Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Ik woon sinds 2005 in Thailand en heb eigenlijk sinds dat ik hier woon last van enorme eeltvorming op mijn voeten. Ik heb alle middeltjes geprobeerd maar niets helpt. Wat vooral vervelend en pijnlijk is; zijn de kloven die vrijwel voortdurend ontstaan.

Ik loop op blote voeten in en rond mijn huis.

Is er iets aan te doen?

Mijn leeftijd is 66 jaar, gewicht 86 kg. 1.90 mtr

Groet,

D.

******

Beste D.

Allereerst moet je de kloven behandelen. Zijn ze ontstoken? Waarschijnlijk wel, omdat je pijn hebt.
Gebruik je medicijnen?

Stuur me enkele foto’s van je voeten.

Koop zachte pantoffels en loop daarop, ook in huis.

Als ik meer gegevens heb, kan ik je misschien helpen.

Weet wel dat de behandeling langdurig (drie maanden) en arbeidsintensief (2-3 maal daags) zal zijn

Vriendelijke groet,

Maarten Vasbinder


Beste Maarten

Bedankt voor je snelle reactie. Ja soms zijn de  kloven ontstoken. Nee ik gebruik geen medicijnen. Toevallig heb ik net vandaag veel dead skin laten verwijderen, maar bijgaande fotos geven wel een goed beeld.

Groet D.

****

Beste J.

Heel belangrijk is twee maal daags de voeten te wassen met bijvoorbeeld baby shampoo. Goed afspoelen en drogen met koude Föhn, indien aanwezig. Ventilator mag ook. Na het wassen de kloven behandelen met betadine. Drogen met föhn of ventilator
Breng clotrimazol crème aan, of liever poeder, ook in schoenen. Te koop bij de apotheek. Voor honden gebruikt men meestal poeder. Dat is ook goed. Minimaal 3 weken. Schone katoenen sokken aan, zeker ‘s-nachts.

Zijn de kloven geheeld, dan het eelt behandelen met urea-20 crème, tot de voeten weer zacht zijn. Alleen ‘s-nachts. Ook weer katoenen sokken.

Daarbij zou ik gedurende 3 weken een tablet Diflucan (fluconazol) 150 innemen. 1 x per week. Dat is om eventuele voetschimmel helemaal kwijt te raken.

Ik hoop, dat de medicijnen verkrijgbaar zijn. Volgens de officiële kanalen wel, maar dat zegt niet zoveel. Altijd op blote voeten lopen, veroorzaakt eelt. Dat is bekend. Eelt is prima, maar het moet wel goed onderhouden worden.
Pedicures hebben vaak vuile instrumenten. Overal ter wereld. Een autoclaaf, om ze te steriliseren maken is heel duur. Alcohol is niet afdoende

In Spanje steriliseerde ik de instrumenten van enkele pedicures. Dat scheelde een hoop ellende.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website