Bangkok scoort goed bij Hotel Club Sandwich Index

Door Redactie
Geplaatst in Hotels
Tags: ,
13 juni 2013

Bangkok scoort goed als het gaat om de Club Sandwich Index (CSI) van Hotels.com. De CSI geeft vakantiegangers een indicatie van de prijzen op hun bestemmingen, door het klassieke broodje kip, spek, ei, sla en mayonaise in te zetten als graadmeter voor betaalbaarheid.

De gemiddelde CSI-prijs per land is berekend op basis van de daadwerkelijk door hotelgasten betaalde bedragen voor een clubsandwich in dertig hotels, gevestigd in hoofdsteden en vooraanstaande toeristensteden. Wereldwijd zijn de prijzen onderzocht in 840 drie-, vier- en vijfsterrenhotels.

De tweede editie van de index toont niet alleen de wereldwijde ontwikkeling van de prijs van een clubsandwich, maar ook het effect van schommelende wisselkoersen. Reizigers zullen tevreden constateren dat de prijzen op veel plaatsen zijn gedaald. Hoewel Genève alle andere bestemmingen overtreft met een gemiddelde prijs van € 23,35, daalde de prijs van de duurste clubsandwich ten opzichte van vorig jaar, toen Parijs de lijst aanvoerde met € 25,13.

In Genève lopen de prijzen van een eenvoudige ‘club’ uiteen van een uitzonderlijke € 39,78 in een vijfsterrenhotel tot een meer acceptabele € 12,87 in een driesterrenhotel. Parijs, befaamd culinair hotspot en vorig jaar nog lijstaanvoerder, zakte naar plaats twee met een gemiddelde prijs van € 21,05. De Franse hoofdstad wordt op korte afstand gevolgd door Oslo, dat zijn derde plaats behield met een gemiddelde prijs van € 20,48.

Bangkok

Bangkok is terug te vinden op plaats 24. Hotelgasten betalen er gemiddeld € 9,08 voor een clubsandwich. De Indiase hoofdstad New Delhi blijft met een gemiddelde prijs van slechts €  7,00 de goedkoopste bestemming om een clubsandwich te bestellen. Ook andere populaire vakantiebestemmingen blijven relatief voordelig, onder meer Madrid (€ 11,36) en Rio de Janeiro (€ 11,08).

“De clubsandwich is verkrijgbaar in hotels over de hele wereld”, zegt Alison Couper van Hotels.com. “Het is een perfecte graadmeter voor kosten, die toeristen helpt bij het in kaart brengen van dagelijkse uitgaven aan eenvoudige zaken als eten en drinken. De prijsverschillen tussen dit jaar en vorig jaar zijn onderhevig aan verschillende factoren, zoals veranderingen van lokale voedselprijzen en wisselkoersschommelingen. Het mooie van de CSI is dat we reizigers met een simpele prijsvergelijking kunnen laten zien wat hun geld waard is in verschillende landen.”

Club Sandwich Index (in Amerikaanse dollars)

Hieronder de complete lijst van de Club Sandwich Index:


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Bangkok scoort goed bij Hotel Club Sandwich Index”

  1. Joop zegt op

    Leuk artikel, zelf probeer ik dit ook al jaren uit maar dan met EGGS BENEDICT dat ook op elke luxe hotelmenukaart staat.
    Tevens geef ik naast prijs ook punten voor de kwalitet van het gerecht.
    Bangkok Hyatt Erawan staat bovenaan op mijn lijst en het Maho Sint Maarten onderaan ter vergelijk………
    Groetjes Joop


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website