Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Gedurende de coronaperiode heb ik vele bijdragen gevolgd van dr. John Campbell en dr. Phillip McMillan. Onlangs had dr. John Campbell een interview met de zeer hoog aangeschreven professor Dalgleish. Tijdens deze uitzending werd er onder andere uitleg gegeven betreffende onze T-cellen die in ons lichaam aanwezig zijn.

De werking van de T-cellen neemt af vanaf een leeftijd van rond de 55 jaar en neemt praktisch geheel af vanaf een 70-jarige leeftijd. De T-cellen zijn betrokken bij het buiten werking stellen van kankercellen. Vandaar dat je ziet dat kankersoorten zich met name ontwikkelen vanaf 70 jaar en ouder.

In de uitzending werd door professor Dalgleish aangegeven dat hij patiënten behandelde met een vaccin waarin door hitte vernietigde microbacteriën aanwezig zijn die een enorme boost geven aan ons immuunsysteem INM101.

Daarmee werken de T-cellen weer veel beter waardoor je beter beschermd bent tegen kanker EN door het versterkte immuunsysteem zou men ook een veel betere bescherming krijgen tegen Corona waardoor corona vaccinaties overbodig zouden zijn. Ik ga niet verder uitweiden over wel of geen corona vaccinaties. Persoonlijk heb ik ze niet genomen.

Hebt u enig idee waar ik de boven beschreven vaccinaties met dode microbacteriën zou kunnen krijgen? En moet een dergelijke injectie jaarlijks herhaald worden?

Bij voorbaat erg veel dank voor uw reactie.

Met vriendelijke groet,

J.

******

Beste J,

BCG vaccin tegen tuberculose wordt veel gebruikt bij blaaskanker. Het is een vaccin tegen mycobacteriën, dat al heel lang wordt gebruikt.

De theorie is, dat hetzelfde vaccin ook kan werken tegen andere kankersoorten. Daar wordt tegenwoordig mee geëxperimenteerd. Het vaccin is gewoon verkrijgbaar als BCG vaccin.

BCG vaccin wordt meestal maar eenmaal gegeven als het tuberculose betreft. Voor het boosten van het immuunsysteem moet het waarschijnlijk vaker worden gegeven.
Hier een soortement van overzichtsartikel: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7408281/

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website