Nieuw medicijn gevonden tegen malaria

Door Redactie
Geplaatst in Gezondheid, Malaria
Tags: ,
5 februari 2015

Onderzoekers aan de Universiteit van Manchester hebben mogelijk een nieuw medicijn gevonden tegen malaria. Een robot met de naam Eve ontdekte dat een stofje met de naam TNP-470 een belangrijk molecuul van malariaparasieten onschadelijk kan maken. 

Dat melden Britse onderzoekers in het wetenschappelijk tijdschrift Interface.

De robot werd in 2009 ontwikkeld door wetenschappers aan de Universiteit van Cambridge en de Universiteit van Manchester en is in staat om zelfstandig te speuren in een databank van 1500 stoffen die nu al worden gebruikt als geneesmiddel. Het apparaat onderzoekt of deze middelen ook kunnen helpen bij de bestrijding van andere ziektes dan waar ze oorspronkelijk voor zijn ontwikkeld.

De robot kan op basis van kunstmatige intelligentie zelfstandig hypotheses ontwikkelen en testen of de stofjes werkzaam zijn tegen eiwitten van bijvoorbeeld parasieten. Op die manier kwam Eve tot de conclusie dat TNP-470, een stof die al wordt gebruikt in kankermedicijnen, ook werkzaam is tegen de parasiet die malaria veroorzaakt.

Malaria in Thailand

Hoewel je geen malariatabletten hoeft te slikken voor Thailand komt er wel malaria voor. In Thailand komt malaria vooral voor bij de grenzen met Laos, Myanmar, Cambodja en Maleisië. Je kan bij een bezoek aan deze gebieden met anti-muggenmaatregelen volstaan. Anti-muggenmaatregelen bestaan uit het dragen van kleding met lange mouwen en broekspijpen, het gebruik van een insectenwerend middel met DEET en het gebruik van een klamboe.

Bron: Nu.nl

2 reacties op “Nieuw medicijn gevonden tegen malaria”

 1. Cor van Kampen zegt op

  Malaria komt ook voor in Pattaya en omgeving. Het zou een geschenk zijn als daar een medicijn
  voor gevonden word.
  Cor van Kampen.

 2. NicoB zegt op

  Prachtig een nieuw medicijn tegen malaria, dat kan helpen tegen het steeds meer resistent worden van de malaria veroorzaker.
  Ik kan het geen medicijn/geneesmiddel noemen, want dan moet een middel door de autoriteiten erkend zijn, maar er is een middel, MMS, dat pretendeert malaria te genezen binnen 24 uur.
  Zie de website: http://jimhumble.is, daar is veel informatie te vinden en o.a. een video te zien, Red Cross cured Malaria, een project waarbij velen van malaria genezen zijn.
  Uit eigen en vele jaren ervaring kan ik zeggen dat dit middel mij met vele kwalen heeft geholpen.
  Uiteraard is dit geen advies dit middel te gebruiken, dat moet een ieder zelf beslissen na bestudering van deze site en mogelijk verdere informatie bronnen.
  Sukses.
  NicoB


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website