Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Allereerst hartelijk dank dat u de Thailandgangers helpt met advies. ik ben een Thailand overwinteraar. Al een paar jaar tref ik de voorbereidingen om me met een retirement visum daar ‘permanent’ te vestigen.

Sinds kort heb ik een liesbreuk van 1 centimeter en zal binnenkort een uitnodiging krijgen van een NL ziekenhuis om geopereerd te worden. Mijn vraag is of ik dat beter in Thailand kan laten doen of in Nederland?

De reden van mijn twijfel is dat ik sinds C19 heel voorzichtig ben met het vertrouwen van zorgverleners die in de EU gevestigd zijn. Ik wantrouw het Mnra en dus ook eventuele bloedtransfusie.

Ik ben 53 jaar, 1,79 m lang en weeg 78 kilo. Rook niet, drink maar 2 à 3 glazen alcohol per week. Ik gebruik geen medicijnen, heb geen allergieën Ik ben eigenlijk wel behoorlijk gezond. Sport regelmatig (wandelen, hockey in NL, zwemmen in Thailand, af en toe Muy Thai).

Mijn vraag is dan ook: Waar kan ik het beste mijn liesbreuk laten verhelpen?

Groet,

T.

****

Beste T,
Als ik u was, zou ik de breuk in Thailand laten opereren. Vraag echter om een Bassini Plastiek, dus geen netje. Een netje is misschien wat steviger, maar kan vervelende bijwerkingen (chronische pijn) hebben, omdat het een vreemd lichaam is. Hetzelfde materiaal als een sinaasappelnetje. Nog beter een combinatie van Bassini en Shouldice, indertijd ontwikkeld door Professor Camps en mij. Een beetje chirurg kan dat ook. Helaas is het verslag verloren gegaan.  

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website