Maarten Vasbinder woont 1½ jaar in de Isaan, waar hij een geweldige vrouw heeft ontmoet met wie hij lief en leed deelt. Zijn beroep is huisarts, een vak dat hij grotendeels heeft uitgeoefend in Spanje. Op Thailandblog beantwoordt hij vragen van lezers en schrijft over medische wetenswaardigheden.

Heb je ook een vraag aan Maarten? Stuur deze naar de redactie: www.thailandblog.nl/contact/ Het is van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem. Jouw privacy is gewaarborgd.


Beste Maarten,

Al geruime tijd wordt ik geplaagd door een soort parasiet waar de medici (BPH dermatologie, inmiddels tienduizenden Baht) in Thailand geen raad mee weten. Uitsluitend antibiotica in pil en tubetjes vorm. Echt onderzoek dan optisch wordt niet gedaan. De millimeter grootte griezels vestigen zich in mijn huid, voornamelijk op de borstkast. Via mijn handen schijn ik mijzelf hier en daar zelf te besmetten. Niet bij derden. Veelal op de dijen en op de zijkant van mijn lichaam en het gezicht. Het meest lijkt het op bloedzuigers. Eenmaal een wondje zie je al snel daarna zeer kleine rode plekjes (speldekop), ik vermoed eitjes die zich later ontwikkelen en vaak in een lijnvorm.

Als er al iets door de antibiotica veranderd ontstaat er een wond(je) met opgezette randen en een groene laag (pus?)

Heeft u voor mij een advies?

Bij voorbaat dank.

B

˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜˜

Beste B,

Je zou Dirofilaria Immitis (honden hartworm) kunnen hebben. Dit wordt overgebracht door muggen.

Bij honden gaat de parasiet richting hart en longen, hetgeen bij mensen zelden voorkomt. Behandeling is chirurgisch, waarbij de wormpjes verwijdert worden uit de huid.

Een tweede mogelijkheid is wandluis. Daar kan een ongediertebestrijdingsbedrijf oplossing brengen.

Verder zijn er nog vele andere mogelijkheden. Zonder verdere gegevens is het zoeken naar een speld in een hooiberg.

De beste kliniek voor dit soort dingen in Thailand is:

  • Thai Travel Clinic, Hospital for Tropical Diseases.
  • Faculty of Tropical Medicine, Mahidol University, Bangkok, Thailand

Ik hoop, dat je hier wat aan hebt.

Vriendelijke groet,

Maarten

1 reactie op “Lezersvraag aan huisarts Maarten: Last van parasieten”

  1. Redactie zegt op

    Heb je een vraag aan Huisarts Maarten, dan is het van belang dat je de juiste informatie geeft zoals: Leeftijd, woonplaats, medicatie, eventuele foto’s, en een eenvoudige ziektegeschiedenis. Foto’s kan je sturen naar [email protected] dat alles kan anoniem. Jouw privacy is gewaarborgd.
    Doe je dat niet, dan is het zoeken naar een speld in een hooiberg en kan Maarten je wellicht niet verder helpen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website