Maarten Vasbinder woont in de Isaan. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers die in Thailand wonen en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je zelf een vraag aan Maarten en woon je in Thailand? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar info@thailandblog.nl dat alles kan anoniem, je privacy is gewaarborgd.

Let op: De reactiemogelijkheid staat standaard uit om te voorkomen dat er verwarring wordt gezaaid met niet-medisch onderbouwde adviezen door goedwillende lezers.


Beste Maarten,

Man wonende in Korat 67 jaar oud. Dyabetis type 2, spuit insuline, hoge bloeddruk gebruik daar enalapril voor. Vergrote prostaat en gebruik daar tamsulosine voor.

Vraag aan huisarts Maarten: Bij het slapen gaan op donderdag niets aan de hand. Op vrijdagmorgen zit mijn linkerarm van mijn elleboog tot aan mijn hand onder de rode pukkels (32 stuks), net muggenbeten maar dan iets groter. Sommige met een witte punt erop. Eerste reactie acne maar zoveel in 1 nacht? Tweede reactie allergisch maar niets bijzonders gegeten. Dus beide eigenlijk al gelijk weer verworpen. Derde mogelijkheid ik ben gebeten door een beest maar welk beest(je).

Pukkels zitten nu op zondagavond er nog steeds terwijl ik normaal gesproken bij bijvoorbeeld acne of een muggenbult er de volgende dag al bijna niets meer van ziet, nu dus wel en overduidelijk.

Donderdagmiddag bij mijn honden diverse teken verwijdert zouden het dan tekenbeten kunnen zijn? Maar hoe zien die er uit. En kan ik daar iets aan/mee doen? De bulten jeuken niet maar zijn wel pijnlijk als je er overheen krabt met je nagels.

Alvast hartelijk dank voor uw antwoord.

Groet,

H.

******

Beste H,

Het zou me niet verbazen als u een bacteriële infectie heeft, zoiets als krentenbaard (zie foto), maar dan uw arm.

Tekenbeten zien er anders uit.

Laat het zien aan een dokter en vraag om een kweek.

Met vriendelijke groet,

Maarten Vasbinder


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website