Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Wellicht is de vraag al eens gesteld, maar ik kon die niet terugvinden. Mijn vraag gaat over het al dan niet vaccineren tegen covid. Ik ben geen antivaxxer, maar ik heb mijn hele leven amper tot geen medicijnen gebruikt. Als ik al iets gebruikte was dit homeopathisch. Ik heb mij daarom nog niet laten vaccineren, mede omdat ik die nieuwe vaccins, met name de RNA en DNA type, (nog) niet vertrouw.

Ik overweeg om mij te laten vaccineren met Sinovac, naar ik begrijp een ‘gewoon’ vaccin dat gebruik maakt van inactieve viruscellen. Dat is een vaccin dat ik begrijp en daarom meer vertrouw. Maar gezien de steeds opnieuw opdoemende varianten, vraag ik mij af of dit vaccin wel werkt? Overigens vraag ik mij dit ook af bij al die andere vaccins. Mijn vraag is dus of het überhaupt wel zin heeft om je te laten vaccineren?

Zo ja, welk vaccin zou u adviseren rekening houdend met bovenstaande?

Info: Leeftijd 65 jaar; lengte 177 cm; gewicht 105 kilo (redelijk gespierd met wat buikvet); redelijk fervent roker en drinker; vroeger veel gesport; geen noemenswaardige gezondheidsklachten gehad. Ooit een keer een hartruis ontdekt, zo’n 30 jaar geleden.

Alvast bedankt voor uw advies en alvast een prachtig en gezond 2022!

Groet,

H.

******

Beste H,

Vele vaccins zijn buitengewoon nuttig vanwege de ziektes die we daarmee kunnen vermijden. Niet elk virus muteert zo snel als de virussen die het op onze luchtwegen gemunt hebben. Daarom zijn er vaccins die voor het leven bescherming bieden. De moderne covid vaccins bieden nauwelijks enige bescherming, omdat ze gericht zijn op slechts 1 onderdeel van het virus, het spike-eiwit dat er lustig op los muteert.

Sinovac is op de oude manier gemaakt en zorgt voor antistoffen tegen meer dan één onderdeel van het virus. In theorie zou het dus beter moeten werken. Helaas zijn er maar heel weinig gegevens over bekend.

In wezen is een vaccin voor covid volledig overbodig, aangezien er uitstekende methodes zijn ter preventie. Helaas worden publicaties daarover gecensureerd. Dat krijg je als de maker van die vaccins de absolute macht heeft gekregen over de behandeling van Covid.

Wat de vaccins betreft, lijkt het dat mensen in een serieuze risicogroep, waar u ook onder valt, een klein voordeel hebben bij vaccinatie. Vergelijkingen met preventie zijn weinig gemaakt. Dat komt de vaccin producenten kennelijk niet goed uit.

Indien u besluit zich te laten vaccineren, lijkt Sinovac de minst slechte keus.

Overigens zijn mensen die zich weigeren te laten vaccineren tegen Covid geen antivaxxers. Zij weigeren alleen maar zich te laten injecteren met een experimentele vloeistof, waarvan werking en bijwerking niet bekend zijn. Hoewel het er, met de kennis van vandaag niet al te best uitziet, om het maar zachtjes uit te drukken.

Je laten vaccineren, om je vrijheid terug te krijgen, betekent dat je geen vrijheid hebt.

Voor preventie verwijs ik naar de folder van FLCCC

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website