Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Graag bekwam ik uw mening over iets dat mij begin deze week is overkomen. Ik ben een man van bijna 65, rook niet en drink matig en woon deeltijds in Hua Hin. Maandagnacht ging ik effe uit bed om het raam te sluiten. Bij het teruggaan liggen kreeg ik plots een stekende pijn in de achterkant van mijn mijn rechterdij. Een pijn die de uren daarna erger en erger werd, zodanig zelfs dat ik het uitkermde van de pijn bij gelijk welke beweging van boven of onderlichaam. Ik garandeer u dat ik nooit of te nimmer zulke pijn heb ervaren.

De daaropvolgende dag was mijn enige beweging van bed naar het toilet pikkelen en terug. Tijd genoeg dus om wat op internet te Googelen. Alle opgenoemde symptomen kwamen overeen met een hamstringblessure. In normale omstandigheden fiets ik hier elke ochtend 45 km en wandel 5 tot 10 km per dag. Ik was er van overtuigd dat ik dit wel kon vergeten voor enkele weken. Dinsdagnacht merkte ik echter dat mijn been al veel soepeler werd zonder al te veel pijn en woensdag voelde het enkel nog wat stijf aan (als na een flinke fitnesstraining).

En zie, vandaag donderdag heb al terug probleemloos 45 km afgemaald en lijkt het of er nooit wat gebeurd is. Zulks is bij een hamstringblessure toch ondenkbaar?
Vandaar mijn vraag aan u: wat kan er dan wel gebeurd zijn?

Ik neem dagelijks medicijnen tegen hoge bloeddruk en een cholesterolremmer.

Ik kijk uit naar uw reactie.

Dank bij voorbaat,

R.

******

Beste R,

Waarschijnlijk heeft u een aanval van ischias gehad. Dat gebeurt als er een zenuw geprikkeld raakt bij uw wervelkolom. Hier een overzicht: https://www.hetrugcentrum.nl/lage-rugpijn/ischias/

Ischias kan lang duren, maar kan ook na een paar dagen verdwijnen.

Een hamstring blessure duurt veel langer.

Voorlopig zou ik niets doen en gewoon verder gaan met uw leven. Mocht het weer gebeuren, dan is het handig een stok bij de hand te hebben.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website