Toen ik deze namiddag mijn MohPrompt opende via LINE viel me iets op. Toen ik klikte op “Digital Health Pass” zag ik dat er ook een vak was bijgemaakt met de naam “EU Digital COVID Certificate”.

Er staat wel bij “Under test” maar blijkbaar zal je in de toekomst ook daar je “EU Digital COVID Certificate” kunnen invoeren.

Ik meld het maar gewoon want zoals ik al zei is het “Under test” en waarschijnlijk horen we er wel meer over in de toekomst.

Zelf had ik er eigenlijk nog niks van gelezen maar als er lezers zijn met meer info.

Zie bijlage


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

17 reacties op “EU Digital COVID Certificate binnenkort op Moh Prompt?”

 1. Willem zegt op

  Moh Prom genereerd een EU QR code van je Thaise vaccinaties. In de app werkt het al. De QR code die daar staat is mijn moderna die ik 2.5 weken geleden in Chiang Mai heb gehaald. Daarmee is de Thaise vaccinatie in de EU app te lezen. Even gecontroleerd en ja ik kan het met de corona check app scanner lezen. En krijg een grote V in een grodn vlak te zien en mijn initialen.

  Dus (nog) geen import van EU data helaas

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik maak er op uit dat er toch een uitwisseling van gegevens gaat gebeuren tussen de EU en Thailand.
   Mooi toch.

   • Willem zegt op

    Wat ik begrepen heb is dat ze elkaars data kunnen lezen. De PKI ‘s zijn uitgewisseld. Dat betekend dat de beveiliging van de code met elkaar gedeeld wordt. Niet mer dan dat. M.a.w Thais kunnen nu hun vaccinatiestatus overal in de EU eenvoudig aantonen. Ook bij toegang controle in een restaurant etc.

    Omgekeerd zou dit met de EU QR code ook in Thailand moeten werken.

   • Eduard zegt op

    Ze wisselen heel veel uit..ook belastinggegevens en onroerend goed bezit..waarom dit dan niet?

    • RonnyLatYa zegt op

     Dat kan voor Nederland zo zijn maar is geen EU regel.
     Is zeker niet zo met Belgie

  • R.Kooijmans zegt op

   beide apps staan bij mij op 1 en dezelfde telefoon, hoe scan je dan je Thaise QR code met de CoronaCheck app? Moet je de QR code van het papieren bewijs scannen?
   Alvast dank voor de uitleg.

 2. Wim Van Holle zegt op

  Kan ik me als toerist ook registreren op moh prom?

  • RonnyLatYa zegt op

   Neen, maar lijkt er wel aan te komen.

 3. Willem zegt op

  Mor prom werkt alleen als je Thai ID hebt. Buitenlanders die een vaccinatie in Thailand hebben gehad krijgen zo een ID op hun vaccinatie bewijs. Zonder thaise vaccinatie heeft Mor Prom ook geen zin. Gaat net als met de Nederlandse corona app alleen maar over vaccinaties en testbewijzen.

 4. Willem zegt op

  De text in Mor Prom maakt duidelijk dat het bij de laatste wjjziging alleen om de acceptatie van Mor Prom data door de EU gaat. Geen EU data wordt in Mor Prom opgenomen. Mor Prom vertaald is ‘doctors ready’

  Quote uit Mor Prom vertaald:

  The European Union (EU) has resolved to accept the Thailand Digital Health Pass on “Doctors ready to be used by this January 2022 for use in entering more than 60 countries/ territories connected to the system of the European Union (EU)

 5. JJ zegt op

  Als ik klik op de tekst “EU Digital COVID Certificate” krijg ik te zien:
  Vaccinated, Expired in 13/4/2022.
  Terwijl ik gevaccineerd ben in september. Geldt dus maar 7 maanden, terwijl het in EU 9 maanden geldig is! Ben ik weer mooi klaar mee, want de 20ste ga ik naar NL..

  • fred zegt op

   Net gekeken bij mijn vrouw en ook bij haar staat expired 12/04/2022. Zij kreeg haar tweede prik 5.10.21 en verleden haar booster zijnde op 5.01.22
   Dus t’ja ???

   • JJ zegt op

    Inderdaad, weer op z’n Thais! Hoogst merkwaardig.

 6. Cor zegt op

  Beste JJ, ik veronderstel dat je met d 20ste 20 april bedoelt.
  Dus tijd zat om een derde (booster) prik op te halen toch?
  Ik begrijp dat sommige mensen de gedachte dat ze mogelijks tot in den treure herhalingsprikken zullen moeten aanvaarden eng vinden.
  Maar dat zijn voorlopig nu eenmaal de spelregels als je wil blijven reizen.
  En bovendien schetsen de experts tegenwoordig steeds vaker het beeld waarbij Covid als een seizoensgriep zal worden beschouwd, en waarvoor vaccinatie dus net als bij die seizoensgriep vrijwillig zal mogelijk blijven, maar niet meer worden opgelegd als voorwaarde om te reizen of deel te nemen aan het maatschappelijk leven.
  Alvast een behouden reis gewenst.
  Cor

  • fred zegt op

   Beste Cor,

   Mijn vrouw kreeg haar eerste prik op 5.09.2021. Haar tweede volgde op 5.10.2021.

   Op 5.01.2022 kreeg ze een boosterprik (Pfizer). Ook bij haar staat net als bij JJ vermeld expired 12.04.2022. Dus er iets anders aan de hand dan een termijn van 7 of 9 maanden en of tot in den treure herhalingsprikken denken te moeten halen.

   Heeft iemand hier een verklaring voor.

  • JJ zegt op

   Cor, bedankt! En inderdaad 20 april. Ik wilde een booster doen in NL. Hoef je niet met 1000 man in de rij zoals hier in Chiang Mai, in de hoop dezelfde dag nog een prik te krijgen.

 7. Willem zegt op

  Men is nog aan het experimenteren met de EU QR code bedoelt om o.a. naar Europa te reizen met Thaise vaccinaties. De geldigheid van de QR code wordt telkens opnieuw aangemaakt als je een reset doet. Mogelijk is de bedoeling om de code beperkt geldig te maken. Dit heeft dan ook niets met de geldigheid van de vaccinatie te maken. De code kan opnieuw gegenereerd worden.

  Laten we de definitieve werken afwachten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website