Het coronavirus heeft mogelijk gevolgen voor uw reisplannen. Bekijk waar u meer informatie kunt vinden. Of waar u terecht kunt met uw vragen.

Inreisbeperkingen

Veel landen hebben inreisbeperkingen ingevoerd voor reizigers uit landen waar het coronavirus is vastgesteld. Neem contact op met uw reisorganisatie of met uw luchtvaartmaatschappij voor de mogelijke gevolgen van uw reis.

Nieuwe maatregelen zijn niet uit te sluiten. De situatie voor een land of gebied kan dus snel veranderen. Houd hier rekening mee bij het plannen van uw reis. Kondigt een land belangrijke nieuwe maatregelen aan? Dan volgt zo snel mogelijk een aanpassing van het reisadvies. Het ministerie van Buitenlandse Zaken bekijkt daarbij zorgvuldig wat de gevolgen van de maatregel zijn voor reizigers. Er kan enige tijd zitten tussen de aankondiging van de maatregelen en de aanpassing van het reisadvies.

Bekijk de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de Engelstalige website van de International Air Transport Association (IATA).

Medische voorzieningen

De situatie en aanpak van het virus verschillen per land en kunnen snel veranderen. Ook kunnen de medische voorzieningen in andere landen afwijken van die in Nederland. Lees voor u besluit naar een land te reizen het BZ-reisadvies en informeer u over de medische zorg in dat land.

Informatieservice Buitenlandse Zaken

Reist u naar het buitenland? Of verblijft u voor langere tijd in een ander land? Meld u dan aan bij de Informatieservice van Buitenlandse Zaken. Dan wordt u op de hoogte gehouden van de veiligheidssituatie ter plaatse. Ook kunt u zich als u wilt, registreren bij de ambassade.

Reisadviezen voor landen of gebieden waar het coronavirus is gevonden

De reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken hebben vier kleurencodes. De kleurcodes kunnen worden aangepast voor landen of gebieden waar het coronavirus is gevonden. Bekijk het reisadvies voor een bepaald land of gebied.

Reisverzekering

‌Heeft u een vraag over uw reisverzekering of annuleringsverzekering? Stel deze vraag aan uw verzekeraar. Of bekijk de website van het verbond verzekeraars. Daar vindt u antwoorden op de meest gestelde vragen.

Reisrechten

Welke rechten heeft u als uw vakantie niet kan doorgaan door corona? Dit hangt af van wat u precies heeft geboekt: een pakketreis, een los ticket of een losse accommodatie. Lees meer over uw reisrechten bij het coronavirus op de website van ACM ConsuWijzer.

Gevolgen voor Nederland

Bekijk de website van de Rijksoverheid voor actuele informatie over de gevolgen van het coronavirus voor Nederland. Of bel met het publieksinformatienummer 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 20:00 uur). Vanuit het buitenland is het nummer te bereiken door te bellen naar +31 20 205 1351.

Bron: Nederland Wereldwijd

10 reacties op “Gevolgen coronavirus voor mijn reisplannen: waar vind ik meer informatie?”

 1. Peter Korevaar zegt op

  Op twitter twittert Richard Barrow al jaren dagelijks vele actuele zaken die spelen in Thailand. Richard is een Engelsman wonende in Thailand. Bij het minste of geringste actualiteit is hij actief. Alles natuurlijk wel in het engels. Naast actuele zaken heeft hij ook veel ander nieuws over Thailand. Een echte aanrader. Zijn twitternaam: @RichardBarrow

  • Sandra koenderink zegt op

   Je kunt Richard Barrow ook op facebook volgen, en dan kun je het engels vertalen naar Nederlands

   Ook wij hebben onze reis op 2 april maar gewijzigd naar nader te bepalen datum, ondertussen volg je wel alles in Thailand.

   Gr Sandra

 2. Eric zegt op

  De premier van Malaysia kondigt een landelijke sluiting en grenssluiting aan.

  De Maleisische premier Muhyiddin Yassin kondigde maandag een landelijke blokkering van twee weken aan om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan.

  Muhyiddin zei dat vanaf woensdag de toegang van buitenlanders verboden zal zijn, terwijl Maleisiërs verboden zullen worden om naar het buitenland te reizen. Degenen die net uit het buitenland zijn teruggekeerd, moeten 14 dagen worden gescreend en in quarantaine worden geplaatst.

  Al de grensovergangen van Thailand naar Malaysia ziullen vanaf morgen gesloten zijn.
  De Ferry van Koh Lipe naar Langkawi vaart niet meer.

 3. daniel VL zegt op

  morgen moet ik naar immigration om met een tm7 een verlenging te vragen met 30 dagen
  ben benieuwd hoe men daar gaat op reageren
  Velen vluchten hier weg naar Europa waar het blijkaar slechter is dan hier

 4. don zegt op

  Gewoon nu niet reizen.
  Je kan heel waarschijnlijk kosteloos je reis annuleren.
  En als Nederlander in Nederland heb je een safety-net voor elk virus wat nergens anders bestaat.

 5. johny zegt op

  Een bevriend koppel, jonge veertigers, zijn voor de tweede keer op een jaar op vakantie geweest in Thailand. Normaal zouden ze na 3 weken vandaag thuiskomen. Wel, ze zijn thuis sinds gisteren.
  Waarom? De Thai die de toeristen normaal heel vriendelijk en gastvrij behandelen, nu net het tegenovergestelde doen. Ze werden de laatste dagen vrij agressief aangepakt, daarom hun overhaaste vertrek terug naar Belgie.
  Hun uitleg was, ze hadden ons liever in een afvalcontainer gesmeten als vieze buitenlander.
  Ze zijn enorm geschrokken van dit Thaise gedrag, ik zal de volgende dagen wel meer horen.
  Ikzelf ben hier ook van geschrokken, volgens mijn Thaise vrouw circuleren deze haatberichten ook heel veel op social media.

  • Wayan zegt op

   Ik waag het te betwijfelen, mijn vrouw, zoon en ik lezen daar niets van.
   Social media , ? weinig wat je kunt geloven, wat je wel tegen komt is verlies aan inkomsten omdat er vele afzeggingen zijn.

  • Ralph zegt op

   Zo ook hier in Den-Haag waar volgen het AD van 17-3 een Z-Koreaanse dame uitgescholden werd in de tram en aziatische mensen nageroepen werden en zelfs bespugt .
   Ikzelf ben hiervan ook geschrokken.
   Ralph

 6. Wayan zegt op

  Dit is ook een goede site om de besmettingen te volgen in thailand, momenteel 212

  https://covidtracker.5lab.co/en

  • Ger-Korat zegt op

   Ja dat is een site met non-informatie. Een test kost in Thailand 5000 baht melded ik een aantal dagen geleden van 2 kanten onderbouwd waaronder een artikel waarin een lab bezig was een goedkopere test te ontwikkelen want vanaf het lab was deze al 3000 baht per stuk en dan komt er nog wat bij. Nu hoor ik al bedragen tussen de 5000 en 8000 baht. Welke Thai gaat dit zelf betalen ? Waarom zijn er zo weinig officiele besmettingen terwijl de Thai overal over besmettingen hoort in de omgeving ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website