Vraag aan huisarts Maarten: Ouderdom en weinig energie

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Gezondheid, Huisarts Maarten
Tags: ,
17 juli 2021

Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Hier kom ik weer met een vraag, ben inmiddels 78, rook niet meer en voel m’n lichaam ouder worden. Loop nu slecht omdat ik beide hielen met een tussentijd van 3 jaar heb beschadigd ook m’n heupen zijn pijnlijk door m’n misvormde rug, maar ik mag niet klagen velen zijn slechter af dan ik.

Nu komt mijn vraag, ik heb de laatste tijd geen energie meer om iets te ondernemen. Ik moet mezelf echt forceren om mijn hobby (knutselen, repareren en creëren). Ik slik op dit moment helemaal niets, ben 80 kg, 177 cm hoog en bloeddruk ongeveer 65/140. Eet heel weinig en heb de laatste 4 dagen last van diarree, eet veel fruit, o.a. mangostone. Kan ik hier iets aan doen of moet ik gewoon aanvaarden dat ik ouder word?

Groet,

H.

*****

Beste H,

Aan uw rug en hielen kan misschien iets worden gedaan met speciale schoenen. Of dat haalbaar is met de hitte hier, is een andere zaak. Ook moeten die door een gespecialiseerde schoenmaker worden gemaakt. Ook een goede fysiotherapeut kan het leven wat aangenamer maken.

Wat de lusteloosheid betreft, kan misschien een eiwithoudende drank wat helpen. Waarschijnlijk weet de apotheek daar meer van.

Uw suiker is wat aan de hoge kant. Laat een HbA1C test doen, om te kijken of er diabetes in het spel is. Zo ja, dan kan dat behandeld worden met bijvoorbeeld metformin.

Ook hebt u wat veel leukocyten. Dat kan met de diarree van doen hebben. Laat dat over twee weken herhalen. Vraag dan om een CBC (Complete Blood count).

De diarree kan veroorzaakt zijn door een voedselvergiftiging. Daarvoor kunt u loperamide kopen. Slik dat niet te lang. Gaat het niet over, dan kunt u een specialist raadplegen.

Wat het ouder worden betreft, dat moet iedereen aanvaarden. Daar zit niets anders op. Verjongingskuren worden wel verkocht, maar werken niet.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website