(PhotobyTawat / Shutterstock.com)

Bericht van de Nederlandse ambassade in Bangkok

De Belgische ambassade in Bangkok heeft een hoeveelheid AstraZeneca-vaccins (geproduceerd in Japan en Thailand) gereserveerd. Indien de voorraad dat toelaat kunnen ook Nederlanders hiervoor in aanmerking komen.

Inschrijving moet gebeuren VÓÓR zondag 22 augustus aanstaande. Let wel: gegeven het beperkte aantal beschikbare vaccinaties is het op voorhand niet zeker dat u in het kader van dit aanbod daadwerkelijk een vaccin zult krijgen.

De vaccinatie zal in het Piyavate-ziekenhuis te Bangkok plaatsvinden tussen 25 en 29 augustus aanstaande. De precieze afspraak zal na uw inschrijving door het ziekenhuis en haar logistieke partner Atlas aan u worden meegedeeld. De tweede prik is 12 weken later gepland.

Stuur de volgende informatie naar de volgende link: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe3h7dn4nVDNdNDD6ObyPYx6-H0mvE-nJ-RQjFigRrTNRUiqg/viewform?usp=sf_link (U dient een Google-account te hebben of aan te maken.)

– Uw volledige naam zoals in uw paspoort staat
– Uw paspoortnummer
– Uw mobiele telefoonnummer
– Uw e-mailadres
– Uw geboortedatum
– Geef aan of u een aangeboren ziekte heeft
– Vermeld eventuele allergieën voor bepaalde medicijnen
– Uw adres

Uw gegevens worden opgenomen in het Thaise systeem voor volksgezondheid. Het ziekenhuis neemt zelf contact op met u om de afspraak te bevestigen. Een vergoeding van 50 THB per persoon zal in rekening worden gebracht voor de administratieve kosten.

Als u buiten Bangkok woont en voor de vaccinatie naar het Piyavate-ziekenhuis wilt reizen, kan de ambassade, indien nodig, u een ondersteunende brief verstrekken. Indien u dit wenst kunt u een verzoek sturen naar ban-ca@minbuza.nl onder vermelding van uw naam, geboortedatum en paspoortnummer. U dient ook een bevestiging van de afspraak bij te voegen.

De vaccinatie vindt plaats in het kader van het programma van de Thaise regering. De ambassade heeft slechts een faciliterende rol. Het in Thailand geproduceerde AstraZeneca-vaccin is op dit moment nog niet door de WHO en EMA goedgekeurd. Reizigers naar Nederland die dit vaccin hebben gekregen worden om die reden in het kader van de COVID inreisbeperkingen als “niet-gevaccineerd” beschouwd.

Met vriendelijke groet,
Nederlandse Ambassade Bangkok


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 2 votes.
Please wait...

28 reacties op “Vaccinatie mogelijkheid voor Nederlanders (dankzij de Belgische ambassade)!”

 1. Hans Bos zegt op

  Een brevet van Nederlands onvermogen, zo mogen we het wel noemen. Bij het vaccineren, moeten we het hebben van onze zuiderburen. Het mag weer niets kosten. Nederland is de bietser geworden van Europa, geregeerd door toegenaaide Calvinisten.

  • Jaap zegt op

   Tja, en dan ook nog een NIET door WHO goedgekeurd vaccin. Ik pas.

  • Erwin zegt op

   Behalve aan de E.U daar zijn we de grootste nettobetaler van alle Europese landen. Nog maar te zwijgen over ontwikkelingslanden waar vele miljarden naar toe gaat. Erwin

 2. Patrick zegt op

  Maar AZ wordt toch niet geaccepteerd wanneer je naar Nederland komt?
  Of heb ik het mis…..tis ook niet meer te volgen.

  • TheoB zegt op

   Patrick,

   Dat staat toch ook in de laatste 2 zinnen van het bericht.

   “Het in Thailand geproduceerde AstraZeneca-vaccin is op dit moment nog niet door de WHO en EMA goedgekeurd. Reizigers naar Nederland die dit vaccin hebben gekregen worden om die reden in het kader van de COVID inreisbeperkingen als “niet-gevaccineerd” beschouwd.”

 3. Bert zegt op

  Inderdaad. De afdankertjes uit België kunnen we gratis gebruiken in Thailand. Maar je hebt er weinig aan want ze.zijn niet goedgekeurd in Nederland. Dus ga je naar NL dan moet je je gewoon op nieuw laten vaccineren. NL overheid neem je verantwoordelijkheid en doe iets fatsoenlijk of doe helemaal niets.

  • Jaap zegt op

   “NL overheid neem je verantwoordelijkheid en doe iets fatsoenlijk of doe helemaal niets”.

   Dat wordt dus helemaal NIETS gelooft u mij maar………….

  • willem zegt op

   Hoe kom je er bij dat dit afdankertjes uit Belgie zijn. Belgie heeft zelf geen Thaise en of Japanse Astrazeneca. Ze hebben ze speciaal voor de ondersteuning kunnen reserveren. Waarom zijn er zo veel mensen erg negatief. Anderen hebben ondertussen zelf hun vaccinatie geregeld. Niet lullen maar poetsen. En zoals anderen hier ook al hebben gezegd. Neem de vaccinatie die je aangeboden wordt. En Nederland en de meeste andere landen hebben de mensen ook veelal geen keuze mogelijkheid.

   • bert zegt op

    ik had hier al uitgebreid op gereageerd, maar mijn reactie is verdwenen.

    Ik (en velen met mij) heb van de Nederlands ambassade een mail gekregen, dat het gaat om vaccins die Belgie niet meer nodig heeft en als er wat over is Nederland die ook mag gebruiken. Hoeveel of weinig het er zijn wordt niet aangegeven. Verder wordt aangegeven dat het gaat om vaccins die in Thailand en Japan geproduceerd zijn en niet door WHO en EMA zijn goedgekeurd, dus als je naar Europa gaat, moet je toch weer opnieuw gevaccineerd worden.
    Nederland organiseert dus niets zelf, maar wil evt wel de in mijn ogen afdankertjes van Belgie gebruiken. Geen actieve hulp vanuit Nederland dus en dat terwijl er waarschijnlijk tienduizenden vaccins in Nederland vernietigd gaan worden.
    Wie kan me dit uitleggen, want ik begrijp hier dus niets van.

  • Mark zegt op

   Zoals het spreekwoord zegt: Een gekregen paard kijk je niet in de bek.
   Je hoeft die zgn. afdankertjes niet te nemen.

 4. klaasje123 zegt op

  Nou Hans,

  Het is toch al heel wat dat de nl ambassade deze “ondersteunende brief” het licht laat zien. Stap(je) vooruit toch wel?

  • Bert zegt op

   Tja een ondersteunende brief voor een vaccin dat niet is goedgekeurd. Dank je wel NL overheid

 5. Paul.Jomtien zegt op

  Ondanks alle bovenstaande kritiek ben ik toch blij met mijn AstraZeneca vaccinatie. Het belangrijkste voor mij is dat ik nu/straks beter beschermd ben. Misschien op termijn nog een mRNA prik erbij voor een zo optimaal mogelijke bescherming. Mocht tegen de tijd dat ik Nederland wil aandoen het Thaise AstraZeneca vaccin nog steeds niet toegelaten zijn door de EMA dan is dat vervelend maar grotendeels te ondervangen door een testbewijs te laten zien.

 6. Conimex zegt op

  Het AZ vaccin wat geproduceerd wordt in Thailand is nog niet goedgekeurd, maar dat zegt toch niet dat het niet werkt ? Dat de WHO en het EMA het nog niet goedgekeurd hebben zegt vooralsnog niets, daar gaat wat tijd over heen, wat niet is kan nog komen !!!

  • Margo zegt op

   Is er iemand die weet wanneer de Thaise AZ door de WHO en de EMA in Nederland goed gekeurd word?
   In Duitsland en Frankrijk is het wel al goed gekeurd.

   • Paul.Jomtien zegt op

    DE EMA is een Europese organisatie die keurt voor de hele EU. Als de EMA het heeft goedgekeurd voor Duitsland en Frankrijk dan dus ook voor de andere landen in de EU.

   • Cornelis zegt op

    EMA is een EU-instelling (European Medicines Agency). De besluiten omtrent het toelaten van medicijnen op de EU-markt gelden voor de gehele EU, niet voor individuele lidstaten.

 7. tooske zegt op

  Leuk voor de personen in de directe omgeving van Bangkok algoewel die reeds volop de gelegenheid hebben of hebben gehad zich te laten vaccneren door deThaise overheid.
  Voor de gelukkigen die in de binnenlanden wonen, jammer want nagenoeg alle binnenlandse vluchten zijn gestopt evenals de interprovinciale bussen.
  Rest dus de auto, motor fiets of benenwagen.
  Verder moet je je wel afvragen of het verantwoord is om vanuit het relatief veilig binnenland nu naar Bangkok te reizen.
  Mij in ieder geval niet gezien, blijf lekker zitten waar ik zit en wacht lekker op mijn door de Thaise overheid beloofde prikken al zal dat nog wel even duren.

 8. Arnolds zegt op

  Waarom AZ nemen als je gratis Pfizer in MedPark Hospital kan krijgen.

  Door de info van medebloggers heb ik mij 2 dagen geleden aangemeld op de site van MedPark.
  De dag erna kreeg ik bevestiging om vandaag tussen 9 en 9.30 uur te melden.

  Vandaag om 9 uur naar MedPark Hospital,na bloedruk meting en formulier met allemaal “nee” aankruisen,
  werd ik naar Box 3 van Pfizer begeleid. (Box 1,2 AZ, Box 4 Shinofarm,Box 5 Sonovac).
  De prik uit de blauwe Pfizer etiket/flesje duurde een paar seconde.
  Na een 1/2 uur wachten en nieuwe afspraak voor de 2e prik op 9 september mocht ik na 45 minuten weer naar huis. Wat een Topservice!!!

  • Arne Pohl zegt op

   Ben vandaag ook daar geweest was perfect geregeld.

   • Hans Bos zegt op

    Allemaal leuk en aardig, maar zo werkt het natuurlijk niet voor iedereen. U kent toch de bijbelspreuk dat de eersten de laatsten zullen zijn? Ik was op 7 juni een van de blije eersten die in Hua Hin AstraZeneca kregen ingespoten. Omdat mijn code staat geregistreerd, kom ik daarna nergens meer in anmerking. Het wachten is dus op 13 september de tweede prik komt (hoop ik).

 9. Jomel17 zegt op

  Ik heb de mail hierover ook van de ambassade ontvangen, maar het is een achterhaalde actie.
  Te laat en met het verkeerde vaccin..

  Ik ga echt niet vanuit Khon Kaen naar donkerrood BKK voor een vaccin dat twijfelachtig is

 10. H.oosterbroek zegt op

  Ik begrijp al die ophef niet,hier in Chantaburi kan iedereen een injectie halen op de gereserveerde dag, Geen papier molen inschriven met je paspoort en gele boekje en klaar 1e prik gehad op 28/7 cinovac 2e op 18/8 Astra zenica Naar huis gestuurd met een certificaat in het Thai’s en Engels over 6 maanden mag ik een 3e halen,

  • willem zegt op

   Het probleem is dat de vaccinaties in Thailand overal weer anders geregeld zijn. Geen landelijke organisatie die het coördineert zoals de Nederlandse GGD. Sommige provincies in Thailand gaat het goed maar anderen is het toch echt wel minder. En de apps of websites waar je je kunt registreren wisselen ook per week. Bijna niets lijkt echt goed te werken.

  • Ger-Korat zegt op

   Ja voor degene boven de 60 jaar kun je wel vaccinaties krijgen in heel Thailand. Maar vele expats zijn jonger en hebben geen medisch noodzaak en dan kun je nergens je (gratis) vaccin als buitenlander verkrijgen. Inschrijven bij de diverse ziekenhuizen, en betaling, levert alleen maar een registratie op en zoals bijvoorbeeld bij Med Park ziekenhuis in Bangkok is de levering niet zeker en er wordt geschreven over het 1e of 2e kwartaal van 2022, nou dat kan eind juli zijn en dat is bijna een jaar verder. Zelfs het gratis vaccin van Pfizer welke via de overheid voor 75.000 buitenlanders werd aangeboden geldt de leeftijd boven de 60, alhoewel ik las dat in de kabinetsmeeting van afgelopen dinsdag was besproken om ook aan andere groepen van buitenlanders, dus ook jonger dan 60 jaar, deze aan te bieden.

 11. Chris zegt op

  Als je je bekeert tot het katholicisme, of – als afvallige katholiek – belooft weer elke zondag naar de kerk te gaan kun je gratis twee vaccins krijgen van het Vaticaan.
  De paus heeft zelf gezegd dat de vaccins van God komen, en niet uit de UK, Japan of Thailand.

  https://ph.news.yahoo.com/god-gave-us-vaccines-please-101613896.html

 12. teun zegt op

  Waar ik woon (Chiangmai) wordt er niks gedaan met Pfizer, Moderna en AZ. Ja je kan je bij verschillende prive-ziekenhuizen (RAM, Bangkok Hospital etc) laten registreren. vooruit betalen (TBH 3.400 voor 2 doses) die dan hopelijk in 4e kwartaal worden gezet. RAM geeft dan 1e prik met sinovac en 2e met AZ.
  Bangkok Hospital doet dat met Moderna. Terwijl momenteel hun vestiging in Bangkok Pfizer gratis (!) verstrekt.
  Waarom moet er in Chiangmai betaald worden, terwijl Bangkok en omgeving gratis gevaccineerd wordt? Antwoord: Chiangmai moet kennelijk eerst “rood gebied” worden.

 13. Don zegt op

  Vaccineren in Thailand, dan bij aankomst in NL weer vaccineren omdat het Thaise vaccin niet geaccepteerd is.

  Dat is een dubbele vaccinatie.

  Is dat medisch wel verantwoord?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website