Thaise gezondheidsfunctionarissen waarschuwen voor een seizoensgebonden uitbraak van knokkelkoorts die nu vaak ernstiger is dan normaal. Het Department of Disease Control zegt dat hoewel de focus ligt op het voorkomen van de verspreiding van Covid-19, het risico op het oplopen van dengue vaak wordt vergeten.

Tot nu toe zijn er dit jaar al 3 sterfgevallen door dengue gemeld. DDC-chef Dr. Opas Karnkawinpong zegt dat dit al de helft is van het totaal in 2021.

Opas waarschuwt tegen het gebruik van NSAID’s (voorbeelden zijn ibuprofen en hooggedoseerde aspirine) om hoge koorts of andere griepachtige symptomen te behandelen, en zegt dat patiënten in plaats daarvan paracetamol moeten nemen. Hij voegt eraan toe dat hoewel de meeste gevallen van knokkelkoorts worden gedetecteerd bij kinderen en jongeren, de meeste sterfgevallen door dengue worden gemeld bij ouderen, mensen met onderliggende ziekten en patiënten die als zwaarlijvig worden gecategoriseerd.

Opas vraagt het publiek om stilstaand water bij huizen te verwijderen. Dit vermindert het aantal muggen in het gebied en verkleint de kans op een steek en het oplopen van dengue.

Bron: Bangkok Post

2 reacties op “Thaise gezondheidsdiensten waarschuwen voor een uitbraak van dengue”

 1. Erik zegt op

  Heel ZO Azië wordt al een paar jaar geplaagd door een zware dengue-aanval en met name Laos heeft last van een aanval van dengue 3 en 4. De zware hemorragische varianten die bloedingen kunnen geven uit lichaamsopeningen, uit plaatsen waar je ooit geprikt bent en/of uit de grote organen in de buik. Kan dodelijk zijn.

  Stilstaand water is een broedplaats van muggen die deze ziekte veroorzaken; daarnaast moet je je huis beschermen tegen muggen met horren en tochtstrips. Net als malaria en de andere ziektes die door muggen worden verspreid. Neem dat in acht en bescherm je. Tegen de pijn (in je knoken) gebruik je geen middelen die bloedingen kunnen veroorzaken en het beste raadpleeg je daarvoor jouw arts.

 2. khun moo zegt op

  Voorkomen is beter dan genezen en in het geval van dengue is er geen genezen.

  Bijgevoegd raadgevingen ter voorkoming en herkennen van symptomen.

  https://www.cdc.gov/ncezid/dvbd/media/avoid-dengue.html


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website