‘Hill Tribe’ kindertehuis

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Goede doelen
Tags: , ,
12 januari 2014

Dit bijzondere kindertehuis is een initiatief van de Nederlander Joop Rieffs. Na enkele bezoeken aan dit huis, raakte ik enorm onder de indruk van het goede werk.

De niet aflatende inzet van Joop is ongelofelijk. Nu ik vaker en langer in Thailand verblijf, heb ik mij beschikbaar gesteld daar waar nodig in te springen indien de situatie dat nodig maakt. De gezondheid van Joop is soms in het geding waarvoor hij dan naar Nederland moet afreizen.

De kinderen zijn, door hier te kunnen wonen, in staat een schoolopleiding te krijgen. Beetje bij beetje (en botje bij botje) groeide dit in de laatste 5 jaar uit tot een door de Thaise overheid erkend kindertehuis.

Ik heb mogen ervaren hoe deze kinderen in een fantastische familiesfeer kunnen wonen en naar school kunnen gaan, wat vanuit hun dorpen in het verre binnenland onmogelijk is. Heb meegemaakt hoe ze voor alles zelf leren te zorgen, voor de dieren, zelf eten te (leren) koken en gezamenlijk eten.
Aansluitend is er dan ontspanning, lezen, spelen of TV kijken. Daarna moeten alle kinderen hun huiswerk maken waarbij ze zo nodig door Joop geholpen worden. Hij is voor de kinderen (velen zijn wees) een goede ”vader”. Ze zijn allemaal dol op hem.

Misschien zijn er onder de lezers van Thailandblog, na lezen hierover (zie voor uitgebreide informatie de onderstaande link) die iets willen ondersteunen. Op de website is te lezen hoe een kleine sponsor-bijdrage al heel veel betekent. Iedere euro (Bath) komt volledig ten goede aan het tehuis want iedereen die erbij betrokken is doet alle werk op vrijwillige basis. Puur liefdewerk.

Via deze weg hoop ik dat meer bekendheid ontstaat over dit tehuis. Het kan een mooi 2014 worden, wat ik het tehuis en de kinderen en alle lezers van Thailandblog toewens.

Reacties zal ik Joop laten weten. Er is daar namelijk geen internet verbinding, maar ik kan hem goed bereiken.

Meer informatie: www.hilltribeschildren.nl

Ronald Schütte (สวัสดีปีใหม่ คุณ รอน)


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “‘Hill Tribe’ kindertehuis”

 1. janbeute zegt op

  Laat maar iets van je horen ben er erg benieuwt naar .
  We hebben in het verleden ook enkele Hilltribe schooltjes bezocht op de Motor Bike .
  En zeker dit zijn de plaatsen waar echt de noodhulp naar toe moet .
  Ver van Bangkok en Hua hin , niet tevergeten Pattaya en Phuket met hun mooie stranden , en met al zijn luxe condos die voor miljoenen bathjes verkocht of te koop zijn .
  Uiteraard met swimmingpool .
  De armoede is hier schrijnend . maar wie maakt zich hier druk om ??
  De Thaise regering of de toeristen , overwinteraars ???
  Thailand heeft twee gezichten , dat is zeker .

  Jan Beute .

  • joop rieff zegt op

   Beste Jan Beute,

   Dank voor de reactie.
   Ik ben het helemaal eens met de noodzaak voor hulp die je noemt.
   Die kinderen hebben scholing nodig voor een goede toekomst.
   Ik weet dat ook de Thaise overheid zich dit aantrekt. Wij zijn niet voor niets officieel erkend en krijgen daardoor ook wat steun voor ons voortbestaan.
   Maar intussen is dat niet alles genoeg om te doen wat die kinderen nodig hebben. Vandaar ons verzoek aan anderen om enige steun.
   Zoals op de pagina van ons tehuis is te lezen (WWW.HILTRIBECHILDREN.NL) is iedere steun uiteraard meer dan welkom.
   Ik blijf met veel plezier dit voor die kinderen doen.

   met vriendelijke groet

   Joop Rieff


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website