Komende zomer zijn zo’n 7,7 miljoen Nederlanders van plan om op vakantie te gaan naar het buitenland. Een kwart van de vakantiegangers moet nog boeken, zo bleek onlangs uit onderzoek van NBTC-NIPO. Wie op zoek is naar gunstige hotelprijzen kan daarvoor in Thailand of in andere landen in Azië terecht. 

Op eilandengroep Langkawi (€ 125) in Maleisië daalde de gemiddelde hotelprijs met 10 procent. De gemiddelde kamerprijs in de Indiase kustplaats Goa (€ 69) zakte met zeven procent en een hotelovernachting in de Cambodjaanse hoofdstad Phnom Penh (€ 43) werd zes procent goedkoper. In de Vietnamese trekpleister Ho Chi Minhstad (€ 60) en in Doha (€ 138) daalden de hotelprijzen met vier procent.

Dalende hotelprijzen rond Middellandse zee

Afgelopen zomer werd het zuiden van Europa hard getroffen door de eurocrisis. Dit leidde tot dalende hotelprijzen* en een stroom aan aanbiedingen in aantrekkelijke vakantiebestemmingen.

In 2012 daalde de hotelprijs in de Portugese badplaats Albufeira met zeven procent naar gemiddeld € 77 per overnachting. In het Spaanse Marbella betaalden reizigers na een daling van zes procent € 113 per overnachting, hotelprijzen in Alicante zakte met vijf procent naar € 69. In de Turkse strandbestemming Antalya daalde de hotelprijs met vij procent naar € 87.

Het afgelopen jaar kende het Italiaanse Amalfi de sterkste hotelprijsdaling ter wereld. Op het eiland voor de kust van Napels betaalden reizigers gemiddeld € 138 per overnachting, dat is 11 procent minder dan in 2011.

Hotels Europese steden

Reizigers kunnen ook in populaire Europese steden profiteren van de dalende hotelprijzen. In Athene (€ 76) en Dubrovnik (€ 113) zakte de gemiddelde kamerprijs met 7 procent en in Lissabon (€ 73) met 6 procent. Hotelkamers in Genève (€ 179) en Madrid (€ 79) werden vijf procent goedkoper in 2012.

* Bron: Hotels.com – Hotel Price Index (HPI)

3 reacties op “Dalende hotelprijzen, voordeel voor vakantiegangers”

 1. Cor Verkerk zegt op

  Altijd leuk om die gemiddelden te lezen.
  Waarschijnlijk zullen de prijzen in Thailand wel omhooggegaan zijn, want daar wordt niets over gezegd.

  En ja, het is ook logisch want als je minder gasten hebt moet je de prijs per nacht wel verhogen anders kom je niet uit op hetzelfde totaalals vorig seizoen. Lolll

 2. Cor van kampen zegt op

  Als je de bovenstaande hotelprijzen ziet blijft Thailand toch in de top van goedkope
  hotel prijzen staan. In het verhaal gaat het over kamerprijzen, maar in heel veel gevallen gaat het over de prijs per persoon. In Thailand heb je al een zeer goede hotel kamer (en dat is de prijs voor twee personen) voor 1500 Bht = ongeveer 35 Euro. Zelfs in Pattaya is een prijs van 1200 Bht voor een goede hotelkamer (als je een beetje bekent bent) geen uitzondering.
  Cor van Kampen.

 3. Dennis zegt op

  In Thailand zijn de hotelprijzen zeker weten niet omlaag gegaan!

  Daar is ook weinig reden toe: Toerisme in Thailand floreert als nooit tevoren, dus meer vraag = hogere prijzen. Daarnaast zijn de kosten stijgende, deels door inflatie, deels door hogere lonen, hetgeen op termijn ook weer meer inflatie veroorzaakt. Je kunt echt nog steeds profiteren van aanbiedingen. Ik ken leuke hotels in Isaan waar je voor 500 baht kunt overnachten. Maar dalende prijzen in Thailand voor hotels, nee dat zit er niet in.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website