Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Bedankt voor uw zeer goede adviezen i.z. hersen en prostaat. Ik heb vergeten om te vermelden dat de neuroloog mij Cardura XL 4 mg heeft meegegeven voor bloeddrukverlaging en een betere doorbloeding in je hersenen. Ik ben uiteraard na uw aanbeveling direct gestopt met het innemen van deze medicijn.
Het enige wat ik nog gebruik is Arconia 60 mg elke ochtend naar het ontbijt voor mijn hernia pijnen die al 50 jaar heb. Ook 2 operaties hebben niet kunnen helpen om van deze vervelende pijnen verlost te worden.

Inzake prostaatkanker stuur ik u 2 bladzijden van de urologist met het verzoek of u mij kunt zeggen of deze medicijnen bij u bekend zijn. In verband met de zeer hoge kosten heb ik deze injectie nog niet kunnen kopen. Deze medicijn die je elke 3 maanden moet laten zetten zou de groei van de prostaat stoppen. Gezien de plasbuis dwars door de prostaat loopt ben ik een beetje bang dat in de toekomst door de groei van de prostaat deze plasbuis wordt ingeklemd.

Graag zou ik van u willen vernemen wat u van deze medicijn vindt.

Alvast bedankt voor uw medewerking.

Met vriendelijke groet,

J.

****

Beste J,

Dipheriline wordt gebruikt om de aanmaak van testosteron te blokkeren. Daardoor wordt de groei van de kanker geremd. Enantone valt onder dezelfde categorie. Beiden zorgen we voor chemische castratie. Echte castratie heeft hetzelfde effect.

Gezien uw leeftijd en de vele bijwerkingen van deze preparaten weet ik niet, of dergelijke ingrepen wel nodig zijn. Laat ze eerst maar eens kijken, of de tumor hard groeit. Dat kan uitstekend met een MRI. Een PET-TAC kan laten zien of er uitzaaiingen zijn. Is dat het geval, dan valt de behandeling te overwegen.

Carura is geen antistollingsmiddel, maar een bloeddrukmiddel. Dat kunt u gewoon blijven slikken. Het heeft bovendien het voordeel, dat u er makkelijker van kunt plassen.

Als uw plasbuis wordt dichtgedrukt, kan dat goed worden behandeld, maar zover is het nog lang niet.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website