Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals:

  • Leeftijd
  • Klacht(en)
  • Voorgeschiedenis
  • Medicijngebruik, ook supplementen etc.
  • Roken, alcohol
  • Overgewicht
  • Eventueel: laboratoriumuitslagen en ander onderzoek
  • Eventueel bloeddruk

Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Goedendag, ik ben een man van 50 jaar, 80 kg 1.80 m nooit ziek geweest. Rook niet drink niet. Helaas ben ik ook niet sportief.

Ik woon sinds 1 jaar in Thailand en heb hooikoorts verschijnselen. Maakt niet uit waar ik verblijf in Thailand. Gewoon overal iedere dag rode ogen ontstoken holten en een loopneus. Al bij verschillende artsen en apothekers geweest. Iedere keer met een zak vol pillen naar huis gestuurd , helaas werkte dit niet. In Nederland heb ik hier nooit last van gehad.

Wat zou de oplossing kunnen zijn?

Vriendelijk bedankt groeten,

M.

*****

Beste M.

Geen makkelijke vraag. Het meest waarschijnlijk lijkt dat u lijdt aan een allergie voor iets, dat in uw thuisland niet, of slechts sporadisch voorkomt. Om dat uit te zoeken, zijn allergietesten nodig. Geen bloedtest, de zogenaamde Rast-test, maar de ouderwetse waarbij plakkers op uw rug worden aangebracht.

In de hitte geen pretje lijkt me. Bovendien is het dan aan te raden twee weken voor de test geen medicijnen te slikken.

Dit soort testen worden gedaan door een allergoloog. Die testen duren afhankelijk van wat er gevonden wordt, enkele dagen tot weken,
Wordt er niets gevonden, dan is het tijd voor de KNO-arts.

Is er inderdaad sprake van een allergie, dan moet u proberen, de oorzaak te vermijden.

Als medicatie zijn antihistaminica aangewezen. Te koop bij de apotheek. Bijvoorbeeld Cetirizine, Clarytine, Clemastine, Desloratidine, Loratidine, Ebastine.

Soms is het even uitproberen. Mijn voorkeur gaat uit naar Ebastine, Cetirizine en Clemastine. Al deze middelen kunnen slaperigheid veroorzaken. Pas dus op met autorijden etc.

Eerst proberen uit te zoeken wat de oorzaak is, is natuurlijk de beste methode.

Met vriendelijke groet,

Dr. Maarten

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website