Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik heb veel last van verstopping. Ben 60 jaar, 178 en 88 kilo. Bloeddruk 95/135.

Gemiddeld 2x per week heb ik behoorlijk problemen met de stoelgang, hetgeen weer resulteert in aambeien. Ik eet toch iedere dag 2 stuks fruit, eet volkoren brood en ruim groente. Drink minimaal 3 liter water per dag en bij heet weer wel 4 liter. Loop iedere dag een 30 minuten en ben een uurtje per dag in de tuin bezig.

De apotheek alhier heeft mij ducolax meegegeven en dat werkt inderdaad. Ben echter bang dat mijn lichaam hier aan gaat wennen als ik dagelijks een tablet in neem.

Kunt U hier omtrent enige toelichting geven.

Bij voorbaat mijn dank

Groet,

F.

*****

Beste F,

Constipatie is een vervelende klacht. Als het plotseling optreedt, nadat daarvoor de stoelgang altijd normaal was, is het zaak, om een darmonderzoek te laten doen.
Heeft u dit al langere tijd, dan is het eerste wat u moet doen, te ontspannen op het toilet. Zie hiervoor de volgende folder: https://folders.slingeland.nl/folders/folder-1135.html

Als het niet lukt, kunt u altijd de hulp inroepen van Duphalac. Na elke maaltijd een theelepel en voor het slapen. Duphalac is gemaakt op basis van vezels.

Dulcolax is een middel dat gewenning kan veroorzaken. Gebruik het daarom niet vaker dan 1 x per week. Hetzelfde geldt voor senna-preparaten.

Aambeien ontstaan vooral bij persen. Neem daarom de tijd op het toilet. Vroeger hing de verjaardagskalender daar en bij sommige mensen zelfs een halve bibliotheek.
Gebruik geen wc papier, maar de toiletdouche.

Ik hoop, dat u wat aan deze informatie heeft.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).


» Laat een reactie achter


Rating: 4.64/5. From 11 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website