel weten te waarderen.

Mijn suggestie aan het management om in het restaurant een bar te installeren, heeft helaas nog geen weerklank gekregen. Waarschijnlijk met de gedachte dat er bars genoeg zijn in soi sampan. Dat laatste is wel zo, maar allemaal zonder airco. Pannarai heeft een goed werkende airco, zeker in het restaurant gebeuren, en dat zal een aantal hotelgasten er zeker toe verleiden een drankje in de hotelbar te nuttigen, als aperitief voor het avondeten of als afzakkertje bij terugkomst in het hotel. Bijkomend effect zou kunnen zijn dat er daardoor ook meer gasten van het restaurant gebruik gaan maken. Dat is hard nodig, want meestal zitten er geen of nauwelijks mensen in het restaurant, terwijl zoals gezegd de kwaliteit van het eten er tegenwoordig erg goed is.

Extra personeel achter de bar is overdag, gezien de zeer matige bezetting in het restaurant, niet nodig. Vanaf 17.00 uur zou een aantrekkelijke lady bartender die lekkere cocktails kan maken, zeker niet misstaan. Twee persoons bandje eruit en goede, sfeervolle muziek daarvoor in de plaats.

Centara Hotel

Het Centara hotel is het grootste hotel in Udon. Het heeft een zeer grote ontvangsthal waarin de registratie- en ontvangstbalie en een grote lounge met zitjes alwaar je wat kunt eten en drinken. De kamers zijn ongeveer even groot als in het Pannarai, maar iets oubolliger. Centara biedt zeer veel faciliteiten zoals diverse restaurants (waaronder een zeer goed Chinees restaurant), een fantastische wellness/massage ruimte, een ruim buitenzwembad met daarbij faciliteiten als jacuzzi, sauna en steam room. Voor zakelijke bijeenkomsten is er onder meer ook een ruimte waar 5.000 mensen in theater opstelling kunnen plaats nemen. Voor de liefhebbers heeft Centara ook nog de beschikking over een karaoke ruimte.

Het Centara Hotel heeft dus wel veel meer faciliteiten te bieden, maar als je daar toch geen gebruik van denkt te maken, is het Pannarai qua prijs/prestatie verhouding een betere keuze.

Kavinburi Hotel

De laatste keren dat we in het Pannarai verbleven (december vorig jaar en januari dit jaar) was de internetverbinding vreemd genoeg bijzonder slecht. Vreemd genoeg omdat we daar in het verleden in het Pannarai nooit problemen mee hebben gehad. Op de telefoon in het geheel geen internet en op mijn laptop zeer langzaam en soms helemaal niet. Voor ons reden om in februari het Kavinburi uit te proberen (12 dagen). Daar werkt het internet wel, maar niet bijzonder snel. Een nadeel van het Kavinburi is dat de kamers niet groot zijn, hoewel dat op zich niet zo erg is, maar de badkamer wel heel erg klein is. Dat zal voor de meeste Thai met hun tengere lichaamsbouw geen enkel probleem zijn. Voor mij, een forsgebouwde farang, is dat echter wel degelijk een probleem.

Het kostte me aardig wat moeite om de douchecabine in te komen. Voor mij reden om er in de toekomst niet meer te overnachten. Hun terras op de begane grond en het zwembad zijn wel een trekpleister. Het zwembad, de fitnessruimte en het dakterras liggen op de zevende verdieping. Dan is het erg onhandig als de lift niet verder komt dan de zesde verdieping en je via een monumentale trap naar de zevende dient te klimmen.

Het Pannarai schijnt de internet problemen inmiddels te hebben opgelost, dus een volgende overnachting in Udon zal ik ongetwijfeld weer daar boeken.

Udon Capital hotel

Nog een paar opmerkingen over het Udon Capital hotel. Een recent, begin vorig jaar, geopend nieuw hotel. Een redelijke receptie met een registratie- ontvangstbalie. Rechts van de receptie is een kleine ruimte afgeschermd voor het nuttigen van het ontbijt. Het hotel heeft een lift. De kamers worden onderscheiden in zogenaamde “witte” en “blauwe” kamers. Bij de opening van het hotel begin vorig jaar, was de prijs per overnachting in eerste instantie 650 baht, daarna langzaam opklimmend naar 750 baht en thans zo’n 1.050 baht. De kamers zijn niet groot. Volgens hun website 32 m2, maar dat betwijfel ik. De badkamer is klein, maar wat ruimer dan bij Kavinburi. Naast het hotel is een parkeerterrein met plaats voor ongeveer tien auto’ s.

Het hotel ligt zo’ n 50 meter van UD night market. Als je geen gebruik wilt maken van het ontbijt, dan zijn er op zeer korte afstand mogelijkheden te over om te ontbijten. Ik noem Smiling Frogs, tegenover het UD Capital hotel aan de overkant van de straat (Prajak Road) met daarnaast Good Days. En op nog geen 40 meter aan de rechterkant van het hotel, Good Corner. De 1.050 baht per overnachting die thans wordt gevraagd, is te hoog. In de kamer is wel airco, een flat screen TV, een paar handdoeken en twee flesjes water. Een kleine koelkast maar zonder inhoud en ook geen zaken als chips en dergelijke. Bijzonder karig derhalve en dan is een overnachtingsprijs van 1.050 baht veel te hoog gegrepen.

The Old Inn hotel

Tenslotte The Old Inn in soi sampan. Een zeer prettig hotel met goede kamers. De prijs van ongeveer 1.000 baht voor een kamer van 24 m2 is echter wel aan de hoge kant. Geen ontbijt, geen restaurant, geen bar, parkeren lastig tot bijna onmogelijk, geen zwembad, dus ja, ik zou zo zeggen dat een prijs van 900 baht wel de top is. Zeker als je dat bijvoorbeeld afzet tegen een kamer in @home, 30 meter verderop, ook gevestigd in soi sampan.

Irish Clock hotel

Deze kamers doen nauwelijks onder voor de kamers in The Old Inn en de prijs per overnachting: 650 – 700 baht. Of de kamers in Irish Clock, ook al in soi sampan, ongeveer 60 meter verderop. Grote kamers, geen lift (@home heeft overigens ook geen lift) en de kamers hebben alle faciliteiten. Prijs per overnachting: 700 – 750 baht. Vraag wel naar een kamer die uitziet op soi sampan. Anders krijg je misschien een raamloos hok, weliswaar voor 600 baht, maar toch, daar wil je dood nog niet gevonden worden. Overigens biedt The Old Inn ook wat ruimere kamers aan, tot wel 34 m2, voor een prijs van 1.390,- per overnachting. De inrichting van The Old Inn is vrij apart, zeker geen standaard hotel design, en absoluut te waarderen.

@ Home hotel

Ik ben heel benieuwd naar de prijsontwikkelingen van vooral The Old Inn, UD Capital en Kavinburi als de twee nieuwe hotels in soi sampan ook op de markt verschijnen. Na het onlangs geopende Tisa hotel en deze twee nieuwe hotels in soi sampan, lijkt me toch dat een herschikking van de prijzen zal gaan plaats vinden. Zeker ook gezien het bedroevend slecht verlopen hoogseizoen van dit jaar. En er is geen enkele reden is om aan te nemen dat het volgende hoogseizoen wel een succes zal zijn.

The Old Inn hotel

Pannarai en Centara voelen zich waarschijnlijk ver verheven boven de hier genoemde hotels en zullen zich van de prijsstellingen van deze hotels niets aantrekken. Dit komt mede omdat zowel Pannarai als Centara niet uitsluitend afhankelijk zijn van toeristen en dagjesmensen, maar ook de zakelijke markt bedienen, en ze bovendien faciliteiten kunnen bieden die bij de andere hotels niet voorhanden zijn. Grote zakelijke bijeenkomsten, inclusief lunch en diner, zijn natuurlijk de krenten in de pap voor Pannarai en Centara. Regelmatig zie ik in Pannarai ook grote groepen militairen. Ik vermoed dat het straaljagerpiloten zijn, met de daarbij behorende ondersteunende mensen, die oefenen vanaf het vliegveld van Udon.

Tot zover mijn ervaringen met bovengenoemde hotels.

Met nadruk wil ik erop wijzen dat dit mijn persoonlijke ervaringen zijn. Dat wil dus zeker niet zeggen dat iedereen dezelfde ervaringen heeft opgedaan of zal opdoen.

Voor een overzicht, zie onderstaande tabel.

Charly www.thailandblog.nl/tag/charly/)

12 reacties op “Enkele hotels in Udon uitgelicht”

 1. Willy zegt op

  Wij waren met de jaarwisseling bij het pannarai hotel en ook 2 weken geleden daar verbleven. Ik vind het een goed en netjes hotel. Ook het internet werkte uitstekend. Lekker eten bij de overbuurman Max in het Brick house. Wij komen er zeker terug

 2. Rene Martin zegt op

  Prima informatie en ik hoop dat we van andere plaatsen in Thailand ook zulke vergelijkingen krijgen.

 3. Joost-Buriram zegt op

  Volgende keer moet je toch maar eens bij Agoda deze hotels boeken, daar zijn de prijzen op 16 april 2019 voor 1 nacht een 2p. kamers excl. ontbijt.

  Pannarai Hotel: 1002 baht
  Centara Hotel: 1445 baht
  The Old Inn: 560 baht
  Kavin Buri Hotel: 801 baht
  UD Capital Hotel: 588 baht

 4. Tak zegt op

  Het is natuurlijk altijd alle waar naar zn geld.

  Ik heb ooit een geslapen in Top Mansion ook in soi samphan. 350 -400 baht maar erg spartaans.

  Daarna in The Irish Clock. Oud en beetje smoezellig. Kamer aan de voorkant. Geluidsoverlast. 850 -900 baht.

  De laatste 4 keer in Home at Udon. Schone kamers en net een stukje van de straat verwijderd. Geen ontbijt. Dus geen lawaai overlast. Schuin tegenover Brickhouse. 650 – 700 baht.

  Ik ben al wezen kijken bij Panarai. Als je direct boekt schijnt het goedkoper te zijn. 1580 baht inclusief ontbijt. Als je een zwembad belangrijk vindt dan lijkt me dit een goede keus.

 5. Charly zegt op

  Beste Joost-Buriram

  Alvorens een hotel te boeken kijk ik altijd eerst bij Agoda.

  De door jou genoemde prijzen heb ik zojuist ook even bij Agoda opgezocht, met een incheck op 16 april en een uitcheck op 17 april.
  Ik noem de prijs van de goedkoopste kamer die ik zojuist heb gevonden:

  Pannarai 1.283
  Centara 1.720
  Old Inn 747
  Kavinburi 1.049
  UD Capital 784

  De hotelkamer prijzen wisselen dagelijks. Daarom geef ik in mijn verhaal ook aan dat ik een gemiddelde prijs heb genoteerd voor een standaard kamer, exclusief ontbijt en inclusief serviceteoslag van 10% en belasting 7%.

  Met vriendelijke groet,
  Charly

  • Joost-Buriram zegt op

   Bij de prijzen die ik gevonden heb op Agoda komen er inderdaad nog 10% service kosten en 7% belasting bij.

   Incl. 10% servicekosten en 7% belasting, excl. ontbijt, zijn de prijzen die ik nu waarneem voor 16 tot 17 april.

   Pannarai 1.179,02
   Centara 1.700,50
   Old Inn 658,95
   Kavinburi 942,61
   UD Capital 692,49

   • Charly zegt op

    Beste Joost-Buriram,

    De prijzen die je opgeeft kloppen gewoon niet. Agoda geeft de prijzen inclusief service toelsag van 10% en belasting 7%. Dus gewoon de prijzen aanhouden die Agoda vermeldt en niet zelf gaan zitten rekenen, al dan zonder toeslagen. Die toeslagen moeten in ieder geval betaald worden, dus heeft het geen zin bedragen zonder die toeslagen te noemen.

    Groeten,
    Charly

    • Joost-Buriram zegt op

     Beste Charly als je bij Agoda het desbetreffende hotel aanklikt, bv. het Pannarai hotel, dan krijg ik nu een prijs te zien van 1.013 baht p.k. 2p. excl. bf., klik ik daarna op boeken dan krijg ik de volledige prijs te zien (incl. kosten en tax) die ik moet betalen en die is dan 1.192,58 baht, deze prijs is nu wel iets hoger dan vanmorgen, toen was hij incl. nog 1.179,02 baht.

     Groeten uit Buriram, waar de hotels een stuk goedkoper zijn, alleen dit weekend zijn ze het drievoudige van normaal, maar dit is vanwege de World Super Bike motorraces die hier verreden worden, met zelfs de Nederlandse topracer Michael v/d Mark.

     Joost

 6. rene zegt op

  Ik heb verschillend keren in Charoen hotel posi road Udon Thani geslapen old wing. Ik weet uiteraard de prijs niet meer maar vond de breakfast goed. S,avonds kun je maaltijden nuttigen in het restaurant waar ook muziek gespeeld wordt en je kunt achteraan ook eten naast een kleine vijver alsook met muziek. Indien ik mij nog goed herinner was deze achteraan goedkoper.
  Wat betreft andere hotels in Thailand. Zijn van 18 januari hier en gestart in lek villa naklua road standard room 1700 bath met BF 2 personen.
  Groot zwembad met lig bedden en gratis handdoeken. Vele keuze bij breakfast. Kamers zijn normale grote. Goede wifi. Hebben 6 nachten besteld voor eind maart en er wordt vermindering gebracht tot 1450 bath. Het hotel heeft s,avonds geen keuken. Airco goed
  In korat langs agoda besteld en betaal per nacht 2 per. met BF 752 bath. Hotel is the V loft gelegen aan de achterkant van het grootwarenhuis The Mall en 500 meter van terminal 21. Breakfast was goed maar simpel. Niet te grote kamer en badkamer. Goede wifi. Dit hotel is twee jaar oud. Voordeel van dit hotel is dat je 250 meter moet stappen om langs de parkeergarage aan de achterzijde van the mall kunt binnen gaan en bij de keukens terecht komt waar men betaald met een kaart. Aan de achterzijde van het hotel is er een heel propere markt waar men elke dag kan eten. Het hotel heeft geen restaurant en zwembad. Airco goed
  In Ranong geslapen in Tinidee hotel. 2 personen met breakfast was 1600 bath. Breakfast was goed met thai food en brood,worstjes,jam.
  Groot zwembad met water van de warm water bronnen die 4 km verder zijn. Water is tussen de 40 en 49 graden. Brengen je ook gratis naar de bron en komen je 3 uur later halen. Hotel heeft daar een plaats gehuurd en er heel kleine zwembaden aangelegd waar je in water kunt baden van 40 graden. Zij brengen je ook gratis naar het bustation of airport. Wifi was goed. Standaard kamer en badkamer normale grootte. S,avonds kun je eten in het restaurant naast het zwembad. Buffet all you can eat voor 199 bath of anders de kaart. Buffet was lekker daar je vlees of vis klaar gemaakt wordt waar je bijstaat alook pasta met saus. Drank niet inbegrepen. Hoegaarden aan 170 bath. Airco goed
  Moonrise villa is gelegen aan hat thung wua laeng 15 km van Chumphon. Betaald 1100 bath langs booking com 2 per met breakfast. Familie hotel en deze slapen ook in het hotel. Breakfast was gewoon zoals eieren,worstje,spek,jam en koffie of the. Ananas en bananen. Mijn Thaise vrouw kreeg soep rijst met een ei in. Kamers waren groot en badkamer met stortbad was middelmatig groot. Wifi was goed en het gebruik van fietsen was gratis alsook twee handdoeken voor het strand dat ongeveer 100 meter verwijderd was. Geen restaurant aan het hotel. Aircon goed
  Smile Hua Hin hotel soi 94. Kamers zijn groot met balkon wifi is goed met niet te grote badkamer. Breakfast zoals bijna overal in thailand en 4 nachten voor 1350 bath en nu bijgeboekt voor 10 nachten aan 1200 bath. Klein zwembad maar ongeveer 600 meter van de zee. Geen restaurant aan maar in de straat meer dan genoeg restaurants. Airco goed. Ik hoop Rene Martin dat deze informatie nuttig is.

 7. Jaume Jb zegt op

  Beste alien ,

  Ben maar 49 jaar maar heb toch enige ervaring ivm udon en omstreken.

  Pannaria is een afgeleefd hotel met slechte service ,zwembad waar je niet in kan zwemmen…..enz
  Enkel goed voor wat ouderen die op wandelafstand naar de bars kunnen gaan .
  Paradise is stukken beter en brown hotel nog wat beter

  Grt

  • Willy zegt op

   Hoe kom je daar nu bij dat het pannrai hotel afgeleefd is met slechte service. En dat je daar niet kan zwemmen. Waar baseer je dat op dan. Graag een duidelijk uitleg hier over Jaume Jb

  • Charly zegt op

   Beste Jaume,

   Ik weet niet waarop je geventileerde mening is gebaseerd, maar het slaat echt nergens op.
   Hoezo afgeleefd, hoezo kun je in het zwembad niet zwemmen, hoezo slechte service?
   Als je zo iets beweert mogen we toch minimaal een toelichting verwachten, als je dat niet kan blijf dan met je handen van het toetsenbord af.

   Groeten,
   Charly


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website