Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij voorheen grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

 • Leeftijd
 • Klacht(en)
 • Voorgeschiedenis
 • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
 • Roken, alcohol
 • Overgewicht
 • Eventueel laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
 • Eventueel bloeddruk

Foto’s en bijlagen kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Ik ga binnenkort weer proberen 3 maanden te overwinteren in Thailand en de Filippijnen. Ik ben 73 en omdat ik aan diabetes type 2 lijd moet ik spuiten Ozempic meenemen voor 3 maanden. Die moeten koel bewaard worden wat soms problemen geeft als ik in kleine hotelletjes of guesthouses zonder koelkast op de kamer verblijf.

Mijn vraag nu is of ik die Ozempic of een gelijkwaardig vervangmiddel ter plaatse kan aankopen?

Groet,

J.

*****

Beste J,

Volgens mijn gegevens is semaglutide (Ozempic) verkrijgbaar in Thailand. Neem in ieder geval een voorraadje in een goede koelbox mee.

We vragen het ook nog even aan de lezers. Die weten wat dat betreft vaak meer dan ik.

Vriendelijke groet,

Dr. Maarten

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is daarbij van belang dat je de juiste informatie geeft (zie lijstje bovenaan de pagina).


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

5 reacties op “Vraag aan huisarts Maarten: Ozempic (semaglutide) ter plekke kopen?”

 1. Barney zegt op

  Op het gevaar af zinloze, onjuiste of reeds bekende info te geven verwijs ik naar onderstaand met de bronnen.

  CAK spreekt op haar site over een medicijnverklaring die zijn kan afgeven; https://www.hetcak.nl/regelingen/medicijnen-mee-op-reis
  Dit geldt voor opiaten.
  Dat is wat anders dan een medicijnpaspoort. Wellicht is dat iets dat nodig is om geneesmiddelen in te voeren maar wellicht ook noodzakelijk om ter plaatsten (bij) te kopen. Verder blijkt een medicijnenpaspoort niet voldoende, wel bij verlies of als men naar een dokter moet.

  Medicijnen meenemen in originele verpakking
  Neem medicijnen mee in de originele verpakking van de apotheek met etiket. Dan is duidelijk dat het om een geneesmiddel gaat en niet om drugs.

  https://ledenvereniging.nl/zorg/ziektes-aandoeningen/medicijnen/in-het-buitenland-een-medicijn-nodig
  Gaat u op reis naar het buitenland en gebruikt u medicijnen die alleen op recept verkrijgbaar zijn? Regel dan voordat u op reis gaat een internationaal recept. Hoe u dit regelt leest u in het artikel ‘Ik ga op reis en neem mee … medicijnen.

  https://ledenvereniging.nl/ik-ga-op-reis-en-neem-mee-medicijnen
  Internationaal recept
  Niet alle Nederlandse geneesmiddelen zijn in het buitenland te koop. Verwacht u dat u een medicijn op recept nodig heeft in het buitenland, vraag uw huisarts dan vooraf om een internationaal recept. Daarop staat de werkzame stof van het medicijn. Zo weet elke apotheker, waar ook ter wereld, precies wat u nodig heeft.
  Er bestaat overigens geen speciaal formulier om een internationaal recept op te stellen. Vraag uw arts om in ieder geval de volgende gegevens te vermelden:
  Uw volledige voor- en achternaam.
  Uw geboortedatum.
  Datum van afgifte van het recept.
  Voor- en achternaam en titel of diploma (beroepskwalificatie) van de arts, adres en land van de artsenpraktijk mét een handtekening.
  De werkzame stof (ook wel generieke naam of stofnaam), de vorm (tabletten, oplossing, enzovoort), hoeveelheid, concentratie en dosering van het voorgeschreven middel.
  Telefoonnummer bij de hand
  Neem voor alle zekerheid het telefoonnummer van uw (huis)arts en apotheek mee. Heeft u onverwacht vragen over uw medicatie dan kunt u bij hen terecht.

  Koeltassen voor insuline via internet:
  Frio: deze modellen koelen op basis van water.
  Diabetescentrale: deze modellen koelen met een koelelement of op basis van water.
  Een koeltas of -box is niet voor alle medicijnen geschikt. Lees de bijsluiter of vraag uw apotheker hoe u uw medicatie het beste kunt bewaren.

  Medicijnen in de handbagage!
  Gaat u met het vliegtuig naar uw reisbestemming? Houd geneesmiddelen dan in uw handbagage. In het bagageruim kan het vriezen en dat is te koud voor medicijnen. Stop ze ook niet in uw broekzak. Dat is te warm voor geneesmiddelen.

  Let op met de regels voor handbagage:
  Is het medicijn een vloeistof en neemt u minder dan 100 milliliter mee? Dat moet dit in een doorzichtig en hersluitbaar plastic zakje. Dit koopt u bij de drogist of de supermarkt.
  Is het meer dan 100 milliliter? Zorg dat u een doktersrecept kunt overhandigen of kunt aantonen dat het medicijn op uw naam staat.
  Voor de douanecontrole is het verstandig om een internationale versie van het doktersrecept mee te nemen. Dit regelt u via uw huisarts.
  Kijk ook op de site van de Overheid voor de regels rondom medicijnen en handbagage.
  Of raadpleeg de site van de vliegtuigmaatschappij.

 2. Jomel17 zegt op

  Mijn vrouw is ook diabeet.
  Toen wij eind 2019 voorgoed naar Thailand gingen hebben we 2 speciale koeltasjes gekocht bij Frio.
  Een nacht in de koelkast gevuld met water en blijft heel lang koud.

 3. Maarten Vasbinder zegt op

  Beste lezers,

  Ontzettend goed dat jullie adviezen geven over methodes om medcijnen te koelen. Ik denk dat velen daar hun voordeel mee kunnen doen.
  Is er echter iemand onder u, die weet of Ozempic (semaglutide), overigens geen insuline, in Thailand verkrijgbaar is.
  Officiële kanalen kloppen namelijk niet altijd met de realiteit.

  Alvast bedankt,

  Dr. Maarten

 4. John zegt op

  Volgens mijn pharmacy hier op Beach road Jomtien is het gewoon verkrijgbaar, ze hebben mij een foto gestuurd, ik zal even kijken hoe ik die kan plaatsen

  • Jan Scheys zegt op

   Beste,
   kan je me die foto doorsturen op janscheys@yahoo.co.uk en indien mogelijk ook de kostprijs omdat deze medicijn nogal duur is in België.
   Bedankt,
   Jan


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website